RSS
امروز پنج شنبه ، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

از سهام بورسی می‌توان جای مهریه استفاده کرد؟

۹:۵۲ - ۱۴۰۰/۵/۲۰کد خبر: 324026
ایستانیوز: یک حقوقدان بازار سرمایه گفت: سهام، سود سهام، حق تقدم سهام، سهام عدالت و سود سهام عدالت بابت مهریه و نفقه همسر و اولاد قابل توقیف، بازداشت و فروش است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز) به نقل از ایسنا، حمید اسدی با بیان اینکه سهام جزو اموال و دارایی محسوب می شود، توضیح داد: به همین دلیل قابلیت توقیف برای پرداخت دیون بدهکار را دارد. بر این اساس یکی از دیونی که آقایان در زندگی بعد از ازدواج پیدا می‌کنند، مهریه است. مهریه از زمان عقد ازدواج بر ضمه مرد قرار می‌گیرد و جزو بدهکاری مرد محسوب می‌شود. به همین دلیل زوجه می‌تواند در هر زمان که بخواهد به دایره اجرایی ثبت مراجعه کند. دایره اجرایی ثبت در بخش شناسایی اموال، سهام شخص را به عنوان اموال معرفی کرده و دادگاه دستور توقیف و فریز سهام را به شرکت سپرده گذاری مرکزی صادر می‌کند.
 
وی ادامه داد: بنابراین ابتدا خانم باید درخواست اجرای مهریه را به دایره اجرایی ثبت دهد، زیرا عقدنامه یک سند رسمی محسوب شده و در دایره اجرایی ثبت نسبت به آن اجراییه صادر می‌شود. سپس اموال مدیون شناسایی میشود و یکی از اموالی که قابلیت شناسایی دارد سهام شخص بدهکار است.
 
این حقوقدان بازار سرمایه افزود: در این حالت دادگاه یا دایره اجرایی ثبت درخواست توقیف را به شرکت سپرده گذاری مرکزی ارسال می‌کند. این شرکت بعد از این که درخواست را دریافت کرد، اقدام به فریز سهام شخص بدهکار میکند که فرد نتواند سهام خود را بفروشد. بعد این اقدام شرکت سپرده گذاری برای اجرای مهریه و فروش سهام اقدام می‌کند. اگر شخص بدهکار تا قبل از فروش سهام مهریه را از جای دیگری تامین کند، شرکت سپرده گذاری سهام را نمی‌فروشد و از دادگاه رفع توقیف سهام را می‌گیرد اما اگر فرد نتواند از محل دیگری مهریه را تامین کند دستور فروش سهام توسط شرکت سپرده گذاری به کارگزاری ارسال شده و کارگزاری اقدام به فروش و نقد کردن سهام می‌کند و بعد از فروش سهام وجه حاصل از فروش به حساب شرکت سپرده گذاری و سپس به حساب شخص طلبکار واریز می‌شود.
 
اسدی به این سوال که زوجه چگونه می‌تواند از اینکه زوج سهامدار است یا خیر مطلع شود؟ پاسخ داد: زوجه از دایره اجرایی ثبت درخواست شناسایی اموال می کند و دایره اجرایی نامه ای برای شرکت سپرده گذاری جهت بررسی اموال شخص ارسال می‌کند. شرکت سپرده گذاری بر اساس کد ملی فرد بررسی کرده و دارایی فرد را اعلام کند.
 



برچسب‌ها:سهام بورسی، مهریه
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *