RSS
امروز جمعه ، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

مدیرعامل شستا: بیش از ۳.۶ میلیارد دلار سرمایه خارجی در پسابرجام جذب شد

فقدان تعریف راهبرد برای حضور در اقتصاد جهان

۱۱:۵۵ - ۱۳۹۶/۹/۲۷کد خبر: 228482
ایستانیوز:مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) از جذب سه میلیارد و ۶۷۲ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در دوره پس از برجام خبر داد و رشد اقتصادی هشت درصدی در برنامه ششم را در گرو افزایش ۱۰.۱ درصدی سرمایه‌گذاری دانست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، 'مرتضی لطفی' شامگاه شنبه در سومین همایش ملی «کارآفرینی، استقامت ملی و توسعه پایدار» افزود: رشد اقتصادی کشورها در گرو افزایش موجودی سرمایه و ارتقای بهره‌وری است.
لطفی گفت: سال های گذشته ترکیه، امارات و عربستان در رتبه‌های اول تا سوم منطقه از لحاظ جذب سرمایه خارجی قرار داشتند.
مدیرعامل شستا جذب سرمایه‌های خارجی را عامل اصلی دستیابی کشورهای شرق آسیا به رشد قابل توجه دانست که به 'ببرهای اقتصادی' شهرت یافته اند.
وی با بیان اینکه 30 درصد اقتصاد کشور در اختیار بخش خصوصی است، تصریح کرد: تامین منابع به صورت سرمایه های داخلی و خارجی از کارهای اصلی دولت است و جذب سرمایه خارجی می‌توانند ارتقای فناوری و در پی آن ارتقای ظرفیت‌های بهره‌وری را به دنبال داشته باشد.
وی اضافه کرد: اگر بناست مطابق برنامه ششم به رشد اقتصادی هشت درصدی دست یابیم، این مهم جز با رشد سرمایه‌گذاری 10.1 درصدی محقق نمی‌شود اما فقط در برنامه سوم توسعه کشور توانستیم به رشد سرمایه‌گذاری 10 درصدی دست یابیم.
 
** لزوم تضمین سرمایه‌گذاری
لطفی گفت: دغدغه اصلی سرمایه‌گذاران خارجی در کشور تضمین سرمایه‌گذاری است، اما هنوز نتوانستیم در جذب سرمایه های خارجی موفق عمل کنیم.
وی ادامه داد: موسسه تجارت و توسعه سازمان ملل هر ساله در ماه ژوئن (تیر - خرداد) ارزیابی از تمایل به سرمایه‌گذاری در همه کشورها ارائه می‌کند که بر مبنای آن بیشترین جذب سرمایه ایران به میزان چهار میلیارد و 200 میلیون دلار در سال 2012 اعلام شده است اما در سایر سالها به دلیل تحریم‌ها و شرایط خاص دولت‌های نهم و دهم موفق به جذب سرمایه مناسب خارجی نشدیم یا در برخی سال ها اسباب خروج برخی سرمایه ها را فراهم کردیم.
عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران تصریح کرد: امروز یکی از مهمترین مشکلات کشور فقدان تعریف راهبرد لازم برای حضور جدی ایران در اقتصاد جهان مانند خودداری از حضور در سازمان جهانی تجارت است.
«در مطالعه بانک جهانی درباره ارزیابی اصول کسب و کار کشور ها در سال 2017 میلادی ایران با چهار پله نزول در رتبه یکصد و بیست و چهارم بین 191 کشور جهان قرار گرفت، بر این اساس رونق کسب و کار می تواند ظرفیت های لازم را برای جذب سرمایه گذاری ایجاد کند.
لطفی بیان داشت: جذب سرمایه گذاری خارجی با قیمت نفت وابستگی مستقیم دارد و در سالهای 92 تا 94 که افت قیمت نفت را شاهد بودیم، سهم سرمایه‌گذاری خارجی کشور به حداقل رسید.
وی کم توجهی به جایگاه بخش خصوصی و کارآفرینی و فقدان راهبرد مدون و پویا در حوزه کسب و کار را از مشکلات اقتصادی کشور دانست.
لطفی همچنین از امضای تفاهمنامه همکاری با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای حمایت از توسعه کسب و کارهای فناورانه و استفاده از صنایع دانش بنیان خبر داد و گفت: بزودی مجموعه 'پردیس ۲' در جاده مخصوص کرج با همکاری این معاونت ایجاد می شود.
سومین همایش ملی «کارآفرینی، استقامت ملی و توسعه پایدار» عصر امروز در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *