RSS
امروز شنبه ، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

ظرفیت تامین مالی از محل اوراق جدید برای بازار سرمایه

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

نخستین برات الکترونیکی شبکه بانکی صادر شد

زمان بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلا

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ریال ایران بر لبه پرتگاه

شرایط دریافت سود سهام عدالت

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

بحران در کمین اقتصاد جهان

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

آیا اقامت ۵ ساله ایران برای سرمایه گذاری خارجی جذاب است؟

سد قوانین سختگیرانه پیش روی سرمایه گذاران خارجی

۱۴:۲۲ - ۱۳۹۷/۷/۱۸کد خبر: 259382
ایستانیوز:نایب رئیس اتاق ایران: خیلی نسبت به اثرگذاری مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصاد برای واگذاری اقامت ۵ ساله به سرمایه گذاران خارجی خوش بین نیستم و توقع زیادی برای استقبال بالای سرمایه گذار خارجی ندارم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،هفته گذشته در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی ایران که با حضور سران 3 قوه تشکیل شد، اعضا برای حمایت و تسهیل جذب سرمایه گذاران خارجی و تشویق آن ها برای حضور در کشورمان مصوب کردند به سرمایه گذاران خارجی به شرط 250 هزار دلار سرمایه گذاری اقامت 5 ساله اعطا شود. پیش از این مصوبه براساس قانون به سرمایه گذاران خارجی که 300 هزار دلار در کشورمان سرمایه گذاری می کردند تنها برای 3 سال اقامت داده می شد ولی حالا برای تشویق بیشتر سرمایه گذاران خارجی برای حضور در ایران این مدت زمان افزایش یافته و میزان سرمایه گذاری هم به اندازه 50 هزار دلار کاهش یافته است. اما سوالی اصلی این است که مصوبه تا چه حد می تواند برای جذب سرمایه گذاران خارجی موثر باشد؟ حسین سلاح ورزی نایب رئیس اتاق ایران در پاسخ می گوید:« اقامت 5 ساله ایران به شرط 250 هزار دلار سرمایه گذاری در نگاه اول برای آن ها که از وضعیت اقتصادی کشور بی خبر باشند طرحی ایده آل به نظر می رسد اما اگر کمی دقیق تر نگاه کنیم متوجه خواهیم شد که برای سرمایه گذار خارجی جذابتی ایجاد نمی کند و موثر نخواهد بود.»
 
او درادامه می گوید:« متاسفانه قوانین و مقررات ما در جذب سرمایه گذاری خارجی بسیار سختگیرانه است که پیچیدگی های فراوانی دارد؛ قوانینی همچون مالکیت، ثبت شرکت، اخد کد اقتصادی، مباحث مالیاتی و... که طی آن ها برای سرمایه گذاران ایرانی هم دشواری های فراوانی دارد چه رسد به سرمایه گذار خارجی که باید برای دستیابی به هر کدام از آن ها بوروکراسی های متعدد اداری را طی کند.»
 
نایب رئیس اتاق ایران با اشاره به اینکه با اجرای مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی و ارائه اقامت 5 ساله در صورت سرمایه گذاری خارجی 250 هزار دلاری قطعا بخشی از مشکلات سرمایه گذاران خارجی به واسطه اقامت 5 ساله در ایران حل خواهد شد و دیگر در پیچ و تاب موانع سطحی و پیش پا افتاده گرفتار نمی شوند، گفت:« اما سوال اصلی این است که آیا اساسا فضای کسب و کار در ایران آنقدر مناسب هست که سرمایه گذار خارجی را برای ورود به کشور وسوسه کند، آن هم در مقابل شرایطی که دیگر کشورها به خصوص کشورهای همسایه ما همچون ترکیه برای جذب سرمایه گذاران خارجی در نظر گرفته اند؟ این مهم در صورتی رخ خواهد داد که قوانین این حوزه را اصلاح کنیم و مقررات جدیدی را جایگزین سازیم. در نظر داشته باشید که ریسک سرمایه گذاری در کشور ما بسیار بالاست.»
 
سلاح ورزی با بیان اینکه این مصوبه در مجموع یک گام رو به جلو است که در اینده می تواند راهگشا باشد، گفت:« در کل خیلی نسبت به این مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصاد خوش بین نیستم و توقع زیادی برای استقبال بالای سرمایه گذار خارجی ندارم و فکر نمی کنم اقامت 5 ساله برای آن ها انگیزه لازم را ایجاد کند چرا که طبق گزارش بانک جهانی رتبه ایران از نظر سهولت کسب و کار در سال 2018، 120 بوده است. فضای کسب و کار به زبان ساده یعنی آن دسته از مولفه هایی که ما به عنوان صاحب کار تسلطی به آن نداریم اما آن عوامل بر عملکرد ما موثر است. این عوامل می توانند سیاسی اقتصادی، تکنولوژیکی و..باشند؛ عواملی که می توان آن ها را با تحلیل شناسایی کرد و مورد ارزیابی قرار داد. »

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *