RSS
امروز جمعه ، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

اداره نظارت بر ناشران فرابورسی سازمان بورس اعلام کرد؛

آخرین وضعیت سهام شناور آزاد شرکت های فرابورسی‌

۱۲:۱۵ - ۱۳۹۶/۲/۲۳کد خبر: 197084
ایستانیوز:۸ شرکت دارای سهام شناور بالای ۵۰ درصد، ۲۷شرکت دارای سهام شناوری میان ۵۰ تا ۲۰ درصد و ۵۳شرکت نیز دارای سهام شناور کمتر از ۲۰درصد هستند. این در حالی است که ۲۷شرکت مزبور با سهام شناور تک رقمی فعالیت دارند. دو شرکت نیز دارای سهام شناور زیر یک درصد هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، اداره نظارت بر ناشران فرابورسی سازمان بورس در راستای ابلاغیه ضوابط نحوه محاسبه سهام شناور آزاد ناشران پذیرفته شده در بورس‌ها و بازار خارج بورس مصوب شورای عالی بورس و اوراق بهادار، درصد سهام شناور آزاد شرکت‌های فرابورسی را اعلام کرد‌.
 
بنابر این گزارش، 8 شرکت دارای سهام شناور بالای ۵۰ درصد، 27شرکت دارای سهام شناوری میان 50 تا 20 درصد و 53شرکت نیز دارای سهام شناور کمتر از 20درصد هستند. این در حالی است که 27شرکت مزبور با سهام شناور تک رقمی فعالیت دارند. دو شرکت نیز دارای سهام شناور زیر یک درصد هستند.
 
بررسی جزئیات آمار مزبور نشان‌دهنده این است که سیمان لار سبزوار با شناور آزاد 93.21‌درصد، لقب بیشترین درصد سهام شناور آزاد فرابورسی را به خود اختصاص داد. صنایع فولاد آلیاژی یزد با ضریب شناور آزاد 83.53 درصد، سرمایه‌گذاری تدبیرگران فارس و خوزستان با ضریب شناوری 79.46 درصد و سرمایه‌گذاری توسعه و عمران استان کرمان نیز با سهام شناور 75.57 درصد در فهرست بیشترین درصد سهام شناوری قرار گرفتند.
 
در ادامه صنعتی معدنی شمال‌شرق شاهرود، اعتباری ملل، مواد ویژه لیا، گروه سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی از جمله شرکت‌هایی بودند که سهام شناور بالای 50 درصد داشتند. قند شیروان، توکا رنگ فولاد سپاهان، توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی، مواد بهداشتی ساینا، آتیه داده پرداز، خدمات فنی و مهندسی روان فن‌آور، فرآورده‌های غذایی و قند چهار محال و شهداب ناب خراسان به همراه 3 نماد بانکی بانک حکمت ایرانیان، بانک دی و اعتباری کوثر مرکزی از جمله نمادهایی بودند که درصد سهام شناور بالای 30درصد داشتند. سرمایه‌گذاری مسکن تهران، بازرگانی و تولیدی مرجان کار، بیمه سامان، زرین معدن آسیا، گروه صنایع کاغذ پارس به همراه 11نماد دیگر از جمله نمادهایی بودند که درصد سهام شناور بالای 20درصد را در سال گذشته به خود اختصاص دادند.
 
سهام شناور آزاد زیر 20درصد
 
بر اساس این گزارش 26شرکت از فهرست مزبور را شرکت‌هایی تشکیل می‌دهند که سهام شناوری در محدوده 10 تا 20درصد دارند. در این میان سرمایه‌گذاری مسکن شمالغرب، صنعتی بهپاک، صنایع غذایی مینو شرق، باغمیشه، پگاه گلپایگان، فرآوری زغال‌سنگ پروده طبس، ذوب‌آهن اصفهان، دامداری تلیسه نمونه، آ س پ، سرمایه‌گذاری اعتلا البرز، داروسازی سبحان انکولوژی و شیر‌پاستوریزه پگاه گلستان با ضریب شناوری آزاد بالای 15درصد، وضعیت به مراتب مساعدتری در مقایسه با دیگر شرکت‌ها دارند.
 
در این میان، شرکت تولید برق ماهتاب کهنوج 2.56 درصد، نفت پاسارگاد با درصد شناوری 2.33 درصد، افرانت با ضریب شناوری 2.15درصد، پتروشیمی مارون با درصد ضریب شناوری 0.25 درصد، چهار شرکت موجود در قعر جدول هستند. این در حالی است که ضعیف‌ترین رتبه به بانک ایران زمین با سهام صفر درصدی تعلق گرفته است. به نظر می‌رسد توقف نماد "وزمین" از اردیبهشت سال‌94، مهم‌ترین عامل در افت سهام شناور آزاد این شرکت باشد.
 
نحوه محاسبه سهام مزبور
 
سهام شناور آزاد اعلام شده با احتساب ضریب شناوری (عبارت است از حاصل تقسیم تعداد روزهایی از دوره مالی ناشر که طی آن معاملات سهم در بازار عادی بیش از 0.0001 تعداد سهام ناشر است بر نصف روزهای معاملاتی آن دوره و حداکثر معادل یک خواهد بود) ارائه شده است.شروع دوره مالی برای تمامی شرکت‌ها به جز عرضه شده طی دوره که متناسب با روز عرضه تا آخر دوره محاسبه شده از تاریخ اول فروردین 95 تا پایان اسفند 95 در نظر گرفته شده است.
 
در این بین، شرکت‌هایی که بخشی از سهام آنها در اختیار شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی است، در صورتی که مجموع درصد سهام شرکت‌های مذکور بالای 5 درصد شده باشد به‌عنوان سهام مدیریتی محاسبه شده است. همچنین، نحوه محاسبه سهامداران مدیریتی و غیرمدیریتی در سهام شناور به این صورت بوده که اگر هر سهامداری یکی از شرایط زیر را داشته باشد، سهامدار مدیریتی است.
 
نخست اینکه اشخاص حقیقی که به واسطه سهامداری، اقوام نسبی از طبقه اول و دوم یا اشخاص حقوقی تحت کنترل، مجموعا مساوی یا بیشتر از 5 درصد سهام ناشر را داشته باشد. همچنین اشخاص حقوقی که به واسطه سهامداری، اشخاص حقوقی تحت کنترل یا اشخاص حقوقی با کنترل‌کننده مشترک مجموعا مساوی یا بیشتر از 5‌درصد سهام ناشر را داشته باشند. 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *