RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

فتحی پور:

بانک ها به جای بنگاه داری منابع خود را در اختیار بخش تولید قرار دهند

۱۶:۱۷ - ۱۳۹۷/۶/۲۴کد خبر: 257074
ایستانیوز:نماینده ادوار مجلس گفت: یکی از دلایل ورود بانک ها به بنگاه داری این بود که در بازه ای از زمان که بازار سرمایه توسعه آن چنانی نداشت، به بانک ها این اجازه داده شد تا در راستای حمایت از بازار سرمایه، شرکت های سرمایه گذاری را تاسیس کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، رئیس اسبق کمیسیون اقتصادی در مجالس هشتم و نهم نیز با تاکید بر اینکه بنگاهداری چالش جدی بانکها است، گفت: متاسفانه در حال حاضر یکی از مشکلات ما در زمینه مسائل بانکداری این است که بانک ها وظیفه اصلی خودشان مبنی بر حمایت از تولید و صنعت را رها کرده و به بنگاهداری روی آورده اند.
ارسلان فتحی پور با اشاره به اینکه نظام بانکی ما در سال های گذشته به علت وجود تورم در اقتصاد کشور برای حفظ ارزش پولی و سودآوری در بخشی از املاک و مستغلات سرمایه گذاری کرده است، گفت: بنگاه داری و داشتن املاک مازاد در این شرایط برای بانک ها مضراست و به نفع بانک هاست که آنها را واگذار کنند چرا که نگهداری این شرکت ها و مستغلات هزینه زیادی دارد.
وی با تاکید بر اینکه بانک ها نباید بنگاه داری کنند و بهتر این است که منابع آنها در اختیار بخش تولید قرار گیرد، افزود: یکی از دلایل ورود بانک ها به بنگاه داری این بود که در بازه ای از زمان که بازار سرمایه توسعه آن چنانی نداشت، به بانک ها این اجازه داده شد تا در راستای حمایت از بازار سرمایه، شرکت های سرمایه گذاری را تاسیس کنند و با گذر زمان این شرکت ها واگذار شوند.
وی قوانین و مقررات را دلیل بنگاه داری بانک ها دانست و گفت: به عنوان مثال در بند 3 ماده 34 قانون پولی و بانکی کشور مصوب سال 1351 آمده است خرید سهام و مشارکت در سرمایه یک یا چند شرکت و یا خرید اوراق بهادار داخلی یا خارجی به حساب خود، به میزانی بیش از آنچه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به موجب دستورها یا آئین نامه های خاص تعیین خواهد کرد.
به گفته این نماینده مجلس دلیل دیگر بنگاهداری بانکها طی سالیان گذشته به افزایش میزان بدهی دولت به بانک ها باز می گردد که دولت برای کاهش بدهی خود به بانک ها، سهام شرکت ها یا مالکیت برخی از واحدهای اقتصادی را به عنوان رد دیون به بانک ها واگذار کرد و این واگذاری مختص به یک دوره خاصی نبوده و در تمام دوره ها این اتفاق رخ داده است.
فتحی پور ابراز امیدواری کرد با اعتبار سنجی و رتبه بندی مشتریان و نظارت دقیق بانک مرکزی بانکها بنگاههای خود را واگذار کرده و به چابک سازی و پویایی بانک خود کمک کنند.‎



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *