RSS
امروز پنج شنبه ، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

حسین عبده تبریزی خواستار شد : تجدید ساختار در نهادهای مالی

نهادهای پولی وضعیت مناسبی ندارند

۱۲:۵۶ - ۱۳۹۶/۴/۱۷کد خبر: 201600
ایستانیوز:مشاور وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه کاهش فوری و دستوری نرخ سودبانک‌ها، ضرورت اول اقتصاد است، گفت: نهادهای پولی که وضعیت مناسبی ندارند باید تجدیدساختار کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی( ایستانیوز)،حسین عبده تبریزی  افزود: در حال حاضر، عدم تعادل در کل بازارهای مالی را شاهد هستیم که به بازارهای دیگر نیز گسترش پیدا کرده و آن هم به رابطه بین نرخ سود بانکی و نرخ تورم مرتبط است.
 
مشاور وزیر راه و شهرسازی اظهارداشت: نرخ سود بانکی هم اکنون، نرخ غیر تعادلی است که حاصل فعالیت نهادهای مالی غیرقانونی و برخی موسسات مالی مشکل دار است. نرخ سود بالا باعث شده که کار کردن معنای خود را از دست بدهد چون کسانی که نرخ سود را دریافت می کنند فرض می کنند که ریسکی وجود ندارد و این نرخ سود بدون ریسک از نرخ سود کسب و کار بالاتر رفته و از این نظر ما مشکل اساسی در کشور داریم و تا این مسئله حل نشود اصولا ما نرخ رشد مناسبی را نخواهیم داشت.
 
عبده تبریزی ادامه داد: به نظر می رسد اگر نتوانیم این مسئله را حل کنیم با نرخ رشد مناسب اقتصادی مواجه نخواهیم شد. بانک مرکزی مطرح می کرد که این مشکل را از طریق بازار بین بانکی می تواند حل کنند و از همان روز ما گفتیم این مشکل از طریق بازار بین بانکی حل نمی شود و امروز سال ها از این بحث گذشته است چون این مشکل حاصل عناصر خاصی است که در بازار پولی است و این عناصر تابع متغیرهای بازار نیستند، بلکه یا وضعیت نقدینگی آنها بسیار تضعیف شده و یا اینکه اصلا مجوز فعالیت ندارند ولی در بازار حضور دارند.
 
وی تاکید کرد: از این نظر نرخ غیرتعادلی باعث شده که کار کردن در کل اقتصاد چندان مفهوم اقتصادی نداشته باشد. حال اینکه تولید کننده مسکن پولش را در بانک بگذارد باعث می شود بانک ها نرخ سودی را بدهند که در توانشان نیست و شرایط تضعیف آنها بیشتر می شود؛ بنابراین اولین کاری که در اقتصاد کلان باید صورت بگیرد اینکه بتوانیم نرخ سود را دستوری کاهش دهیم و به نهادهای پولی مختلفی که وضعیت مناسبی ندارند فشار بیاوریم که بروند تجدید ساختار کنند که البته کار مشکلی است ولی باید انجام شود.
 
به گزارش ایبنا ، رییس اسبق سازمان بورس و اوراق افزود: به نظر می رسد تا انجام نشود بقیه فعالیت های ما در آینده به نتیجه نمی رسد. قطعا اگر ما این مشکل را با یک سرعتی حل نکنیم، وضعیت فعلی به اقتصاد ایران تحمیل می شود که به یک معنا ثبات را تضعیف می کند و حاصل نرخ سود بانکی بالایی است که الان سیستم بانکی پرداخت می کند و در توان و ظرفیت خود ندارد.



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *