RSS
امروز چهارشنبه ، ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

سرمایه گذاری بیمه البرز در طرح های هلدینگ صبا انرژی

بیمه هاما به خانواده صنعت بیمه پیوست

حضور فعال بانک صادرات در نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی

مرکز تامین مالی در وزارت اقتصاد ایجاد می‌شود

تغییرات مبلغ فروش ۵۰ شرکت بزرگ بازار سرمایه از نظر ارزش بازار

رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲

۱۰ شرکت دولتی امسال واگذار می‌شود

پرسپولیس شفاف‌سازی کرد

چاپ تورم!

هراس طلافروشان از افشای اطلاعات

بانک سینا در حوزه بانکداری دیجیتال پیشرو خواهد بود

آغاز طرح سراسری فرهنگ سازی برخورد با وسایل نقلیه فاقد بیمه نامه شخص ثالث

تسهیلات بانک رفاه به دارندگان دستگاه‌های کارتخوان و درگاه‌های پرداخت اینترنتی

شرط صعود بازار سهام چیست؟

چرا بازار ارز آرام نمی‌شود؟

روش دریافت وام های کسب و کار اعلام شد

تقدیر از اقدام برجسته بانک سپه در مدیریت یارانه پرداختی دولت در حوزه آرد و نان

درخشش تیم کاراته بیمه تعاون در مسابقات گرندپری جمهوری چک ۲۰۲۴

تامین مالی شرکت‌های بورسی تسهیل می‌شود

خرید و فروش طلا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شود؟

گزارش جدیداز قیمت مسکن در تهران

فروش دلار سهمیه ای متوقف شده است؟

۱۱.۵ درصد از چک‌ ها نقد نشد

آخرین جزییات از تغییر سن بازنشستگی

تاریخ صنعت بیمه با بیمه ایران گره خورده است

حمایت شورای عالی بورس از توسعه ابزارهای مالی بورس کالا

توسعه ابزار گواهی سپرده کالایی

۱۲:۱۱ - ۱۳۹۹/۴/۲۰کد خبر: 308461
ایستانیوز:حسین سلاح ورزی گفت: بورس کالا طی سال های گذشته به صورت مرتب سبد محصولات و ابزارهای مالی خود را گسترش داده و بر همین اساس کمک بسیار جدی به بحث شفافیت و تنظیم منطقی بازار کالا داشته است؛ در همین زمینه دیدگاه شورای عالی بورس، توسعه ابزارهای مالی بورس کالا و حمایت از نوآوری ها در این حوزه است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،این عضو شورای عالی بورس در گفت و گو با «کالاخبر»به لزوم توسعه ابزارهای مالی به ویژه در دوره های رکود جهت حمایت از صنایع و تولیدکنندگان اشاره کرد و اظهار داشت: در دوره‌های رکود، خریدار در تامین سرمایه در گردش موردنیاز برای خرید مواد اولیه مصرفی در تولیداتش دچار مشکلاتی می شود. فروشنده مواد اولیه نیز غالبا برای تولیدات خود مشتری چندانی پیدا نمی‌کند و افزایش موجودی انبارها نگرانی از کاهش حجم تولید را دربر دارد. این موارد البته بارها در اقتصادهای جهان تجربه شده است و برای استفاده از این موقعیت‌ها ابزارهای مالی خاصی طرح‌ریزی شده که به نظر می‌رسد زمان استفاده و توسعه این ابزارها فرارسیده است. 
حسین سلاح ورزی به ظرفیت های موجود برای استفاده از ابزارهای مالی متنوع در بازار سرمایه و به ویژه بورس کالا اشاره کرد و گفت: در بورس کالا تجربه موفقی برای استفاده از ابزارهای مالی نوین وجود دارد و دیدگاه شورای عالی بورس، توسعه ابزارهای مالی بورس کالا و حمایت از نوآوری ها در این حوزه است.
 
توسعه ابزار گواهی سپرده کالایی
این عضو شورای‌ عالی بورس به ضرورت استفاده از ابزارهای مالی برای حمایت از صنایع مختلف در دوره رکود اشاره کرد و گفت: سال‌هاست که استفاده از ابزارهای مالی در بورس کالا آغاز شده و فراز و نشیب‌های بسیاری داشته اما هم‌اکنون تجربیات ذی‌قیمتی در این‌خصوص وجود دارد و امیدواریم رفته رفته استفاده از ظرفیت‌ ابزارهای مالی در حمایت از تولید در بورس‌های کالایی رونق بیشتری بگیرد. چراکه روزهای سخت فعلی، زمانی برای حمایت‌های همه‌جانبه از صنایع تولیدی در کشور است و در این بین ابزارهای مالی ظرفیتی بعضا ناشناخته به‌شمار می‌رود که نیاز به توسعه بیشتر دارد.
به گفته وی، گواهی سپرده کالایی از جمله ابزارهایی است که به مرور و در شرایط فعلی جذابیت بالاتری به خود اختصاص می‌دهد که توسعه آن پتانسیل ایجاد صندوق‌های سپرده (سرمایه‌گذاری) کالایی را نیز در بر دارد. صندوق‌های کالایی سال‌هاست که در بازارهای معتبر جهانی مورد استفاده قرار می‌گیرد و جای خالی آنها در نوسان نرخ به‌وضوح قابل رهگیری است. 
ای عضو شورای عالی بورس اظهارکرد: تجربه نشان داده که وقفه یا کاهش عرضه مواد اولیه، تکانه‌های قیمتی بزرگی را در بازار به همراه دارد که یک تهدید جدی به‌شمار رفته و همچنین اشتغال را تهدید خواهد کرد. در چنین شرایطی به کمک ابزارهای مالی می‌توان روند عرضه امن مواد اولیه را در کشور تضمین کرد که خروجی آن رشد جدی اشتغال در صنایع مختلف است، اگرچه باید نگاه به بازارهای صادراتی را نیز در دستور کار قرار دهیم.
 
ایفای نقش موثر بورس در تنظیم گری عرضه و تقاضا
وی به نقش تنظیم گری بورس ها نیز اشاره کرد و گفت: همانطور که در کشورهای مختلف بورس کالا به عنوان یک بازار شفاف فعال است، در ایران نیز فعالیت این بورس طی سال های گذشته آثار بسیار مثبتی در تنظیم رابطه بین بخش عرضه و تقاضا و به تبع آن در زمینه قیمت کالاهای مختلف داشته است.
سلاح ورزی با اشاره به روند رو به توسعه بورس کالا گفت: بورس کالا طی سال های گذشته به صورت مرتب سبد محصولات و ابزارهای مالی خود را گسترش داده و بر همین اساس کمک بسیار جدی به بحث شفافیت و تنظیم منطقی بازار کالا داشته است؛ در همین زمینه دیدگاه شورای عالی بورس، توسعه ابزارهای مالی بورس کالا و حمایت از نوآوری ها در این حوزه است. 
وی افزود: به ویژه، در شرایطی که کشور با تحریم های ظالمانه جدی مواجه شده و فرآیند تجارت خارجی آن با دیگر کشورها نیز مختل شده است، اختلالاتی هم در حوزه عرضه و تقاضا پدیدار شده که نیاز به تدبیر و تدبر بیشتر در مواجه با این بازار دارد. به طوری که در حال حاضر مهم ترین چالش هایی که پیش روی این بازار هست، از یک سمت کاهش عرضه و از طرف دیگر، نوسان تقاضا در برخی حوزه ها است که در نتیجه آن شاهد بروز التهاباتی در معاملات این کالاها هستیم.
 
کاهش مداخلات دولت و وزارت صمت در بورس
این عضو شورای عالی بورس تاکید کرد: توصیه و پیشنهاد بنده این است که دولت و وزارت صمت مداخلات خود را در مکانیسم های معاملاتی بورس به حداقل رسانده و بیشتر نقش تنظیم گری را برعهده داشته باشد. چراکه مداخله در قیمت گذاری کالاهای مختلف می تواند موجب بروز رانت و فساد می شود؛ این در حالی است که بهترین کار برای رفع التهابات بازارها تقویت بخش عرضه است و باید در نظر داشت که با وجود بورس کالا به عنوان بازاری شفاف در کشور، نیازی به قیمت گذاری دستوری نیست و قیمت ها در بورس کالا و در مقابل دیدگان مسوولان می تواند نظارت و تنظیم شود. 
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران به آسیب های قیمت گذاری دستوری در اقتصاد کشور تاکید کرد و افزود: نظام قیمت‌گذاری دستوری و دخالت دولت در تعیین قیمت از سابقه طولانی در کشور و دنیا به خصوص طی ٤٠ سال اخیر برخوردار است، در اغلب مواقع این اقدام به عنوان یک سیاست شکست خورده تلقی شده و هیچگاه در کشور با نتیجه و جواب مثبتی همراه نبوده است.
سلاح ورزی با تاکید بر اینکه قیمت گذاری دستوری زمینه ایجاد رشد، توسعه و افزایش کیفیت کالا در بازار را از بین خواهد برد، افزود: قیمت گذاری دستوری علیرغم آسیب هایی که در بازار ایجاد می کند زمینه ایجاد رانت، فساد در بازار را هم فراهم خواهد کرد و می توان گفت که چنین قیمت گذاری منجر به سرکوب قیمتی در بازار و کاهش انگیزه تولیدکنندگان می شود.
سلاح ورزی در خاتمه گفت: بورس کالا، بازار شفاف و قابل رصدی را در اختیار همگان از جمله مسوولان قرار داده است که از این رو می توان قیمت کالاها را براساس عرضه و تقاضا به صورت واقعی کشف کرد و با توجه به شفافیت این بورس در راستای تنظیم بازار و تعادل قیمت ها از طریق شیوه های بازاری اقدام کرد؛ از این رو نیازی به قیمت گذاری اجباری بر کالاها نیست و تقویت بورس کالا به خصوص در شرایط بحرانی فعلی به اقتصاد کشور کمک شایانی می کند.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *