RSS
امروز چهارشنبه ، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو

ریسک‌های نهفته در بازار طلا

۱۱:۴۷ - ۱۳۹۶/۹/۸کد خبر: 226334
سیدکمال سیدعلی، معاون اسبق ارزی بانک مرکزی
یکی از عوامل افزایش قیمت سکه و طلا در روزهای اخیر عمدتاً ناشی از افزایش قیمت جهانی هر اونس طلا از یک‌سو و افزایش قیمت دلار و دیگر ارزهای جهان روا در بازار داخلی از سوی دیگر بوده و به‌طور طبیعی انگیزه سرمایه‌گذاری در بازارهای دارای قدرت نقدشوندگی بالا نظیر سکه، طلا و ارز در صورت پیش‌بینی استمرار رشد قیمت در ماه‌های بعد، تقویت می‌شود.
 
البته در خصوص بازار سکه و طلا، توانمندی خریدار، ملاک تعیین‌کننده‌ای است و باید برای ورود به این بازارها، قدرت ریسک و پیش‌بینی دقیق تحولات آینده بازارهای ارز و طلا را در نظر گرفت. طبیعی است که وقتی فعالیت‌های سفته‌بازانه در بازار رخ می‌دهد، نهاد ناظر و تنظیم‌گر بازار برای مقاطعی وارد بازار می‌شود اما مهم این است که آیا رشد قیمت‌های صورت گرفته بر اساس میزان رشد قیمت ارز و طلا در جهان بوده یا محاسبات نشان از شکاف بین قیمت‌ها در بازار داخلی و خارجی دارد.
 
یکی از ویژگی‌های بازارهای طلا، سکه و ارز این است که برخلاف دیگر بازارهای رقیب ازجمله مسکن، بازار سهام و نظایر آن، دارای قدرت نقدشوندگی بالاست و همین ویژگی گرایش‌های سفته­بازی در بازار را تقویت می‌کند. برخی هم برای بهره بردن از نوسانات مقطعی بازار وارد دادوستد می‌شوند و با قبول ریسک احتمالی اقدام به فعالیت می‌کنند.
 
حضور این واسطه‌ها و فعالیت‌های سفته‌بازی تابع تحلیل و پیش‌بینی آنها از قیمت‌های آینده است و طبیعی است که اگر قیمت جهانی طلا کاهش یابد، قیمت سکه و طلا در بازار داخلی هم افت خواهد کرد اما اگر این اتفاق رخ ندهد و قیمت ارز هم افزایش یابد، افزایش قیمت سکه و طلا طبیعی است.
 
پیشنهاد و توصیه به مردم عادی این است که سرمایه خود را در این بازارهای پرنوسان در معرض ریسک قرار ندهند چراکه تجربه چند سال قبل نشان داد که بسیاری در روزهای گرانی دلار به امید افزایش قیمت وارد بازار شدند اما درنهایت ضرر کردند، درحالی‌که اگر روند بلندمدت را در نظر بگیریم، سرمایه‌گذاری به‌صورت سپرده بانکی در 4سال گذشته سالانه دارای بازده 22درصد و درمجموع 88درصد بود، اما بازده بازار طلا و سکه 4سال گذشته به‌استثنای چند هفته اخیر و قبل از کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی حتی کمتر از 10درصد برآورد شده است.
 
بنابراین ورود مردم عادی به این بازارها اصلاً به صلاح نبوده و با ریسک بزرگی مواجه خواهند شد. به‌ویژه اینکه نرخ تورم همچنان تک‌رقمی است و نگرانی بابت افت ارزش سرمایه‌های مردم نظیر چند سال قبل وجود ندارد. به همین دلیل بهتر است مردم به‌ویژه کسانی که قدرت ریسک ندارند، با توجه به تورم تک‌رقمی سرمایه‌های خود را به خطر نیندازند./ همشهری 



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *