RSS
امروز پنج شنبه ، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

یوسفیان ملا مطرح کرد؛

ثبات بازارها با عرضه کامل کالاهای اساسی در بورس کالا

۱۴:۱۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۰کد خبر: 272397
ایستانیوز:عزت الله یوسفیان ملا با اشاره به نوسانات شدید قیمت کالاهای اساسی گفت: دیگر استفاده از سازوکارهای سنتی، نرخ گذاری دستوری و بعد، تلاش برای رعایت قیمت های دستوری در اقتصاد جواب نمی دهد و ما نیز باید به سراغ استفاده از ابزارهای مالی برای دادن اطمینان و پوشش ریسک فعالان اقتصادی برویم؛ همان موضوعی که در ماده ۳۲ قانون برنامه ششم توسعه در خصوص استفاده از ابزارهای مالی بورس کالا آمده است.
به گزارش پایگاه اطلع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی ، درباره تنظیم و تعادل بازار کالاهای اساسی با استفاده از ظرفیت های بورس کالا عنوان کرد: ماه هاست شاهد نوسانات قیمتی در بازار کالاهای اساسی هستیم و این امر باعث شده است امکان برنامه ریزی و پیش بینی قیمتی برای تولید کنندگان و مصرف کنندگان دشوار شود؛ در این بین برای اتخاذ راهکارهای صحیح و جذاب، بازهم شیوه های قدیمی برای تنظیم بازارها در پیش گرفته می شود که دیگر در منسوخ شده است.
 
یوسفیان ملا تصریح کرد: متاسفانه شاهد این هستیم که برای ثبات و آرامش در بازارها به سمت اقداماتی می رویم که مسکن مقطعی هستند و به عواقب کار و ایجاد مشکلات بیشتر در آینده ای نزدیک فکر نمی کنیم.
 
نماینده مردم آمل در مجلس اظهارداشت: امروز نگرانی عموم مردم پیرامون فساد و رانت عده ای خاص است که در پی نوسانات اخیر ارزی این نگرانی شدت گرفته و با حذف زمینه های فساد در اقتصاد، باید این اعتماد عمومی را به جامعه برگردانیم.
 
این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه حل بخشی از مشکلات فعالان اقتصادی و صنایع به خصوص در حوزه کشاورزی در ماده ۳۲ برنامه ششم توسعه پیش بینی شده که با اجرای آن اطمینان خاطری برای آینده فعالیت های اقتصادی ایجاد می شود، گفت: در این ماده مقرر شده است که تنظیم بازار محصولات کشاورزی و اساسی با استفاده از ابزارهای موجود در بازار سرمایه و بورس کالا صورت بگیرد. به طوریکه دولت به جای استفاده از روش های سنتی مثل نگهداری انبار برای کنترل بازار، از قراردادهای بلندمدت و مکانیسم های بازاری استفاده کند. ضمن اینکه این اجازه به نهادهای تنظیم گر بازار داده شده تا از ابزارهای بورسی مانند فروش بلندمدت محصولات برای مدیریت بازار استفاده کنند.
 
به گفته این نماینده مجلس در صورت تحقق این اتفاق و کنار رفتن روش های سنتی برای تنظیم بازارها، مشکلاتی همچون نوسانات غیرمعمول قیمت کالاهای اساسی و تحمیل بار مالی سنگین به دولت برای تنظیم بازارها مرتفع خواهد شد و با توجه به بهره گیری بیشتر از بورس کالا، شفافیت و اطمینان خاطر جای فساد و رانت را در جامعه می گیرد.
 
 عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با تاکید براینکه باید به جایی برسیم که همه فعالان اقتصادی و صنایع به این باور برسند که استفاده از ابزارهای مالی می تواند، ریسک نوسانات قیمت محصولات در آینده را پوشش دهد و این به معنای حفظ سرمایه آنهاست، گفت: در دنیا از بورس های کالا استفاده های متعددی می کنند و ما نیز باید رفته رفته با تکرار و تاکید به استفاده از ابزارهای مالی بورس کالا، صنایع را با مزیت های این بازار آشنا کنیم تا دیگر شاهد این آشفتگی های مستمر در بازارها نباشیم.
 
نماینده مردم آمل در مجلس اظهار داشت: در دنیا دولت ها در روند تولید، توزیع و قیمت گذاری ها دخالت مستقیم ندارند و این موارد به بخش خصوصی و مردم سپرده شده است و دولت ها فقط وظیفه حاکمیتی خود را انجام می دهند؛ در کشور ما نیز باید دولت دست از تصدی گری بردارد و امور را به مردم بسپارد.
 
عرضه زنجیره تولیدات در بورس
 
یوسفیان ملا تصریح کرد: با بررسی نوسانات قیمتی و آشفتگی بازارها طی ماه های اخیر به این نکته می رسیم که نبود شفافیت و در واقع، مشخص نبودن فعالیت ها در بازار کالاها از اصلی ترین عوامل ایجاد کننده فساد بوده است، در این بین بخشی از کالاها که در بورس کالا عرضه می شود، آمار شفافی دارد اما بخش دیگر اصلا مشخص نیست که چگونه معامله می شود و از این رو، عرضه زنجیره تولیدات در بورس کالا نیز یکی دیگر از اقداماتی است که برای سالم سازی اقتصاد ضروری است.
 
به گزارش تسنیم ،عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در پایان گفت: باید رفته رفته اقتصاد را به سمت بهره گیری از روش های کارآمد همچون ابزارهای مالی بازار سرمایه سوق دهیم به طوریکه بیمه فعالیت های اقتصادی و تامین مالی صنایع باید در آینده ای نزدیک از مسیر بازار سرمایه محقق شود.

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:بورس کالا
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *