RSS
امروز شنبه ، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

دانستن، خواستن و توانستن، شعار و رمز موفقیت شرکت در تحقق اهداف است

ارزش آفرینی برای مشتریان، جریان پایدار رشد صنعت بیمه است

شروع پرقدرت بیمه پارسیان در سال ۱۴۰۳

برگزاری همایش مدیران بیمه دی در شیراز

برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

واکنش طلافروشان به مالیات برعایدی سرمایه

خریدهایی که از بی ارزش شدن پول می کاهد

خبر مهم برای طلافروشان

منتظر صلح دلار کاغذی و دیجیتال باشید

چک دیجیتال ۱۲ بانک نقدپذیر شد

تقویت بورس، زمینه‌ساز ورود سرمایه‌های خرد مردم به سمت تولید

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

تورم متوسط کماکان در اوج ربع قرن قرار دارد

رکورد شکنی تورم ماهانه/ خیز دوباره تورم نقطه ای

۹:۱ - ۱۴۰۰/۷/۳کد خبر: 327227
ایستانیوز: تورم ماهانه شهریور ماه به رکورد خود در ۱۰ ماه اخیر دست پیدا کرد. بررسی ها حاکی از بار افزایش قیمت در کالاهای خوراکی در مقایسه با کالاهای غیر خوراکی بوده است. درنهایت طبق داده های مرکز آمار تورم میانگین ایران در ۵ ماه اخیر در بالاترین سطح ربع قرن قرار داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، شاخص قیمت مصرف کننده متوسطی از وضعیت قیمت ها در هر مقطع بوده که به صورت ماهانه توسط مرکز آمار اعلام می شود. مقایسه این متغیر با وضعیت مشابه خود در هر بازه نشان دهنده تغییرات قیمت و به عبارت دیگر تورم در آن بازه است.
 
در همین رابطه قاب ماهانه تورم در شهریور ماه 1400اعلام شده و برابر با 3.9 درصد به ثبت رسیده است. مقایسه این رقم با ماه های قبل نشان می دهد این بالاترین رشد ماهانه قیمت ها در 10 ماه اخیر بوده است.
رکورد 10 ماهه تورم ماهانه در شهریور
 
تورم ماهانه در شهریور ماه سال 1400 برابر با 3.9 درصد بوده است. به عبارت دیگر شاخص قیمت مصرف کننده در این ماه در مقایسه با ماه قبل 3.9 درصد افزایش پیدا کرده که از آذر ماه سال گذشته تاکنون بی سابقه بوده است.
 
طبق بررسی تورم ماهانه در پایان تابستان رشد قیمت ها هم در بخش خوراکی ها و هم در بخش غیر خوارکی ها به ثبت رسیده که البته در شاخه خوراکی ها بیشتر بوده است.
 
براساس مشاهدات و محاسبات مرکز آمار شاید شتاب افزایش قیمت در این ماه در کالاهای غیر خوراکی بیشتر شده باشد اما هنوز تورم کالاهای خوراکی در شهر و روستا بیش از تورم غیر خوراکی ها به ثبت رسیده است.
 
در همین رابطه بررسی جز به جز کالاها در کارنامه قیمت ها نشان می دهد «شیر، پنیر، تخم مرغ» با تورم ماهانه 10 درصدی و سبزیجات با تورم ماهانه 9.9 درصدی بیشترین تورم را در میان خوراکی ها داشته اند. بنابر آمارها تورم 7 کالا در بخش خوراکی ها بالاتر از 5 درصد بوده است. این در حالی است که در بخش غیر خوراکی ها تنها تورم بالای 5 درصد به بخش «آب، برق و سوخت» تعلق داشته که معادل با 11 درصد به ثبت رسیده است.این گزاره ها شاهد دیگری بر ادعای افزایش بیشتر تورم ماهانه در کالاهای خوراکی در مقایسه با غیر خوراکی ها بوده است.
 
خیز دوباره تورم نقطه ای در شهریور ماه 1400
 
افزایش ماهانه شاخص قیمت مصرف کننده موجب شد تا تورم نقطه به نقطه در پایان تابستان با 0.5 واحد درصد افزایش نسبت به ماه قبل به 43.7 درصد برسد.
 
بررسی تورم نقطه ای در کالاها نشان از افزایش این قاب تورمی در خوراکی ها و کاهش آن در کالاهای غیر خوراکی داشته است.
 
در همین رابطه تورم خوراکی های کل کشور در سطح 61.6 درصد بوده و نسبت به ماه قبل 3.2 واحد درصد افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که کالاهای غیر خوراکی تورمی معادل با 35.4 درصد داشته و نسبت به ماه قبل 0.7 واحد درصد کاهش پیدا کرده اند.
 
به عبارت دیگر بررسی ماهانه و نقطه ای قیمت ها نشان می دهد به هر حال بار افزایش قیمت در پایان تابستان در بخش خوراکی ها بیشتر از غیر خوراکی ها بوده و این اتفاق موجب افزایش تورم در سطح کشور شده است.
 
در تحلیل جز به جز کالاها نیز در همین راستا مشاهده می شود تورم «روغن و چربی» با 97.6 درصد ، «سبزیجات» با 93.8 درصد و «شیر پنیر و تخم مرغ» با 72.5 درصد بیشترین سطح افزایش قیمت را در میان کالاهای مصرفی داشته اند.
 
در حالی که بالاترین سطح افزایش قیمت در کالاهای غیر خوراکی به «هتل و رستوران» تعلق داشته که برابر با 65 درصد بوده است.
تداوم رکورد زنی در تورم سالانه 
 
مقایسه میانگین شاخص قیمت در دوازده ماه منتهی به شهریور با موقیعت مشابه خود در سال گذشته نشان دهنده تورم میانگین یا سالانه است.
 
با توجه به داده های مرکز آمار در ماه اخیر تورم میانگین در ادامه روند صعودی خود به 45.8 درصد رسیده و نسبت به ماه قبل خود 0.6 واحد درصد افزایش پیدا کرده است. بررسی این متغیر در سالهای قبل نشان می دهد بعد از فروردین سال 75 تا کنون هرگز این میزان تورم میانگین در کشور تجربه نشده بوده است. به عبارت دیگر اکنون 5 ماه است که در بالاترین تورم میانگین ربع قرن داریم و با این حال تورم همچنان مسیری افزایشی دارد.
 
بررسی شش ماه قیمت ها نیز نشان می دهد در شهریور ماه امسال نسبت به شش ماه قبل خود تورمی برابر با 17.78 درصد به ثبت رسیده که البته از این رقم در پایان سال گذشته 4.24 واحد درصد کمتر بوده است. 
 
 
 
 
 
   
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *