RSS
امروز چهارشنبه ، ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

سرمایه گذاری بیمه البرز در طرح های هلدینگ صبا انرژی

بیمه هاما به خانواده صنعت بیمه پیوست

حضور فعال بانک صادرات در نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی

مرکز تامین مالی در وزارت اقتصاد ایجاد می‌شود

تغییرات مبلغ فروش ۵۰ شرکت بزرگ بازار سرمایه از نظر ارزش بازار

رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲

۱۰ شرکت دولتی امسال واگذار می‌شود

پرسپولیس شفاف‌سازی کرد

چاپ تورم!

هراس طلافروشان از افشای اطلاعات

بانک سینا در حوزه بانکداری دیجیتال پیشرو خواهد بود

آغاز طرح سراسری فرهنگ سازی برخورد با وسایل نقلیه فاقد بیمه نامه شخص ثالث

تسهیلات بانک رفاه به دارندگان دستگاه‌های کارتخوان و درگاه‌های پرداخت اینترنتی

شرط صعود بازار سهام چیست؟

چرا بازار ارز آرام نمی‌شود؟

روش دریافت وام های کسب و کار اعلام شد

تقدیر از اقدام برجسته بانک سپه در مدیریت یارانه پرداختی دولت در حوزه آرد و نان

درخشش تیم کاراته بیمه تعاون در مسابقات گرندپری جمهوری چک ۲۰۲۴

تامین مالی شرکت‌های بورسی تسهیل می‌شود

خرید و فروش طلا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شود؟

گزارش جدیداز قیمت مسکن در تهران

فروش دلار سهمیه ای متوقف شده است؟

۱۱.۵ درصد از چک‌ ها نقد نشد

آخرین جزییات از تغییر سن بازنشستگی

تاریخ صنعت بیمه با بیمه ایران گره خورده است

تاخیر در حساب و کتاب بانک مرکزی

مجمع بانک مرکزی برگزار نشد

۱۰:۲۱ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۳کد خبر: 271069
ایستانیوز:تا پایان سال فقط ۳۶ روز باقی‌مانده و پنجاه و هشتمین مجمع عمومی بانک مرکزی هنوز برگزار نشده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، خبرهای رسیده حاکی از این است که قرار بوده پنج‌شنبه هفته گذشته این مجمع با بیشتر از ۶ ماه تاخیر برگزار شود؛ اما به دلایلی باز هم برگزاری آن به تاخیر افتاده است. به این ترتیب به‌نظر می‌رسد برگزاری مجمع عمومی بانک مرکزی طبق سنت سال‌های گذشته به روزهای آخر سال موکول شود.
 در قانون چه آمده است؟
در ماده ۳۶ قانون پولی و بانکی کشور آمده است که مجمع عمومی بانک مرکزی حداقل سالی یک‌بار و علاوه‌بر آن به تقاضای وزیر دارایی یا رئیس‌کل بانک یا سه نفر از اعضا به دعوت رئیس مجمع تشکیل می‌شود. از سوی دیگر، براساس ماده ۵۲ قانون پولی و بانکی کشور، سال مالی بانک مرکزی اسفندماه در نظر گرفته شده است. مهلت قانونی تشکیل مجمع عمومی عادی سالیانه طبق قانون تجارت حداکثر ۴ ماه پس از پایان سال مالی شرکت است. در نتیجه مجمع عمومی سالانه بانک مرکزی نیز باید حداکثر ۴ ماه پس از پایان سال مالی یعنی در تیرماه تشکیل شود. در این ماده قانون آمده است که سال مالی بانک مرکزی در آخر اسفندماه هر سال به پایان می‌رسد. حساب‌های بانک در آخر اسفندماه بسته‌شده و ترازنامه بانک باید حداقل یک ماه قبل از تشکیل مجمع عمومی به هیات نظارت تسلیم شود. تصویب ترازنامه از طرف مجمع عمومی برای هیات‌عامل به منزله مفاصاحساب خواهد بود. ترازنامه پس از تصویب مجمع عمومی به دولت تسلیم شده و در روزنامه رسمی کشور درج می‌شود. این در حالی است که تا پایان سال مالی ۹۷ زمان چندانی باقی نمانده و هنوز صورت‌های مالی سال ۹۶ بانک مرکزی بررسی نشده است.
براساس قانون، مجمع عمومی بانک مرکزی دارای ۵ وظیفه است. اول رسیدگی و اظهارنظر نسبت به گزارش وضع بانک که رئیس‌کل بانک به مجمع داده است. دوم انتخاب هیات نظارت. سوم، تصویب ترازنامه بانک و پیشنهاد تقسیم سود. چهارم تصویب گزارش سالیانه و عملیات بانک قبل از تقدیم به هیات دولت و پنجم اتخاذ تصمیم نهایی نسبت به نظریات و تصمیمات هیات نظارت. اصولا در مجمع‌عمومی بانک مرکزی رئیس‌کل بانک مرکزی گزارشی از اهم سیاست‌ها و فعالیت‌های بانک مرکزی و آخرین تحولات اقتصادی ارائه می‌کند. علاوه‌بر این، در این جلسه رئیس‌جمهوری نیز به‌عنوان رئیس مجمع سخنرانی خواهد داشت. در پایان نیز گزارش هیات نظارت درخصوص ترازنامه و صورت‌های مالی بانک مرکزی تصویب می‌شود.
اعتبار این مجمع از نگاه قانون نیز به این صورت است که در ماده ۳۷ قانون گفته‌شده تصمیم‌های مجمع عمومی در صورتی معتبر است که اکثریت هر یک از دو گروه شورای پول و اعتبار و هیات نظارت حاضر باشند. تصمیم‌ها با اکثریت آرا عده حاضری که حق رای دارند، اتخاذ می‌شود و در صورت تساوی آرا تصمیم طرفی که رای رئیس جزو آن است قابل اجرا است. علاوه‌بر این، هیات‌عامل و هیات نظارت و بازرس دولت در مجمع عمومی حق رای ندارند.
 
 عادت تاخیر در برگزاری مجمع عمومی
نگاهی به روند برگزاری مجمع عمومی بانک مرکزی نشان می‌دهد در هفت مجمع عمومی گذشته بانک مرکزی تنها یکی از آنها در مهلت قانونی یعنی پیش از پایان تیرماه برگزار شده است. سوابق برگزاری این مجمع نشان می‌دهد که پنجاهمین مجمع عمومی بانک مرکزی در مرداد 89 و با حدود 19 روز تاخیر برگزار شد. مجمع بعدی یعنی پنجاه و یکمین مجمع این بانک در اواسط دی‌ماه و با بیش از 5 ماه تاخیر برگزار شد. پنجاه و دومین مجمع در روزهای پایانی دی‌ماه و با حدود 5 ماه و 28 روز تاخیر برپا شده است. اما پنجاه و سومین مجمع تنها مجمعی بوده که پیش از پایان مهلت قانونی برگزار شده است. پس از آن روند برگزاری این مجمع با تاخیر بیشتری همراه بوده است. پنجاه و چهارمین مجمع با 4 ماه و 24 روز و پنجاه و پنجمین با 6 ماه و 25 روز تاخیر همراه بوده است. روند برگزاری این مجمع در دو سال گذشته به روزهای پایانی سال موکول شده است؛ به‌طوری‌که پنجاه و ششمین مجمع در ۹ اسفندماه ۹۵ و پنجاه‌وهفتمین مجمع در ۱۳ اسفندماه ۹۶ برگزار شده است. با توجه به اینکه ۷ روز به پایان بهمن ماه ۹۷ باقی‌مانده است به‌نظر می‌رسد مجمع عمومی بانک مرکزی که در آن صورت‌های مالی سال گذشته (۹۶) بررسی می‌شود؛ امسال نیز با تاخیر بیش از ۷ ماه در اسفندماه برگزار شود. اخبار رسیده نشان می‌دهد قرار بوده پنج‌شنبه هفته گذشته مجمع عمومی این بانک تشکیل شود، اما به دلایلی باز به تاخیر افتاده است. دلیل بی‌انضباطی بانک مرکزی در برگزاری مجمع عمومی آن که سال‌هاست به سنت تبدیل شده، مشخص نیست.
 
12 (1)

 


خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *