RSS
امروز جمعه ، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

اقدامی کلیدی برای تامین برق پایدار

۱۱:۱۱ - ۱۳۹۸/۵/۱۰کد خبر: 281969
ایستانیوز: در فاصله سال‌های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ تلفات برق از ۱۵.۲ به ۱۱.۱ درصد کاهش یافته که ۴ درصد کاهش تلفات شبکه به معنای صرفه‌جویی در احداث ۲۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید (با هزینه سرمایه‌گذاری حدود ۱.۵ میلیارد یورو) و کاهش ۸ میلیارد متر مکعب مصرف گاز طبیعی (معادل تولید سالانه یکی از فازهای مجتمع گاز پارس جنوبی) در نیروگاه‌ها در طی این دوره است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، تامین آب و برق مطمئن و پایدار مردم در سراسر کشور، نقشی مهم و کلیدی در تامین امنیت و ارتقای سطح رفاه، سلامت و رضایت‌مندی جامعه و همچنین فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای توسعه کشور دارد.
 
از سوی دیگر، پایداری ارائه خدمات آب و برق مستلزم مدیریت مصرف و تقاضای این دو کالای حیاتی است که تحقق آ‌ن نیازمند توجه کلیه ارکان و سطوح نظام سیاست‌گذاری عمومی و اجرایی کشور در همه بخش‌های خانگی، کشاورزی و صنعتی و آحاد مردم است.
 
یکی از موضوعات برای ایجاد پایداری در تامین برق کاهش تلفات و هدرفت این منبع انرژی است. تلفات در شبکه‌های برق ناشی از مقاومت ذاتی سیم‌ها و تجهیزات شبکه در مقابل عبور جریان الکتریکی بوده و میزان‌ آن تابعی از وسعت شبکه، فاصله مراکز مصرف برق از نیروگاه‌ها و نوع و میزان برق مصرفی مشترکین است. بنابراین رقم تلفات در کشورهای مختلف ناشی از موارد فوق متقاوت است.
 
در فاصله سال‌های 1392 تا 1397 تلفات برق از 15.2 به 11.1 درصد کاهش یافته که 4 درصد کاهش تلفات شبکه به معنای صرفه‌جویی در احداث 2500 مگاوات نیروگاه جدید (با هزینه سرمایه‌گذاری حدود 1.5 میلیارد یورو) و کاهش 8 میلیارد متر مکعب مصرف گاز طبیعی (معادل تولید سالانه یکی از فازهای مجتمع گاز پارس جنوبی)در نیروگاه‌ها در طی این دوره است.به طوری که در سال 1397 تلفات شبکه برق ایران از تلفات شبکه برق مکزیک، ترکیه، برزیل کمتر بوده است.
 
مقایسه درصد تلفات شبکه برق ایران با سایر کشورها
 
 
کاهش تلفات به زیر 10 درصد که ایران را در کنار کشورهایی نظیر اسپانیا (از نظر وسعت شبکه و میزان مصرف برق به ایران نزدیک‌تر است) قرار می‌دهد، میسر است، اما به حدود 5 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای اصلاح، بازسازی و توسعه خطوط و پست‌های برق نیاز دارد.
 
این میزان سرمایه‌گذاری با توجه به کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری در احداث نیروگاه و کاهش مصرف سوخت نیروگاه‌ها، کاملا اقتصادی و توجیه‌پذیر است.
 
یکی دیگر از عوامل موثر بر تلفات، استفاده غیرمجاز (سرقت برق از شبکه) است که مقابله با این عامل، نیازمند عزم همه سیاست‌گذاران و همچنین مقامات محلی و گروه‌های اجتماعی موثر است.
 
روند کاهش تلفات شبکه برق ایران در فاصله سال‌های 1392 تا 1397
 
 
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *