RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

بازار مسکن باتلاق سرمایه‌گذاری می‌شود؟

خطر بروز سفته بازی در بازار مسکن

۱۸:۲۸ - ۱۳۹۷/۳/۳کد خبر: 244905
ایستانیوز:محمد عدالتخواه، استاد دانشگاه و کارشناس بازار مسکن می‌گوید: شرایط فعلی بازار مسکن هیچ مناسبتی با تقاضای مصرفی این بازار ندارد اما خطر بروز سفته بازی در معاملات این بازار و رشد قیمت مسکن وجود دارد که در نتیجه آن بازار مسکن دوباره شاهد آشفتگی، حباب قیمتی و احتمالا بلوکه شده سرمایه‌گذاری‌ها خواهد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،کارشناس بازار مسکن با اشاره به رشد حدود 30 درصدی قیمت مسکن در طول سال گذشته، گفت: بازار مسکن پس از جهش قیمتی در اواخر دهه 80 و اوایل دهه 90 دچار حباب قیمتی شد اما بنا بر جبر رکود اقتصادی در سال‌های اخیر بخشی از این حباب را از دست داد و به وضعیتی رسید که بخشی از طبقه متوسط جامعه به عنوان متقاضیان مصرفی مسکن امکان ورود به بازار را پیدا کنند.
 
محمد عدالتخواه افزود: در این شرایط به مدد افزایش مبلغ تسهیلات مسکن، تقاضا برای واحدهای کم متراژ و زیر 500 میلیون تومان رشد کرد و معاملات انجام شده در این بازه توانست بازار مسکن را به سمت رونق ببرد اما از یک طرف به دلیل کمبود این نوع واحدهای در بازار و از سوی دیگر به واسطه سرریز شدن بخشی از نقدینگی جامعه به بازار مسکن، قیمت این واحدها تا چند برابر نرخ سود بانکی رشد کرد.
 
این استاد دانشگاه با اشاره به سرمایه‌ای بودن کالای مسکن در اقتصاد ایران، تصریح کرد: رکود سنگین 5 ساله توانسته بود بخش زیادی از جو روانی سرمایه‌ای بودن مسکن را رفع کرده و سرمایه‌گذاران این بازار را وارد زیان کند چراکه بازده این بازار حتی در مقایسه سپرده‌های بانکی کوتاه مدت نیز صرفه اقتصادی نداشت؛ ه در شرایط فعلی نیز به واسطه رشد قابل توجه قیمت‌ها دوباره تقاضای سرمایه گذاری در حال ورود به این بازار است در حالی که به نظر می‌رسد همه این افراد از این کار سود نکنند.
 
او افزود: هر بازار برای سودده بودن نیازمند وجود متقاضیانی است که به صورت دائمی و متناوب فروش کالا را تضمین کنند، از سوی دیگر سرمایه‌گذاران یک بازار نیز برای کسب سود نیازمند فروش سرمایه‌گذاری خود هستند و این در حالی است که در بازار مسکن، سرمایه گذار با افزایش قیمت مسکن وادر سود می شود و همین مسله خریداران را از بازار بیرون می‌کند.
 
به گفته او، در این فرایند کسی که مسکن را برای سرمایه‌گذاری خریده عملا خریداری برای کالای خود پیدا نمی‌کند و در نتیجه خواب سرمایه، سود چندانی نصیب او نمی‌شود.
 
عدالتخواه بالا بودن سهم قیمت زمین در قیمت یک واحد مسکونی را از دلایل اصلی گرانی واحدهای مسکونی در شهرهای بزرگ عنوان کرد و گفت: دولت باید با تغییر سیاست‌گذار در حوزه زمین، ضمن جلوگیری از جهش بی‌ضابطه قیمت مسکن، تولید مسکن را نیز به سمت نیاز و تقاضای واقعی بازار هدایت کند تا از آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی ناشی از اختلال این بازار جلوگیری شود.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *