RSS
امروز جمعه ، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

هرج‌ومرج در ونزوئلا روی قیمت نفت تأثیر می‌گذارد؟

تورم ونزوئلا در سال ۲۰۱۹ به ۱۰ میلیون درصد می رسد

۱۰:۴۰ - ۱۳۹۷/۱۱/۷کد خبر: 270452
ایستانیوز:از دست دادن بشکه‌های نفت ونزوئلا می‌تواند قیمت نفت خام را بالا ببرد و به پالایشگاه‌های امریکا که هرروز صدها هزار بشکه از ونزوئلا را مصرف می‌کنند، فشار وارد کند. به همین دلیل هم به گفته کارشناسان، امریکا با تحریم نفت ونزوئلا درواقع به خودش صدمه می‌زند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، چطور هرج‌ومرج در ونزوئلا می‌تواند روی قیمت نفت تأثیر بگذارد؟ اخبار ونزوئلا این چند روز داغ داغ است. تقریباً تیتر اول تمام رسانه‌های داخلی و خارجی وضعیت حال حاضر این کشور امریکای لاتین است. هم‌زمان که عده‌ای آن را قیام مردمی می‌نامند، گروهی دیگر هم کودتا امریکا علیه دولت ونزوئلا اعلام می‌کنند. اما وضعیت ونزوئلا در قیمت نفت چه تاثیری دارد؟ سی‌ان‌ان در گزارشی این موضوع را بررسی کرده است.
 
این گزارش می‌نویسد: روابط دیپلماتیک بین ایالات‌متحده و ونزوئلا در حال نابودی است و این هفته به پایین‌ترین حد خود رسید. اما علی‌رغم تنش شدید میان دولت ترامپ و رژیم مادورو، این دو کشور هنوز هم یک پیوند مهم مشترک دارند: نفت.
 
امریکا، مهم‌ترین و بزرگ‌ترین مشتری نفت ونزوئلا است. ونزوئلا چهارمین منبع خارجی نفت امریکا در اکتبر سال گذشته بوده است.
 
اما حالا این رابطه تنگاتنگ نفتی در حال سقوط است. کاخ سفید، چند روز پیش اعلام کرد خوان گوایدو، رهبر مخالفان ونزوئلا را به‌عنوان رئیس‌جمهوری قانونی این کشور به رسمیت می‌شناسد. مادورو هم این بیانیه را با قطع همکاری با امریکا پاسخ داد.
 
آن اتفاقی که بیشتر از همه برای بازار نفت مهم است، این است که ترامپ اعلام کرده در نظر دارد تعدادی از مجازات مادورو ازجمله تحریم نفتی را اعمال کند.
 
تحریم صنعت نفت ونزوئلا ضربه وحشتناکی به اقتصاد این کشور تحمیل خواهد کرد، اما پیامدهای مهمی هم برای امریکا در بر خواهد داشت.
 
از دست دادن بشکه‌های نفت ونزوئلا می‌تواند قیمت نفت خام را بالا ببرد و به پالایشگاه‌های امریکا که هرروز صدها هزار بشکه از ونزوئلا را مصرف می‌کنند، فشار وارد کند. به همین دلیل هم به گفته کارشناسان، امریکا با تحریم نفت ونزوئلا درواقع به خودش صدمه می‌زند.
 
*نفت، حیات اقتصاد ونزوئلا است
 
تولید نفت ونزوئلا در حال حاضر به دلیل نابود صنعت انرژی به کمترین میزان 30 ساله خود رسیده است. پیش‌بینی‌ها می‌گوید که تولید ونزوئلا برای سال 2019 ممکن است به نیم میلیون بشکه در روز کاهش یابد.
 
تحریم نفت ونزوئلا باعث تقویت هرج‌ومرج اقتصادی در ونزوئلا خواهد شد که 90 درصد درآمدش به صادرات این محصول وابسته است.
 
سایر مشتریان ونزوئلا شامل چین و هند می‌شوند. اما ونزوئلا هیچ پولی از فروش نفت به این کشورها دریافت نمی‌کند. درواقع این صادرات نفت درازای پرداخت بدهی‌های عظیم ونزوئلا صورت می گیرد. به همین دلیل هم تحریم نفت این کشور، شاهرگ حیاتی او را هدف قرار می‌دهد. این کشور در حال حاضر با فاجعه انسانی مواجه است. طبق گزارش صندوق بین‌المللی پول، تولید ناخالص داخلی ونزوئلا بین سال‌های 2012 و 2017، به 37 درصد کاهش‌یافته است. انتظار می‌رود که تورم در سال 2019 به 10 میلیون درصد برسد.
 
*آیا ترامپ موضع سخت‌تری می‌گیرد؟
 
بازار نفت هنوز واکنشی به هرج‌ومرج ونزوئلا نداشته است. البته مشخص نیست چه اتفاقی خواهد افتاد.
 
ترامپ سال گذشته نفت ایران را تحریم کرد. ترس از نفت صددلاری باعث شد که ترامپ موضع ملایم‌تر از حد انتظار در مورد تحریم‌های ایران بگیرد. این رویکرد ملایم باعث شد قیمت‌ها کاهش پیدا کند.
 
به همین دلیل به گفته کارشناسان، در بازار تردید زیادی در مورد اعمال تحریم‌های ترامپ وجود دارد. البته گروهی هم معتقدند که به‌احتمال‌زیاد، ترامپ، تحریم‌ها را اعمال خواهد کرد.
 
کارشناسان هشدار داده‌اند که تحریم نفت ونزوئلا باعث ایجاد بحران بزرگ‌تر مانند جنگ داخلی و توقف عملیات شرکت نفتی دولتی این کشور خواهد شد.
 
*پالایشگاه‌های امریکا به نفت خام ونزوئلا وابسته هستند
 
به گفته تحلیلگران، تحریم نفت ونزوئلا باعث افزایش قیمت‌ها می‌شود. مشکل این است که اگرچه امریکا میزان تولید را افزایش داده است، اما امریکا هنوز در این امر خودکفا نیست.
 
پالایشگاه‌های ساحل خلیج نمی‌توانند به‌تنهایی نفت شیل را مصرف کنند. آن‌ها برای تولید بنزین، سوخت جت و سایر محصولات به نفت سنگین با دوز سالم نیازمندند. آن‌ها این نفت خام و سنگین را از ونزوئلا وارد می‌کنند و به آن متکی هستند.
 
با این که میزان تولید نفت ونزوئلا کاهش‌یافته است، اما این کشور در اکتبر 506 هزار بشکه در روز به ایالات‌متحده نفت صادر کرده است. تنها کشورهایی که بیشتر از ونزوئلا به امریکا نفت صادر کرده‌اند، کانادا، عربستان سعودی و مکزیک بوده‌اند.
 
بنابراین تحریم‌های امریکا در ونزوئلا می‌تواند هزینه نفت سنگین را افزایش دهد که معضلی برای پالایشگاه‌های امریکا خواهند بود. چراکه آن‌ها مجبور می‌شوند نفت سنگین را از کشورهای دیگر تهیه کنند.
 
به گفته تحلیلگران حتی اگر مادورو سقوط کند، تولید نفت ونزوئلا به این زودی‌ها بهبود پیدا نمی‌کند. در وقع راه بازگشت ونزوئلا با توجه به عمق فاجعه اقتصادی و انسانی، بسیار دشوار است.



برچسب‌ها:تورم ونزوئلا
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *