RSS
امروز جمعه ، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

خاموشی در راه است

حمیدرضا صالحی، عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران
۱۱:۳۶ - ۱۴۰۰/۲/۴کد خبر: 319013
ایستانیوز:مهم ترین راهکار برای غلبه بر چالش خاموشی های طولانی در تابستان سال جاری، تکمیل نیروگاه های نیمه ساخته با هماهنگی دولت با سرمایه گذاران و پیمانکاران است. وزارت نیرو باید از همه توان برای به مدار آوردن این نیروگاه ها استفاده کند تا با کمترین میزان خاموشی از پیک مصرف عبور کنیم.
هرچند در زمستانی که گذشت، به دلیل آلایندگی فعالیت بعضی نیروگاه ها، معضل خاموشی را تجربه کردیم اما این چالش در برق کشور، به طور معمول، معضل تابستان هاست. تابستان بحرانی ترین زمان برای تامین برق کشور است چراکه میزان مصرف به 59 تا 60 هزار مگاوات می رسد. هرچند ظرفیت نیروگاه های نصب شده برای تولید برق در کشور به 83 هزارمگاوات می رسد اما در هر فصل تابستان، با رسیدن به پیک مصرف، خاموشی را تجربه می کنیم. در تابستان سال گذشته، دولت توانست با کنترل صنایع و برنامه ریزی از روزهای بحرانی تابستان بگذرد. هم چنین با توجه به بارندگی های خوب در سال گذشته و افزایش سطح آب در مخازن سدها، امکان استفاده از ظرفیت نیروگاه های برق-آبی هم فراهم شد.
 
شرایط در تابستان سال 1400 برای برق کشور دشوارتر است. با افزایش دمای هوا پیش از آغاز تابستان، میزان مصرف صعودی شده و این یعنی باید سریع تر برای خاموشی های کمتر در تابستان امسال برنامه ریزی کرد.
 
طی سال های گذشته به دلیل مشکلات اقتصاد انرژی و به طور ویژه، صنعت برق، بر توسعه زیرساخت های این صنعت و سرمایه گذاری در آن تمرکز نشده است. متاسفانه دولت با بخش خصوصی در زمینه سرمایه گذاری وتوسعه زیرساخت های صنعت برق همکاری نکرد و همین باعث شده تابستان هر سال به موعدی نگران کننده برای تامین کنندگان تبدیل شود. با توجه به تعمیق مشکلات در صنعت برق، نگرانی ها در تابستان سال جاری بیشتر است.
 
مهم ترین راهکار برای غلبه بر چالش خاموشی های طولانی در تابستان سال جاری، تکمیل نیروگاه های نیمه ساخته با هماهنگی دولت با سرمایه گذاران و پیمانکاران است. وزارت نیرو باید از همه توان برای به مدار آوردن این نیروگاه ها استفاده کند تا با کمترین میزان خاموشی از پیک مصرف عبور کنیم.
 
نکته دیگر، بهینه سازی مصرف برق است که به دلیل چالش های  اقتصاد انرژی مغفول مانده است. براساس بند «ق» ماده 12 قانون رفع موانع تولید و سرمایه گذاری، دولت باید در پروژه های صرفه جو در مصرف سوخت سرمایه گذاری کند. متاسفانه به این ماده از قانون توجه نشده و تاکنون عملی نشده است.
 
نکته مهم، گفتن واقعیت ها به مردم و تلاش برای ترمیم سرمایه اجتماعی برای عبور از بحران است. منطقی سازی قیمت، شفاف سازی اقتصاد برق و شرح ظرفیت ها، مصارف و وضعیت نیروگاه ها برای مردم کمکی بزرگ در عبور از بحران پیش روست. بحرانی که گذر از آن تنها با همراهی و همکاری مشترکان ممکن است.
برچسب‌ها:خاموشی، برق
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *