RSS
امروز پنج شنبه ، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

افزایش ۳۵ میلیونی هزینه شهری

تغییرات ۶ ساله مخارج خانوار

۱۳:۲۷ - ۱۴۰۰/۵/۱۹کد خبر: 324011
ایستانیوز: نرخ هزینه‌های سالانه یک خانوار ایرانی شهری و روستایی در طول پنج سال، افزایش ۱۹ تا ۳۵ میلیون تومانی داشته که ناشی از تغییرات در مناسبات اقتصادی و سیاسی داخلی و خارجی در طول این مدت است.
 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز) ، مرکز آمار ایران به تازگی گزارشی از وضعیت شاخص‌های اقتصادی در سال‌های گذشته را منتشر کرده که تعمق در آن، روند تغییرات این شاخص‌ها در چند سال اخیر را به ما نشان می‌دهد.
 
بنا بر این گزارش، متوسط هزینه کل سالانه یک خانوار شهری در سال گذشته (سال ۹۹)، ۶۲ میلیون و ۱۳۹ هزار و ۲۰۰ تومان بوده که نسبت به سال قبل (سال ۹۸)، ۳۱ درصد افزایش داشته است. همچنین، هزینه کل سالانه یک خانوار روستایی به ۳۴ میلیون و ۶۷ هزار و ۹۰۰ تومان رسیده که این رقم نیز نسبت به سال قبل‌تر ۳۰.۵ درصد رشد را نشان می‌دهد.
 
در طول پنج سال اخیر، هزینه خانوار شهری و روستایی در ایران با رشد ۲ تا ۳ برابری همراه بوده است. به طوری که نگاهی به اهم نتایج این آمار در مناطق شهری و روستایی از سال ۹۴ تا ۹۹ نشان می‌دهد که؛
 
- در سال ۹۴ هزینه کل یک خانوار شهری ۲۶۲.۳۹۷ هزار ریال (۲۶ میلیون و ۲۳۹ هزار و ۷۰۰ تومان) و برای یک خانوار روستایی ۱۴۶.۹۸۳ هزار ریال (۱۴ میلیون ۶۹۸ هزار و ۳۰۰ تومان) بود.
 
- در سال ۹۵ این هزینه برای یک خانوار شهری به ۲۸۴.۸۲۰ هزار ریال (۲۸ میلیون و ۴۸۲ هزار تومان) و برای یک خانوار روستایی ۱۵۶.۹۰۷ هزار ریال (۱۵ میلیون و ۶۹۰ هزار تومان) شده است.
 
- در سال ۹۶، هزینه کل سالانه یک خانوار شهری ۳۲۹.۵۲۵ هزار ریال (۳۲ میلیون و ۹۵۲ هزار و ۵۰۰ تومان) و برای خانوار روستایی ۱۷۸.۶۷۰ هزار ریال (۱۷ میلیون و ۸۶۷ هزار تومان) بوده است.
 
- در سال ۹۷ هزینه کل سالانه یک خانوار شهری حدود ۳۹۳.۲۲۷ هزار ریال (۳۹ میلیون و ۳۲۲ هزار و ۷۰۰ تومان) و یک خانوار روستایی نزدیک به ۲۱۴.۴۷۲ هزار ریال (۲۱ میلیون ۴۴۷ هزار و ۲۰۰ تومان) بوده است.
 
- در سال ۹۸ هم هزینه کل سالانه یک خانوار شهری به ۴۷۴.۳۷۹ هزار ریال (۴۷ میلیون و ۴۳۷ هزار و ۹۰۰ تومان) رسیده که درصد تغییر آن نسبت به سال ۹۷ بیش از ۲۰ درصد بوده است. در این سال، هزینه کل یک خانوار روستایی نیز ۲۶۱.۰۰۶ هزار ریال (۲۶ میلیون و ۱۰۰ هزار و ۶۰۰ تومان) محاسبه شده است که درصد تغییر آن نسبت به سال قبل‌تر، ۲۱.۷ درصد اعلام شده است.
 
- و سرانجام در سال ۹۹، هزینه کل سالانه یک خانوار شهری، متوسط هزینه کل سالانه یک خانوار شهری ۶۲۱.۳۹۲ هزار ریال (۶۲ میلیون و ۱۳۹ هزار و ۲۰۰ تومان) بوده که درصد تغییر این هزینه نسبت به سال قبل آن یعنی سال ۹۸، ۳۱ درصد عنوان شده است. همچنین، همین هزینه برای یک خانوار روستایی در سال ۹۹ نزدیک به ۳۴۰.۶۷۹ هزار ریال (۳۴ میلیون و ۶۷ هزار و ۹۰۰ تومان) محاسبه شده که درصد تغییر این رقم نیز نسبت به سال قبل آن، ۳۰.۵ درصد برآورد شده است.
 
در مجموع می‌توان گفت که از سال ۹۴ تا سال ۹۹، هزینه کل سالانه یک خانوار شهری افزایشی بیش از ۳۵۸هزار ریال (۳۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان) و هزینه کل سالانه یک خانوار روستایی افزایشی بیش از ۱۹۳ هزار ریال (۱۹ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان) را تجربه کرده‌ است.
 
بدین ترتیب، گزارش پنج ساله مرکز آمار ایران نشان می‌دهد، نرخ هزینه‌های سالانه یک خانوار ایرانی در طول پنج سال، افزایش چشم‌گیری داشته که ناشی از تغییرات در مناسبات اقتصادی و سیاسی داخلی و خارجی در طول این مدت است.
 
این مدت که مترادف با دوره دوم دولت تدبیر و امید است همزمان شد با خروج ایالات متحده از برجام و شیوع پاندمی کرونا در جهان و آغاز تکانه‌های اقتصادی در ایران که از عواقب آن می‌توان به رشد نرخ ارز، کاهش ارزش پول ملی و رکود تورمی اشاره کرد که تاثیر خود را بر درآمد و هزینه خانوار ایرانی گذاشته است.
 
این گزارش از این جهت حائز اهمیت است که حاوی اطلاعات دقیقی از وضعیت معیشتی و افزایش هزینه‌های سالانه یک خانوار ایرانی است و مسئولان در آغاز دولت جدید باید برای متوقف کردن روند افزایشی هزینه خانوار ایرانی از سال ۱۴۰۰ به بعد برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری کنند.
 



برچسب‌ها:خانوار شهری
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *