RSS
امروز جمعه ، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

نرخ سود تنها متغیر اصلی اقتصاد کشور نیست

۱۶:۲۶ - ۱۳۹۶/۶/۸کد خبر: 209691
ایستانیوز:قائم مقام بانک مرکزی با بیان اینکه نرخ سود متاثر از وضعیت بازارهای مختلف است، تاکید کرد: نرخ سود تنها متغیر اصلی و اساسی در اقتصاد کشور نیست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، اکبر کمیجانی در دومین روز از بیست و هشتمین همایش بانکداری اسلامی در پنل ضرورت کاهش نرخ سود با بیان اینکه نرخ سود به عنوان یک متغیر کلیدی در اقتصاد کلان محسوب می شود، افزود: اما این نرخ تنها متغیر اصلی و اساسی در اقتصاد کشور نیست و نمی توان تمام مشکلات اقتصادی را ناشی از تغییرات این نرخ دانست.
 
وی ادامه داد: نرخ سود سپرده متاثر از تعاملات، برآیندهای وضعیت بازارهای مختلف در اقتصاد کشور است البته این نرخ  یک متغیر پولی است اما از سایر سیاست های مالی، تجاری و سیاست های بودجه ای ناشی می شود.
 
قائم مقام بانک مرکزی با اشاره به اینکه باید نرخ سود را از منظر دو گروه سپرده گذار و تسهیلات گیرنده بررسی کرد، اظهار داشت: تورم بالا و رکودی که در سال های گذشته در اقتصاد کشور وجود داشت باعث شد تا سپرده گذاران منابع محدود خود را برای کسب سود در بانک ها سپرده گذاری کنند.
 
این مقام مسئول ادامه داد: اما در حال حاضر که به سمت اصلاح نرخ سود با توجه به کاهش نرخ تورم حرکت کرده ایم، تعدادی از سپرده گذاران این اقدام را ضرر تلقی می کنند، در حالی که در اقتصاد باید به قیمت واقعی پول و سود واقعی آن توجه و درباره آن تصمیم گیری کرد.
 
کمیجانی افزود: سپرده گذاران باید به این موضوع توجه کنند که سود حاصل از سپرده گذاری آنها تنها بخشی از درآمدهایشان را تشکیل می دهد و در کنار آن باید به انبوهی از قیمت کالا و خدمات که به طور مستقیم و غیرمستقیم بر قدرت خرید مصرف کننده موثر است، توجه کنند.
 
وی تاکید کرد: کاهش نرخ سود بانکی نباید به منزله کاهش درآمد و قدرت خرید سپرده گذار تلقی می شود زیرا این اقدام در نهایت به نفع سپرده گذاران خواهد بود.
 
هزینه تامین مالی تولید؛ بین ۳ تا ۴ درصد
 
قائم مقام بانک مرکزی درباره کاهش نرخ سود بانکی از منظر تسهیلات گیرندگان گفت: در ادبیات اقتصادی، تولیدکنندگان بالا بودن نرخ سود تسهیلات را منجر به افزایش هزینه تولید تلقی می کنند البته شکی در آن نیست که به طور صد در صد هزینه تولید تنها مربوط به سود تسهیلات نیست.
 
وی افزود: اگر یک واحد کالا را در نظر بگیریم تنها بخشی از هزینه تولید به هزینه های تامین مالی اختصاص دارد و مابقی آن به سایر هزینه های آن از جمله خرید مواد اولیه، مالیات، هزینه های تولید و غیره اختصاص دارد و سهم هزینه تامین مالی بین ۳ تا ۴ درصد است.
 
کمیجانی تصریح کرد: تولیدکنندگان نیز بدنبال کاهش نرخ سود تسهیلات هستند در حالی که اگر منابع لازم برای پرداخت این تسهیلات نباشد نرخ سود اهمیتی نخواهد داشت پس در نتیجه دسترسی آسان به تسهیلات بیش از نرخ سود آن اهمیت دارد.
 
به گفته قائم مقام رئیس کل بانک مرکزی، اگر نرخ تورم در کشور ما مانند سایر کشورها کاهش یابد، نرخ سود بانکی نیز کاهش چشمگیری خواهد داشت.
 
کمیجانی در ادامه گفت: تا تعیین تکلیف موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز، بانک ها دیگر دلیلی برای افزایش نرخ سود ندارند زیرا پیش از این یکی از دلایل افزایش نرخ سود در بانک ها رقابت با موسسات غیرمجاز و جلوگیری از هدایت سپرده های مشتریان به سمت این موسسات بود.
 
قائم مقام بانک مرکزی با تاکید بر اینکه تبدیل اضافه برداشت به خط اعتباری با ضوابط خاصی صورت گرفته است، اظهارداشت: مشکلی در اصلاح نرخ سود وجود ندارد و با توجه به جایگاه قابل توجه نرخ سود در اقتصاد ایران، امیدواریم این بخشنامه ۸ بندی به درستی اجرا و به سمت بانکداری بدون ربا حرکت کند.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *