RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

پیش‌بینی تورم ۳۲ درصدی سال ۹۷

۱۲:۹ - ۱۳۹۷/۷/۹کد خبر: 257828
ایستانیوز:یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی باید برخورد فعالانه با نوسانات ارزی داشته باشد، گفت: تورم حداقل ۳۲ درصدی برای سال ۹۷ پیش بینی می‌شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، سیداحسان خاندوزی در خصوص نوسانات ارزی در رویکرد بانک مرکزی برای آرامش و کاهش قیمت ارز اظهار داشت: مسأله خیلی مهم در خصوص رویکرد دولت و به طور خاص مقام سیاست‌گذار پولی و ارزی که باید به آن توجه کند این است که بازار ارز در شرایط غیرمتعارف قرار دارد.
این اقتصاددان افزود: بازار ارز نیازمند تلفیقی از دستور کار‌های متعارف و غیرمتعارف است. به بیان دیگر در مقابل اتفاقات بازار ارز و واگذار کردن به نیرو‌های کور در بازار عرضه و تقاضای کالا و خدمات، واردات و صادرات و بازار ارز با هدف نگه‌داشت پول، خروج سرمایه از کشور و اهدافی مانند آن نباید منفعل بود.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه انفعال بیشتر در بازار ارز جز به زیان رفاه عمومی مردم و خانوار و ضربه بسیار شدید تقریباً غیرقابل جبران به بخش تولید نتیجه دیگری ندارد، تصریح کرد: فعال شدن بانک مرکزی و اتخاذ رویکرد فعالانه و خارج شدن از انفعال بخش مهمی از بازی است.
خاندوزی یادآور شد: جزئی از آن بازمی‌گردد به اختیاراتی که دولت باید به بانک مرکزی بدهد و همه ما و سیاست‌گذاران حمایت کنیم از اینکه بانک مرکزی واقعاً مسئولیت و پاسخ‌گویی لازم برای مدیریت بازار ارز را به دست بیاورد؛ این طور نباشد که تصمیمات ارزی در جای دیگری گرفته شود و به بانک مرکزی برای اجرا ابلاغ شود.
وی با تاکید بر اینکه در طول سال‌های گذشته و ماه‌های اخیر دولت حاضر نبود اختیارات و مسئولیت و پاسخگویی لازم به سیاست ارزی را بر عهده بانک مرکزی قرار دهد، بیان داشت: وجه دوم این است که بدنه کارشناسی و مدیریتی بانک مرکزی باید از آموزه‌های ساده‌انگارانه که برای شرایط ارزی متعارف اقتصادی توصیه می‌شود بیرون آید و با ترکیبی از سیاست متعارف و غیرمتعارف مبتنی بر شرایط خاص اقتصادی که شبیه جنگ اقتصادی است، تصمیم بگیرند.
این استاد اقتصاد با تاکید بر اینکه بانک مرکزی باید برای مدیریت بازار ارز مداخله کند، در مورد اثرات تورمی نوسانات ارزی اظهارداشت: تورم آخر سال یعنی یک سال منتهی به اسفند احتمالاً ۳۱ تا ۳۲ درصد خواهد بود و تورم نقطه به نقطه نیز بالای ۵۰ درصد پیش‌بینی می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: با این سنارییو در نظر گرفته شده برای تورم، تا دو ماه دیگر تورم ماهانه ۵ درصدی را خواهیم داشت و بعد نرخ رشد پایین خواهد آمد؛ از یک جایی بازار کشش افزایش قیمت ندارد وقتی تقاضا نباشد ناچار به کاهش قیمت هستید.
این اقتصاددان با اشاره به اینکه اکنون دلار ۱۳ تا ۱۵ هزار تومان آثار خود را در قیمت‌ها نشان داده است، گفت: بعید است نرخ تورم پایان سال بیش از این رقم باشد مگر اینکه قیمت‌ها بالاتر برود و پرش کند؛ اگر قیمت دلار حدود حوالی ۱۷ تا ۲۰ هزار تومان بماند و سقف آن بالاتر نرود به نظر نمی‌رسد که تورم بیش از ۳۴ درصد داشته باشیم.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *