RSS
امروز شنبه ، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

افشای ارزبگیران بزرگ

از جیب حقوق بگیران سرقت می‌کنند‌

وام خواری شرکت های کاغذی بانک ها

رشد ۶۴ درصدی منابع بانک سینا در دو سال گذشته

سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی

تلاش شبکه فروش، اعتبار و اعتماد به صنعت بیمه را در جامعه افزایش می دهد

نرخ بهره بین بانکی چند درصد شد؟ + جدول

این تازه آغاز راه است...

بزرگترین رویداد فناورانه و نوآورانه چادرملو به ایستگاه آخر رسید

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

ظرفیت تامین مالی از محل اوراق جدید برای بازار سرمایه

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

نخستین برات الکترونیکی شبکه بانکی صادر شد

زمان بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلا

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ریال ایران بر لبه پرتگاه

شرایط دریافت سود سهام عدالت

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

بحران در کمین اقتصاد جهان

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

طرحی نو برای توسعه اقتصاد دیجیتال

محمدرضا طلایی
۱۸:۱۴ - ۱۳۹۹/۴/۷کد خبر: 307918
ایستانیوز:در سالی که با عنوان جهش تولید نام گذاری شده، هر ابزاری که بتواند به تحقق این شعار کمک کند، باید مورد استفاده قرار گیرد. از این رو با توجه به شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا، توسعه زیرساخت های اقتصاد دیجیتال و استفاده از ابزار فناوری اطلاعات، قطعا خواهد توانست کسب و کارها را زنده نگه دارد.
 فناوری اطلاعات به عنوان موتور محرک و پیشران اقتصادی و یکی از موثرترین ابزارهای توسعه کسب و کار در جهان محسوب می‌شود که اهمیت آن بالاخص در شرایط کنونی کشور و با توجه به بحران ناشی از کرونا بیش از پیش نمایان شده است. این در حالی ست که نقش فناوری اطلاعات در میان تصمیم‍سازان، سیاستگذاران، سرمایه گذاران و صاحبان کسب و کار در کشور مغفول مانده و نیازمند فرهنگ‍سازی و‍ آگاهی بخشی است. با توجه به هدفگذاری سال جاری برای جهش تولید، بهره‌برداری از ظرفیت‌های فناوری اطلاعات جهت افزایش بهره‌وری، افزایش کیفیت محصولات و خدمات، کاهش هزینه‌های تولید و بازاریابی می تواند نقش بی بدیلی در تسریع تحقق این امر ایفا کند.
 
نگاهی به آمارهای این حوزه می تواند تصویر دقیق‌تری از ظرفیت های بالقوه فناوری اطلاعات در توسعه کسب و کارها و بهبود شرایط اقتصادی نمایش دهد. بر اساس آمار رسمی منتشر شده ارزش کل اقتصاد جهان ۹۸۴۹۰ میلیارد دلار بوده که ۲۵ درصد آن، به ارزش ۲۴۶۱۵ میلیارد دلار سهم اقتصاد دیجیتال جهان است. از طرفی پیش‍بینی‌ می‌شود اقتصاد اپلیکیشن (نرم‌افزار تلفن همراه) به عنوان بخشی از اقتصاد دیجیتال در دنیا،‌ تا سال ۲۰۲۱ به گردش مالی ۶۳۰۰ میلیارد دلاری دست یابد. شرکت اپل در سال ۲۰۱۹ از فروش ۵۱۹ میلیارد دلار محصولات و خدمات دیجیتال خود خبر داده است. در حالی که تنها آمار رسمی موجود در ایران در حوزه اپلیکیشن های اندرویدی از گردش مالی ۲۵۸ میلیارد تومانی خبر می دهد. در صورتی‍که با توجه به سرمایه انسانی و سایر ظرفیت‌های موجود کشور، دستیابی به سهم بیشتری از گردش مالی جهانی این حوزه می تواند از طریق تدوین نقشه راه برای ساماندهی تولید و صادرات این صنعت محقق شود.
 
اگرچه غفلت متولیان حوزه فناوری به ابعاد گسترده اقتصادی این بخش، موجب ناشناخته ماندن پتانسیل های بهره برداری از آن شده؛ اما اخیرا گامی مثبت در راستای هدفمندسازی فعالیت های صادراتی ICT   برداشته شده است. تایید آیین نامه اجرایی حمایت از توسعه صادرات نرم‌افزار و خدمات فن‌آوری اطلاعات از سوی شورای عالی صادرات اتفاقی مثبت در حوزه فناوری محسوب می شود. هرچند برای اجرای آیین نامه مذکور به تصویب هیات وزیران نیاز است، اما با توجه به اهمیت موضوع توسعه اقتصاد دیجیتال، نقش فناوری در شاخه های مختلف اقتصادی و البته هدفمند کردن صادرات حوزه ICT   به منظور ارزآوری بیشتر، به نظر میرسد زمان آن فرا رسیده که اقداماتی جدی در این حوزه صورت گیرد.
 
گفتنی است در سالی که با عنوان جهش تولید نام گذاری شده، هر ابزاری که بتواند به تحقق این شعار کمک کند، باید مورد استفاده قرار گیرد. از این رو با توجه به شرایط ناشی از شیوع ویروس کرونا، توسعه زیرساخت های اقتصاد دیجیتال و استفاده از ابزار فناوری اطلاعات، قطعا خواهد توانست کسب و کارها را زنده نگه دارد و راهگشای جهش تولید در سال جاری باشد. بخش خصوصی در این راستا با طرح پویش ملی محتوای دیجیتال سعی دارد به تحقق اقتصاد دیجیتال و ارتقاء سهم فناوری اطلاعات در اقتصاد کشور کمک کند.
 
از این رو دستیابی توسعه صادرات نرم افزار و خدمات فناوری اطلاعات و ایجاد ۱۰۰۰.۰۰۰ فرصت شغلی در دستور کار تشکل های فاوای زیر مجموعه اتاق بازرگانی قرار گرفته است. امید است تمام ارکان اقتصادی کشور نیز در این خصوص همراهی لازم را با بخش خصوصی داشته باشند.

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:اقتصاد دیجیتال
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *