RSS
امروز شنبه ، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

نرخ سود بین بانکی در سطح ۲۱ درصد باقی ماند

چالش کسری بودجه بانک ها و استقراض از بانک مرکزی

۹:۴۳ - ۱۴۰۱/۷/۲۴کد خبر: 341832
ایستانیوز:بانک مرکزی آمارهای عملیات اجرایی سیاست پولی را به‌‌‌‌‌‌‌روز کرد. بر اساس اطلاعیه این بانک، موضع عملیاتی این نهاد سیاستگذاری در آخرین حراج برگزار شده براساس وضعیت نقدینگی در بازار بین‌‌‌‌‌‌‌ بانکی همچون هفته‌‌‌‌‌‌‌های قبل، توافق بازخرید (نرخ ریپو) بود. بر این اساس، بانک مرکزی در حراج ۱۸ مهرماه اقدام به تزریق ۶۸هزار و ۵۰۰‌ میلیارد‌تومان در قالب توافق بازخرید کرد. آمارها نشان می‌دهد که نرخ ریپو در حراج‌‌‌‌‌‌‌ های شهریور دوباره افزایشی و به کانال ۲۱‌درصد وارد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،بر این اساس نرخ توافق بازخرید در اولین حراج‌ ماه آخر تابستان با افزایش 5/ 0 واحد‌ درصدی به 21/ 21‌درصد رسید ‌و در حراج 14 شهریور این نرخ با اندکی کاهش در سطح 21‌درصد ثابت ماند. در جدیدترین عملیات بازار باز ‌نیز این نرخ همچنان در سطح 21‌درصد باقی‌ ماند. البته به‌رغم افزایش نرخ توافق بازخرید در شهریور نسبت به مرداد، مقدار ریپو در حراج‌‌‌‌‌‌‌های برگزارشده در آخرین ‌ماه تابستان نسبت به آخرین حراج مرداد کاهشی بوده و به زیر 70‌هزار‌میلیارد ‌تومان رسیده ‌‌‌‌‌‌‌است. این روند در حراج‌‌‌‌‌‌‌های برگزارشده در نیمه دوم سال ‌جاری نیز ادامه یافت. همچنین نرخ بهره در بازار بین‌‌‌‌‌‌‌ بانکی مشابه هفته‌‌‌‌‌‌‌های قبل همچنان در کانال 20‌درصد درحال نوسان بوده و به عدد 89/ 20‌درصد رسیده است. این میزان نسبت به اعلام قبلی بانک مرکزی، 01/ 0 واحد‌درصد افزایش داشته است.
 
بانک مرکزی در چارچوب مدیریت نقدینگی موردنیاز بازار بین‌‌‌‌‌‌‌ بانکی، عملیات بازار باز ‌را به‌ صورت هفتگی و موردی اجرا می‌کند. موضع عملیاتی این بانک (خرید یا فروش از طریق ابزارهای موجود) بر اساس پیش‌بینی وضعیت نقدینگی در بازار بین ‌‌‌‌‌‌‌بانکی و با هدف کاهش نوسان‌های نرخ بازار بین‌‌‌‌‌‌‌ بانکی حول نرخ هدف، از طریق انتشار اطلاعیه در سامانه بازار بین‌‌‌‌‌‌‌بانکی اعلام می‌شود، پس از انتشار اطلاعیه، بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی می‌توانند در راستای مدیریت نقدینگی خود در بازار بین‌‌‌‌‌‌‌بانکی، نسبت به ارسال ‌‌‌‌‌‌‌سفارش‌‌‌‌‌‌‌ها تا مهلت تعیین‌شده از طریق سامانه بازار بین‌‌‌‌‌‌‌بانکی اقدام کنند. بانک مرکزی در تازه‌‌‌‌‌‌‌ترین گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی، جزئیات موضع عملیاتی خود را منتشر کرد. با توجه به پیش‌بینی بانک مرکزی از وضعیت نقدینگی در بازار بین ‌‌‌‌‌‌‌بانکی، موضع عملیاتی بانک‌ مرکزی در هفته اخیر همانند هفته‌‌‌‌‌‌‌های قبل توافق بازخرید بود.
 
در آخرین عملیات اجرایی سیاست پولی که در 18مهرماه اجرا شد، 18بانک و موسسه اعتباری غیربانکی در حراج شرکت کردند و بر اساس آمارهای منتشرشده ازسوی بانک مرکزی، این نهاد سیاستگذاری باتوجه به سفارش‌های ثبت‌شده 68‌هزار و 500‌میلیارد ‌تومان منابع به شبکه بانکی تزریق کرد. این مقدار ریپو نسبت به حراج قبلی یک‌‌‌‌‌‌‌هزار و صد‌میلیارد ‌تومان افزایش داشته اما نرخ ریپو هیچ تغییری نکرد و در همان سطح 21‌درصد باقی ماند. بانک‌ مرکزی از ابتدای سال‌جاری تاکنون 28‌مرحله عملیات بازار باز ‌برگزار کرده و در این 28‌مرحله بالغ بر 2027‌هزار‌میلیارد ‌تومان تزریق منابع در قالب توافق بازخرید یا ریپو انجام داده است و در این 28هفته ریپوی معکوس که به‌ معنی جمع‌‌‌‌‌‌‌آوری نقدینگی از شبکه بانکی توسط بانک مرکزی است، انجام نشده است. این موضوع نشان می‌دهد که بانک‌ها دچار کسری منابع بوده و برای جبران این کسری اقدام به درخواست اعتبار ازطریق توافق بازخرید کرده‌‌‌‌‌‌‌اند. البته باید توجه کرد که ریپو با استقراض مستقیم از بانک مرکزی تفاوت دارد و درواقع نوعی استقراض غیرمستقیم و وثیقه‌‌‌‌‌‌‌‌محور از بانک مرکزی است.
 
براساس اعلام بانک مرکزی در تاریخ 30 شهریور، نرخ بهره در بازار بین‌‌‌‌‌‌‌بانکی به 89/ 20‌درصد رسید. به این ترتیب این نرخ در مقایسه با آمار قبلی بانک‌مرکزی 01/ 0واحد‌درصد افزایش یافته است. نوسان نرخ سود بازار بین‌‌‌‌‌‌‌بانکی در کانال 20‌درصد برای یازدهمین هفته متوالی رخ می‌دهد و به‌نظر می‌رسد که در این کانال به ثبات‌نسبی رسیده‌‌‌‌‌‌‌است. البته به‌‌‌‌‌‌‌نظر می‌رسد تلاش نرخ سود برای ورود به کانال 21‌درصد فعلا بی‌‌‌‌‌‌‌نتیجه بوده است و بانک مرکزی با اعمال سیاست‌های مختلف این نرخ را کنترل و از صعود مجدد آن، مشابه اتفاقی که در تیرماه امسال افتاد، جلوگیری می‌کند. البته این کنترل نرخ سود به‌‌‌‌‌‌‌ هیچ‌وجه به‌‌‌‌‌‌‌معنای کاهش تقاضای منابع بانک‌ها نبوده و آمارها نشان می‌دهد که تقاضای منابع بانک‌ها، چه در بازار بین‌‌‌‌‌‌‌بانکی و چه به‌‌‌‌‌‌‌صورت ریپو، همچنان بالا و قابل‌توجه است. نرخ بهره بین‌بانکی به‌عنوان یکی از انواع نرخ‌های بهره در بازار پول به نرخ‌های سود یا بهره در سایر بازارها جهت می‌دهد که در واقع این نرخ، قیمت ذخایر بانک‌هاست و زمانی‌که آنها در پایان دوره مالی کوتاه‌‌‌‌‌‌‌مدت اعم از روزانه یا هفتگی، دچار کسری ذخایر می‌شوند، از سایر بانک‌ها در بازار بین‌بانکی یا از بانک مرکزی استقراض می‌کنند.



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *