RSS
امروز شنبه ، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

۱۹۷ هزار میلیارد تسهیلات بانکی روانه سرمایه در گردش شد

۱۲:۵۴ - ۱۳۹۶/۸/۲۶کد خبر: 224657
ایستانیوز:از مجموع تسهیلاتی که بانک‌ها در هفت ماهه امسال پرداخت کرده‌اند بیش از ۶۲.۸ درصد یعنی ۱۹۷هزار میلیارد تومان آن به تأمین سرمایه در گردش بنگاه‌های اقتصادی اختصاص یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز) همزمان با روند رو به رشد تسهیلات‌دهی بانک‌ها به بخش‌های اقتصادی که طی چند سال اخیر کمتر از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در سال به پیش‌بینی حدود ۶۷۰ هزار میلیاردی در سال جاری افزایش یافته، میزان منابعی که به تأمین نقدینگی و سرمایه در گردش بنگاه‌ها اختصاص پیدا می‌کند نیز افزایش یافته است. با توجه به منفی شدن رشد اقتصادی در سال‌های گذشته و نیاز به تحرک در تولید، هدف‌گذاری برای اختصاص بیش از ۶۰ درصدی تسهیلات پرداختی در حوزه‌های مختلف به تأمین سرمایه‌های گردش قرار گرفت.
 
این در حالی است که طبق آخرین آمار بانک مرکزی در هفت ماهه امسال حدود ۳۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از سوی بانک‌ها تسهیلات پرداخت شده که این رقم در مقایسه با دوره مشابه سال قبل حدود ۱۲.۶ درصد افزایش دارد. این مجموعه تسهیلات در قالب حدود چهار میلیون و ۹۰۰ هزار فقره پرداخت است.
 
از مجموع ۳۱۳ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداختی حدود ۱۹۷ هزار میلیارد تومان که معادل ۶۲.۸ درصد کل تسهیلات را تشکیل می‌دهد به تأمین سرمایه در گردش اختصاص پیدا کرده که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل تا هشت درصد افزایش یافته است.
 
در بین بخش‌های اقتصادی صنعت و معدن حدود ۹۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات دریافت کرده که ۸۳.۷ درصد آن یعنی معادل ۷۹ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان به تأمین سرمایه در گردش در این بخش اختصاص پیدا کرده است.
 
منابعی که روانه صنعت و معدن برای تأمین سرمایه در گردش شده حدود ۴۰ درصد از کل منابع اختصاص یافته به سرمایه در گردش در تمام بخش‌های اقتصادی را شامل می‌شود.
 
باید یادآور شد که طبق اعلام رئیس کل بانک مرکزی تمامی تسهیلات پرداختی بانکها در طول سال جدید نیست و تا نیمی از آن را در بر می گیرد.
 
این در حالی است که در دو سال گذشته برای حمایت از بخش‌های صنعتی و تولیدی و به ویژه بنگاه‌های کوچک و متوسط بخشی از تسهیلات بانکی به طور اختصاصی در اختیار این بنگاه‌ها قرار گرفت. در سال گذشته طی طرحی که با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت اجرایی شد حدود ۱۰ درصد از تسهیلات بانکی برای حمایت از بنگاه‌های کوچک و متوسط و احیای حدود هفت هزار بنگاه در نظر گرفته شد که نزدیک به ۱۶ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود، اما در پایان سال آمارها نشان داد که حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان و برای ۲۴ هزار بنگاه پرداخت شده است.
 
در سال جاری نیز در ادامه طرح حمایت از تولید بانک مرکزی اعلام کرد که حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای حمایت از بنگاه‌های تولیدی در نظر گرفته است به گونه‌ای که تا ۲۰ هزار میلیارد تومان برای تامین سرمایه در گردش برای ۱۰ هزار بنگاه اقتصادی، ۱۰ هزار برای تامین مالی مورد نیاز ۶۰۰۰ طرح نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی حداقل ۶۰ درصد و همچنین تامین مالی برای بازسازی و نوسازی ۵۰۰۰ واحد اقتصادی از منابع داخلی در نظر گرفته شده است. این تسهیلات قرار شد با شرایط تعیین شده و با سود رایج شبکه بانکی یعنی ۱۸ درصد پرداخت شود که در جریان قرار دارد.
 
همچنین در کنار این ۳۰ هزار میلیارد تومان که شبکه بانکی برای پرداخت آن ورود کرد، تبصره (۱۸)قانون بودجه سال ۱۳۹۶ نیز مقرر کرده بود تا ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی برای ایجاد فرصت‌های شغلی جدید و پایدار به منظور بهره‌برداری از مزیت‌های نسبی و رقابتی برای طرح‌ها و پروژه‌های کوچک، متوسط و صنایع دستی اختصاص پیدا کند که در این حالت مجموع رقمی که شبکه بانکی برای حمایت از تولید به ویژه بنگاه‌های کوچک و متوسط پرداخت می‌کند به حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:تسهیلات بانکی
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *