RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

ظرفیت تامین مالی از محل اوراق جدید برای بازار سرمایه

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

نخستین برات الکترونیکی شبکه بانکی صادر شد

زمان بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلا

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ریال ایران بر لبه پرتگاه

شرایط دریافت سود سهام عدالت

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

بحران در کمین اقتصاد جهان

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

دلار ارزان‌ تر نمی‌شود

۱۱:۱۴ - ۱۳۹۸/۸/۲۴کد خبر: 292938
ایستانیوز:یک کارشناس بازار ارز درباره افزایشی‌شدن قیمت دلار گفت: درشرایط فعلی اقتصاد، افزایش ٤٠٠تومانی قیمت دلار چندان عجیب به نظر نمی‌رسد و در واقع باید بگویم که انتظار کاهش قیمت دلار، انتظار غیرواقع‌بینانه‌ای است و در بهترین حالت باید از بازار انتظار تثبیت قیمت ارز را داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، میثم رادپور، ادامه اظهارداشت: «اکنون پس از یک‌سال‌ونیم که قیمت دلار افزایشی شد و به بالا‌تر از ١٠‌هزار تومان معامله و به نوعی تثبیت شده است و به همین جهت انتظار کاهش قیمت از سوی فعالان  بازار وجود ندارد.»
رادپور تأکید می‌کند: ضمن اینکه معادلات اقتصادی نشان می‌دهد که قیمت دلار کاهشی نمی‌شود. درحال حاضر ایران صادرات غیرنفتی چندانی ندارد و ضمنا فروش نفت به‌شدت کاهش پیدا کرده است. بنابراین کانال‌های ورود ارز به ایران به‌شدت محدود است، پس دلیلی برای کاهش قیمت ارز وجود ندارد و از آن سمت پیش‌بینی‌ها بر کسری بودجه حداقل ١٠٠‌هزار‌میلیارد تومانی دولت است.
او ادامه می‌دهد: تثبیت قیمت دلار در ماه‌های گذشته به دلیل کنترل تقاضای واردات کالا به ایران بوده و از سمت دیگر تقاضای ارز برای مصارفی مانند مسافرت‌های خارجی و ارز تحصیلی دانشجویان به‌شدت کاهش داشته است و مجموع این عوامل موجب شده که قیمت دلار در نرخ‌های فعلی
 به ثبات برسد.
از نظر رادپور کاهش قیمت ارز دیگر تأثیر چندانی بر نرخ کالاهای مورد نیاز مردم ندارد. او در این‌باره می‌گوید: کالاهای بازار ایران همچنان با نرخ‌های پس از جهش قیمت‌ها به بازار عرضه می‌شود و کاهش قیمت ارز بر کاهش قیمت اجناس در بازار ایران تأثیر قابل ملاحظه‌ای نداشت، بنابراین کاهش مجدد قیمت دلار تأثیری در قیمت کالا ایجاد نمی‌کند.
او همچنین به «شهروند» توضیح می‌دهد: کنترل دلالان عامل دیگری برای تثبیت نسبی قیمت دلار است و اقدامات قوه‌قضائیه موجب شده که دلالان ارزی با احتیاط بیشتری با بازار برخورد کنند و از طرفی پس از جهش ارزی و افزایش قابل ملاحظه نرخ دلار، نقدینگی برای افزایش قیمت دلار کاهش پیدا کرد و اکنون نقدینگی‌ای که در اختیار داریم، فرصت خرید سابق را در اختیار ما قرار نمی‌دهد. البته نه‌تنها برای دلار بلکه برای تمامی کالا و خدمات چنین رویه‌ای وجود دارد و پس از جهش ارزی نوسان قیمت‌ها امری طبیعی است و به ثبات‌رسیدن بازار زمان‌بر است.
رادپور تأکید می‌کند: در مورد نوسان روز‌های اخیر ممکن است عرضه و تقاضا با یکدیگر مطابقت نداشته و موجب افزایش قیمت در بازار ارز شده باشد. همچنین  این نکته را نباید از یاد برد، که در سال‌های اخیر بانک مرکزی منابعی را که  در گذشته به‌شدت در دسترس بود و  از آن مجاری دلار عرضه می‌شد، دیگر در اختیار ندارد. برای مثال از طریق بانک‌های دوبی دلار عرضه می‌کرد و می‌توانست کنترل بازار را در اختیار بگیرد و اکنون چنین قابلیتی برای بانک مرکزی وجود ندارد.
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *