RSS
امروز یکشنبه ، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی

پیش‌بینی صعودی رشد اقتصادی جهان

توصیه بلومبرگ به سرمایه گذاری در بورس ایران

معمای بنزین در ایران

طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟

دانستن، خواستن و توانستن، شعار و رمز موفقیت شرکت در تحقق اهداف است

ارزش آفرینی برای مشتریان، جریان پایدار رشد صنعت بیمه است

شروع پرقدرت بیمه پارسیان در سال ۱۴۰۳

برگزاری همایش مدیران بیمه دی در شیراز

برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

واکنش طلافروشان به مالیات برعایدی سرمایه

خریدهایی که از بی ارزش شدن پول می کاهد

خبر مهم برای طلافروشان

منتظر صلح دلار کاغذی و دیجیتال باشید

چک دیجیتال ۱۲ بانک نقدپذیر شد

تقویت بورس، زمینه‌ساز ورود سرمایه‌های خرد مردم به سمت تولید

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس:

راه نجات اقتصاد، عبور از خیابان بازار سرمایه است

۹:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۶کد خبر: 271704
ایستانیوز: مدیر عامل شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس در کنگره آسیب شناسی آموزش در نظام پولی و مالی کشور به ضرورت ارتقای جایگاه سواد مالی اشاره کرد و گفت: تجربه کشورهای مختلف نشان از آن دارد که ارتقای سواد مالی را نمی‌توان و نباید وظیفه یک بخش خاص دانست. این عملکرد به همدلی و همراهی بخش‌های مختلف نیاز دارد. این در حالی است که هم اکنون مساله سواد مالی در کشور مغفول مانده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، یاسرفلاح، مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس با اشاره به اینکه از منظر یونسکو ابعاد سواد تحت ۶ عنوان قابل بررسی است و سواد مالی یکی از مهمترین این موارد است، ابراز داشت: سواد عاطفی به معنای توانایی برقراری روابط عاطفی با خانواده و دوستان به نحو احسن؛ سواد ارتباطی به معنای توانایی برقراری ارتباط و تعامل با اعضای جامعه (آداب معاشرت- روابط اجتماعی)؛ سواد رسانه به معنای توانایی تشخیص رسانه های معتبر و نامعتبر و تشخیص وثوق اخبار؛ سواد آموزش و پرورش به معنای توانایی تربیت فرزندان به نحو احسن؛ سواد رایانه به معنای توانایی استفاده از مهارت های هفت گانه رایانه(ICDL)،  مفاهیم پایه فناوری اطلاعات و ارتباطات،  استفاده از رایانه و مدیریت فایل ها و در نهایت سواد مالی ابعاد شش گانه سواد از منظر یونسکو است.
 
مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس با بیان اینکه سواد مالی به معنای توانایی مدیریت اقتصادی درآمد (چگونگی پس انداز، سرمایه گذاری و مدیریت خرج) است، افزود: همکاری و توسعه اقتصادی٬ سواد مالی، توانایی قضاوت آگاهانه و تصمیم گیری موثر درباره استفاده و مدیریت پول است. همچنین ترکیبی از آگاهی، دانش، مهارت ها، گرایش و رفتارهای لازم برای تصمیم گیری صحیح مالی و سرانجام دست یابی به وضعیت مساعد مالی فردی است.
 
یاسر فلاح با تاکید بر اینکه فعالیت در بازار سرمایه نیز با سطح بالایی از سواد مالی امکان پذیر است، ادامه داد: بنابر اهمیت موضوع سازمان بین المللی کمیسیون های اوراق بهادار (آیسکو) نیز شناخت سرمایه گذاران عادی از اصول اولیه بازار، ابزارها، سازمان ها و مقررات مرتبط را در مجموعه سواد مالی تعریف کرده است.
 
مدیرعامل شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس با تاکید بر اینکه هیات مدیرۀ آیسکو نقش آموزش سرمایه گذاران و سواد مالی، تحقیق در این حوزه ها، مشخصاً در حوزه اقتصاد رفتاری و سرمایه گذاران خرد را به کمیتۀ 8 خود واگذار کرده  تا با رویکردی راهبردی به هدف اصلی خود در حوزه آموزش سرمایه گذاران و سواد مالی دست یابد، تصریح کرد: ایران هم به عضویت کمیته ۸ درآمده است.
 
فلاح با بیان اینکه کمیتۀ 8 در پی راهنمایی اعضای آیسکو برای توسعه و ارتقای برنامه های آموزش سرمایه گذاران و سواد مالی است، گفت: نهادهای ناظر از نظر آیسکو برای آموزش سواد مالی در وضعیت برتر قرار دارند. با این نگاه نهاد ناظری همچون سازمان بورس و اوراق بهادار که به عنوان نماینده ایران در آیسکو تعیین و انتخاب شده آموزش های مستقل و بی طرفانه ارائه می کند، دسترسی به تخصص و داده های مورد نیاز دارد، کمیته 8 حاضر است به اعضای خود کمک کند، بینش ارزشمندی نسبت به سازوکارهای بازار دارد، از طریق اقدامات نظارتی قادر است تاثیر مستقیمی داشته باشد، موقعیت مناسبی جهت اتخاذ نقش رهبری در این حوزه دارد و می تواند سواد مالی را در دل راهبردهای مالی قرار دهد.
 
عضو اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر اینکه ارتقای سواد مالی، وظیفه ای ملی است، ادامه داد: تجربه کشورهای مختلف نشان از آن دارد که ارتقای سواد مالی را نمی‌توان و نباید وظیفه یک بخش خاص دانست. این عملکرد نیاز به همدلی و همراهی بخش‌های مختلف یک کشور دارد.
 
مدیر عامل شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس با پیشنهاد اینکه کمیته ویژه ای برای ارتقای سطح سواد مالی در کشور تشکیل شود گفت: وزارت آموزش و پرورش، وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی، بیمه مرکزی، سازمان امور مالیاتی، صدا و سیما، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان بسیج و ... می‌توانند در کنار سازمان بورس و اوراق بهادار کمیته ای برای ارتقای سواد مالی تشکیل دهند. 
 
یاسر فلاح با اشاره به اینکه مشکلات ناشی از ضعف سواد مالی عموما به سه نتیجه منتهی می شود، اضافه کرد: ضعف در سواد مالی منجر می‌شود افراد جامعه مدیریت درآمد- هزینه نداشته باشند و به رغم اینکه توان پس‌انداز هرچند محدود را دارند، همه درآمد خود را هزینه کنند، یا افراد به جای کمک به کار و تولید، به دلیل سرمایه‌گذاری در فعالیت‌هایی بدون ارزش افزوده واقعی (مانند خرید ارز غیرمصرفی)، نه تنها کمکی در این زمینه نکنند، بلکه سنگی نیز پیش پای تولید بگذارند و یا به دلیل عدم شناخت کافی از ابزارهای قانونی سرمایه‌گذاری، تعداد بسیار محدودی از شیوه‌های سرمایه‌گذاری را قبول داشته باشند.
 
این دانش آموخته مدیریت مالی دانشگاه شهید بهشتی افزود: از دیگر نمودهای ضعف در سواد مالی، خرید کالاهای استراتژیک در شرایط خاص اقتصادی است. فشار افراد برای خرید این کالاها موجب سردرگمی مسؤولان نیز می‌شود و برای پاسخ به این نیاز کاذب مجبورند شیوه‌هایی برای عرضه آنها بیابند که معمولا به نفع اقتصاد ملی نیست.
 
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر با تلاش سازمان بورس و اوراق بهادار و با همراهی شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس،‌ اقدامات گسترده ای در مسیر ارتقای سواد مالی انجام شده و به این منظور کمیته ویژه آموزش سواد مالی نیز تشکیل شده است.
 
یاسر فلاح ادامه داد: اکثریت جامعه تنها راه سرمایه گذاری پس اندازهای خود را بانک می دانند و ابزارهای دیگر سرمایه گذاری به درستی مورد استفاده قرار نمی گیرد. ظرفیت نهاد بازار سرمایه برای تبلیغ در این حوزه محدود است و محدودیت منابع وجود دارد. بنابراین نیازمند عزم همگانی و تشکیل کمیته مشترک سواد مالی‌ هستیم تا سوادمالی در میان افراد گسترش یابد. همچنین باید گفت در شرایط فعلی تنها با عبور از خیابان بازار سرمایه توسعه اقتصادی محقق می شود.
 
مدیر عامل شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس با تاکید بر اینکه سواد مالی و آموزش سرمایه گذاری باید از گروه سنی کودک و نوجوان آغاز شود گفت: سن طلایی رشد کودک - یعنی از حدود سه سالگی تا ابتدای نوجوانی- بهترین زمان برای پایه ریزی فهم مطالب از جمله مطالب مالی است. ارتقای سواد مالی در کنار رشد همه جانبه حرکتی، شناختی و عاطفی کودک، می تواند زمینه ساز آینده روشن و درخشان برای فرزندانمان باشد.
 
یاسر فلاح ادامه داد: متاسفانه تا سن ده سالگی هیچ گونه آموزش اقتصادی خاصی برای کودکان وجود ندارد. کودکان باید بتوانند نیازهای خود را اولویت بندی کنند؛ هزینه های خود را مدیریت کنند، و نحوه سرمایه گذاری را بیاموزند. آموزش کودکان می تواند از طریق کتاب، استفاده از ابزارهای گیمیفیکیشن، انیمیشن، موشن گرافیک و ... صورت پذیرد.
 
این دانش آموخته مدیریت مالی افزود: موضوع مهم دیگری که امروز ضرورت ارتقای سواد مالی در کشور را افزایش داده مسیله سهام عدالت است. طرح سهام عدالت شامل حدود ۴۹ میلیون نفر است و بنابراین چالش های اساسی در صورت عدم آگاهی کافی در مورد مدیریت مالی شخصی و سهامداری وجود خواهد داشت. در این خصوص برنامه ریزی آموزشی و فرهنگ سازی در راستای ارتقای سواد مالی به ویژه در حوزه بازار سرمایه ضروری است. البته در این مسیر سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت اطلاع رسانی و خدمات اقدامات گسترده ای را انجام داده اند.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *