RSS
امروز شنبه ، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

نرخ بهره بین بانکی چند درصد شد؟ + جدول

این تازه آغاز راه است...

بزرگترین رویداد فناورانه و نوآورانه چادرملو به ایستگاه آخر رسید

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

ظرفیت تامین مالی از محل اوراق جدید برای بازار سرمایه

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

نخستین برات الکترونیکی شبکه بانکی صادر شد

زمان بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلا

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ریال ایران بر لبه پرتگاه

شرایط دریافت سود سهام عدالت

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

بحران در کمین اقتصاد جهان

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

همه ویژگی های و جزییات ابرپروژه نفتی کشور

چرا پالایشگاه بید بلند خلیج فارس مهم است؟

۱۱:۷ - ۱۳۹۹/۱۱/۴کد خبر: 316801
ایستانیوز:در صورت ‏تأمین خوراک صد در صدی این پالایشگاه گاز، درآمد ناشی از فروش خارجی و داخلی بیدبلند سالانه به یک و نیم میلیارد دلار نیز خواهد رسید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،پالایشگاه گاز بید بلند خلیج فارس که روز پنجشنبه افتتاح شد، در اصل یک طرح تکمیلی برای طرح پالایشی بیدبلند یک بود که به منظور تصفیه گازهای همراه میدان نفتی آغاجاری در سال 1347 شروع و در سال 1349 به بهره‌برداری رسیده بود. ظرفیت طراحی بیدبلند یک، 21 میلیون مترمکعب در روز گاز سبک است. خوراک این پالایشگاه در سال‌های اخیر از گازهای همراه میدان نفتی آغاجاری، واحدهای 200، 300 و 1600 NGL و همچنین فاز 6 تا 8 پارس جنوبی (خط سراسری پنجم) تأمین شده بود. اما از پالایشگاه جدید (پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس) با عنوان «بید بلند 2» نیز یاد می‌شود که بیش از 56 میلیون مترمکعب در روز ظرفیت پالایشی دارد و این پالایشگاه هم کار جمع‌آوری و تصفیه گازهای مشعل را بویژه در خوزستان انجام می‌دهد.
 
حالا این پالایشگاه بزرگترین هاب گازی غرب آسیا است که در ایجاد ارزش افزوده و جلوگیری از ایجاد آلودگی ناشی از سوزاندن گازهای همراه با نفت در فلرها نقش مهمی خواهد داشت. در صورت ‏تأمین خوراک صد در صدی این پالایشگاه گاز، درآمد ناشی از فروش خارجی و داخلی بیدبلند سالانه به یک و نیم میلیارد دلار نیز خواهد رسید. این پالایشگاه بیدبلند2 با دو میلیارد و دویست میلیون دلار از بودجه سه میلیارد و چهارصد میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ‏ملی و تشکیل یکی از بزرگترین کنسرسیوم‌های بانک‌های داخلی شامل بانک‌های تجارت، پارسیان، صنعت و معدن و ملت با ‏عاملیت بانک سپه ساخته شده و برجام در تأمین منابع آن نقش مهمی داشته است. به‌طوری که گفته می‌شود، اگر برجام اجرا نشده بود و درآمدهای نفتی ایران افزایش نمی‌یافت، امکان تأمین منابع مالی آن وجود نداشت و کار با این سرعت پیش نمی‌رفت. البته پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس یا همان بیدبلند 2، از دهه 80 برنامه‌ریزی و عملیات آن آغاز شده است. اما تا ابتدای این دولت تنها 17 الی 18 درصد پیشرفت داشت و متناسب با اهمیت خود، توسعه نیافته بود. به همین خاطر می‌توان آن را جزو اقدامات مهم دولت دوازدهم برشمرد.
 
این پالایشگاه به تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی و بهره‌گیری از ظرفیت تولید آنها کمک خواهد کرد.برای ساخت این ابرپروژه از توان داخل حداکثر بهره برده شده و به واسطه همین توان و دانش داخلی، ۱.۴ میلیون اینچ لوله، نصب ۷ هزار تن تجهیزات دوار، نصب ۳۰ هزار تن تجهیزات ثابت، نصب ۱۰ هزار تن مخازن ذخیره، ۳۵۰۰ کیلومتر کابل‌کشی، ۲۰ هزار تن سازه فلزی و یک هزار کیلومتر خطوط انتقال گاز اجرا شده است تا سالانه ۱۰.۴ میلیون تن متان، ۱.۵ میلیون تن اتان، یک میلیون تن پروپان، ۰.۵ میلیون تن بوتان، ۰.۶ میلیون تن میعانات گازی، ۰.۹ میلیون تن گاز اسیدی تولید شود. متان تولیدی این پالایشگاه در شبکه گاز سراسری و اتان آن نیز خوراک پتروشیمی گچساران خواهد بود که محصول این مجتمع پتروشیمی، خود نیز خوراک پتروشیمی‌های دیگر و در مسیر تکمیل زنجیره ارزش افزوده صنعت قرار می‌گیرد.
 
همچنین یک اتفاق مهم در جریان این ارزش‌آفرینی افتاده است و آن هم جلوگیری از سوختن گاز در مشعل‌هاست. مشعل‌هایی که شاید در نگاه اول زیبا و نمادی برای صنعت نفت باشند اما اساساً سرمایه ملی را دود می‌کنند و دود آن هم به ریه ساکنان مناطق نفتی می‌رود. حالا از این پالایشگاه جدید به عنوان ریه‌های جدید خوزستان نیز یاد می‌شود که سالانه از سوختن بیش از ۱۴ میلیون تن گاز خانگی، اتان، پروپان، بوتان و میعانات گازی جلوگیری می‌کند.
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *