RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

ظرفیت تامین مالی از محل اوراق جدید برای بازار سرمایه

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

نخستین برات الکترونیکی شبکه بانکی صادر شد

زمان بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلا

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ریال ایران بر لبه پرتگاه

شرایط دریافت سود سهام عدالت

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

بحران در کمین اقتصاد جهان

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

رییس اتاق ایران عنوان کرد:

عبور اقتصاد از بحران امکانپذیر است

۱۱:۵۹ - ۱۳۹۷/۵/۲۸کد خبر: 254690
ایستانیوز:رییس اتاق ایران گفت: نفس‌های اقتصاد به شماره افتاده اما با توجه به پتانسیل های بالقوه ای که در کشور وجود دارد معتقدیم که با تصمیمات به موقع و صحیح امکان حل بحران‌های فعلی در کشور وجود دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، غلامحسین شافعی در سی و نهمین نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: بیش از سه دهه است که تصمیمات صحیح برای اقتصاد کشور گرفته نشده و روند اتخاذ تصمیمات صحیح برای توسعه کشور به تعویق افتاده به گونه‌ای که با تعلل فراگیر در اینگونه تصمیم‌ها روبرو هستیم.
 
وی با بیان اینکه حتی در برخی موارد شاهد آن هستیم که تصمیمات وارونه در جهت توسعه کشور گرفته می‌شود، افزود: بیش از سه دهه است که دولت‌ها به جای اقدامات واقعی برای دستیابی به توسعه و پیشرفت ژست اتخاذ سیاست‌های توسعه‌ای و حمایت از بخش تولید را گرفته اند.
 
شافعی ادامه داد: سوءاستفاده بسیار گسترده‌ای از مفاهیم و واژه هایی که توسعه اقتصادی را در جوامع محقق می‌کند مانند خصوصی سازی، تولید و حمایت از بخش خصوصی کشور در حال انجام است و با اجرا کردن این موارد نه‌ تنها به سمت توسعه حرکت نکردیم، بلکه موجبات عقبگرد را نیز فراهم آورده ایم.
 
وی با انتقاد از سیاست‌های مالیاتی دولت اظهار داشت: سال‌هاست که سیاست‌های دولت بر اخذ مالیات از فعالیت‌های تولیدی و مزدبگیران متمرکز شده و وابستگی شدید دولت به درآمدهای نفتی در کنار سیاست ‌های غلط مالیاتی موجب رشد بیش از اندازه نقدینگی بدون هدایت صحیح این منابع به سمت تولید شده که اثر آن بر تلاطم بازار امروز به خوبی مشاهده می‌شود.
 
رییس اتاق ایران با بیان اینکه مقام معظم رهبری در طول سه دهه گذشته بر مبارزه با فساد تاکیدات ویژه‌ای داشته‌اند و همواره فساد را اژدهای هفت سر دانسته اند، افزود: رانت و فساد خطر از دست رفتن سرمایه‌های اجتماعی را به دنبال دارد و تجمل گرایی را به عادتی عمومی تبدیل می‌کند که در نهایت منجر به فقر اجتماعی در جامعه می‌شود.
 
وی افزود: در زمان جنگ تحمیلی منابع کافی را در اختیار نداشتیم اما شاهد نابرابری اینکه نیمی در کشور نبودیم و احساس امنیت در مردم بیشتر از اکنون بود و بخش بزرگتری از جامعه در سیاست‌گذاری مشارکت داشتند.
 
شافعی یادآور شد: جستجوی راهکارهایی برای دور زدن تحریم‌ها موجب رانت و فساد در کشور شد و بیم آن داریم که این چرخه دوباره تکرار شود که امیدواریم مقابله صورت گیرد و کاسبان تحریم در کمین حرکت دوباره قرار نگیرند.
 
رییس اتاق ایران خاطرنشان کرد: نفس‌های اقتصاد به شماره افتاده اما با توجه به پتانسیل های بالقوه ای که در کشور وجود دارد معتقدیم که با تصمیمات به موقع و صحیح امکان حل بحران‌های فعلی در کشور وجود دارد اما باید روش‌ها اصلاح شود.
 
وی ادامه‌ داد: بسیاری از تصمیم‌گیران امروز صلاحیت این کار را ندارند و مشارکت بخش خصوصی بر اساس قانون بهبود فضای کسب و کار باید انجام شود که حمایت واقعی از این بخش نیازمند تغییر رویه‌های گذشته است.
 
شافعی افزود: تصمیم گیری های ارزی بدون توجه به بخش خصوصی موجب خسارت‌های بسیاری به این بخش شد و سخنان دولتمردان از حضور بخش خصوصی تنها سرمایه‌گذاری در اقتصاد کشور است، این در حالی است که بخش خصوصی باید در سیاست‌گذاری‌ها، تصمیم سازی ها و اجرا مشارکت جدی داشته باشد.
 
وی افزود: نباید از بخش خصوصی خواست که در برنامه‌های اقتصادی کشور تنها مجری کار باشد و در این جاده یکطرفه نمی‌توان کارکرد تصمیم گیرندگان باید در مقابل تصمیمات خویش پاسخگو باشند نه اینکه جور تصمیمات گذشته و خسارات وارده را آنهایی بر دوش بکشند که در این تصمیمات هیچ نقشی نداشتند.
 
رییس اتاق ایران خاطرنشان کرد: مشکل تصمیمات خلق‌الساعه برای فعالان بخش خصوصی مشکلی بسیار فراتر از تحریم های پیش رو است و به دولت توصیه می کنیم در تصمیم گیری از نظرات کارشناسی استفاده کنند.
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *