RSS
امروز سه شنبه ، ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

بزرگترین ریزش قیمت طلا رقم خورد

سقف برداشت از حساب بانکی کاهش یافت

تعطیلی آخر هفته، پنج شنبه باشد یا شنبه؟

عرضه سهام باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال ایران توسط کارگزاری بانک صنعت و معدن

همه‌چیز درباره مالیات بر ارزش افزوده ۱۴۰۳

رکوردشکنی جدید بیت‌کوین

چگونه سرمایه‌های اقتصاد ایران نابود شد؟

راه حل برقراری یارانه قطع شده؟

تورم فروردین ماه از تنور درآمد

خط فقر چقدر است؟

پرداخت ۱۴۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه توسط بانک کشاورزی در سال ۱۴۰۲

توضیحات بانک صادرات در خصوص خرید سهام پرسپولیس

ابقاء معافیت‌های مالیاتی بازار سرمایه

واگذاری پرسپولیس و استقلال پاک کردن صورت‌مسئله است

مصوبه ای که ۶۸ همت از منافع سهامداران خرد را به خطر می اندازد

رشد ثابت و آهسته اقتصاد جهانی ادامه پیدا می کند

سهام پرسپولیس و استقلال معامله شد

دلیل اصلی رشد نقدینگی

سیگنال دلار نهفته به بازار سکه

گزارش عجیب رییس سازمان برنامه درباره نرخ تورم

یک فوریت طرح برخی از احکام مالیاتی بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد

شرط تایید صلاحیت مدیران عامل شرکت های بیمه

بر اساس اعلام بانک مرکزی:

واردات بدون انتقال ارز حذف شد

۱۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۴/۳۱کد خبر: 308913
ایستانیوز:بانک مرکزی با اصلاح برخی سیاست‌های ارزی خود مانند حذف رویه واردات در مقابل صادرات و انتقال همه کالاهای مشمول دریافت ارز برای واردات به سامانه نیما، توانست نقش بازار غیررسمی ارز را کم‌رنگ کند و همین مساله موجب توقف روند افزایشی و کاهش بهای ارز شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، بانک مرکزی به تازگی علاوه بر تدوین دستورالعمل بازگشت ارز حاصل از صادرات غیرنفتی، اصلاحاتی در نحوه تامین واردات و مدیریت منابع حاصل از صادرات انجام داده است.
حذف برخی کالاهای وارداتی از سامانه نیما و انتقال آن به بازار آزاد، پذیرش انتقال واردات در قبال صادرات (واردات بدون انتقال ارز) محدود‌ کردن فعالیت صرافی‌های غیربانکی در نیما، محدودیت‌های بازار متشکل ارزی برای خرید و فروش ارز، ورود تقاضای برخی صادرکنندگان به بازار برای ایفای تعهدات ارزی در مهلت تعیین شده از جمله دلایل افزایش نرخ ارز در هفته‌های گذشته بود. نتیجه همه آن اتفاقات افزایش نقش بازار غیررسمی بود. 
سیاست واردات بدون انتقال ارز که از اردیبهشت ماه امسال به صورت رسمی اجرایی شد باعث افزایش تقاضای ارز از بازار غیررسمی و رشد بیش از پیش قیمت‌ها در بازار ارز شد.
 
یکی از نقدهایی که در گزارش قبلی درباره سیاست‌های ارزی بانک مرکزی مورد بررسی قرار گرفت، کاهش کالاهای مشمول دریافت ارز نیمایی بود که طبق اطلاعات به دست آمده بانک مرکزی همه کالاهای مشمول واردات (به غیر از کالاهای مشمول ارز 4200 تومان) را به سامانه نیما منتقل کرده است.
 
با این دو اقدام هم تقاضا از بازار غیررسمی به بازار رسمی منتقل شده و هم نقش بازار غیررسمی در تحولات بازار ارز کمرنگ شده است. 
 
از طرف دیگر بانک مرکزی در روزهای اخیر عرضه ارز در سامانه نیما را افزایش داده به‌طوری که در دو روز گذشته 300 میلیون دلار به این بازار تزریق شده است.
 
یکی از مشکلاتی که همچنان در نیما به‌قوت خود باقی‌است اولویت خرید ارز صادرکنندگان از سوی صرافی‌های بانکی‌ست. این اولویت‌بندی در شرایطی اعمال شده است که صرافی‌های غیربانکی دارای حاضر در نیما موظف به فروش ارز برای گروه‌های کالایی تعیین شده از سوی بانک مرکزی هستند. این اولویت‌بندی باعث محدود شدن موجودی صرافی‌های غیربانکی و وابسته‌ شدن کل بازار رسمی به صرافی‌های بانکی شده است.
 
بررسی‌هارنشان می‌دهد میزان عرضه ارز در بازار متشکل ارزی نسبت به روزهای قبل بهبود یافته و سطح خرید و فروش ارز در حالت تعادل نسبی قرار دارد.
 
هر چند که گفتگو با برخی فعالان این بازار حاکی از آن است که آنها همچنان محدودیت‌های ناشی از فروش ارز خریداری شده در بازار متشکل ارزی را یکی از مشکلات فعالیت در این بازار می‌دانند. این محدودیت‌ها شامل عدم امکان فروش مجدد ارز خریداری شده به صرافی دیگر، دامنه محدود نرخ خرید و فروش و سقف خرید پایین ارز توسط صرافان است.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *