RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

زیان کاهش سود نقدی بانک‌ها

امیر جعفری‌صامت/استاد دانشگاه و پژوهشگر علوم بانکی
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۵کد خبر: 300946
ایستانیوز:یکی از منابع مالی بانک که شرایط رشد اقتصادی و مالی آن را فراهم می‌آورد میزان سود نقدی بانک‌هاست.
هر چه سود وجوه نقدی بانک فزونی یابد باعث افزایش قدرت مالی و اقتصادی بانک می‌شود و در مقابل هر چه این امتیاز با کاهش روبه‌رو شود، درآمدهای بانک رو به تنزل نهاده و موجبات ضعف اقتصادی بانک را فراهم می‌آورد و در صورتی ‌که این نقطه‌ضعف به‌وسیله سایر منابع تامین نشود و پوشش نیابد، بانک را به‌سوی ورشکستگی سوق می‌دهد.
در بانکداری سنتی که سال‌هاست در کشورمان رواج دارد، بانک‌ها از طریق شعب خود اقدام به جذب مشتری و طبعا جذب سرمایه می‌کنند. هر چه بانک قوی‌تر و باثبات‌تر باشد نسبت به افتتاح شعب مختلف و متعدد اقدام می‌کند و موجبات جذب سرمایه‌های مشتریان را فراهم می‌آورد.
در مقابل اگر تعداد شعب کاهش یابد (هر چند موجبات کاهش هزینه‌ها از ‌جمله نیروی انسانی را فراهم می‌آورد) مانع جذب مشتری جدید شده و طبعا سرمایه قابل‌جذب بانک از طریق شعب جدید محقق نمی‌شود؛ امری که خود می‌تواند به ورشکسته شدن بانک در صورت وجود دلایل دیگر منتج شود.بانک‌ها بنگاه‌های تجاری هستند که از طریق جذب سرمایه مشتریان اقدام به انجام فعالیت‌های تجاری می‌کنند. اگر بانکی پس از جذب سرمایه مشتریان خود نتواند از آن استفاده بهینه کند، طبعا رضایت مشتریان خود را از دست داده و ایشان نیز به مطالبه و استرداد وجوه خود اقدام می‌کنند؛ امری که کاهش نسبت‌های نقدینگی بانک‌ها و در نتیجه زیان آنها را فراهم آورده و آنها را به‌سوی ورشکستگی سوق می‌دهد.عدم انجام فعالیت‌های تجاری و اقتصادی و کاهش زمینه کاری مرتبط با بانک مانع سودآوری بانک بوده و طبعا باعث ضعف اقتصادی و مالی موسسه اعتباری خواهد بود که خود از عوامل ورشکستگی بانک تلقی می‌شود.
خصوصا در کشور ایران که میزان تعطیلات بسیار زیاد بوده که خود باعث کم‌کاری و توقف عملیات است.نیروی انسانی کارآمد و تخصصی مهم‌ترین رکن هر بنگاه اقتصادی خصوصا بانک‌هاست. بانکداری امری تخصصی است که علاوه بر احاطه بر امور تجاری و مالی، نیازمند مدیریت قوی نیز هست. بانکی موفق خواهد بود که دارای مدیران ارشد و متخصص باشد. طبیعی است درصورتی‌که نیروی انسانی کارآمد و خصوصا مدیران ارشد بانک از ادامه همکاری و مدیریت بانک سر باز زند بانک دچار لطمه قطعی خواهد شد. یافتن نیروی انسانی متخصص، تفاهم در زمینه مدیریت ارشد بانکی به‌سادگی امکان‌‌پذیر بوده و قطعا از دست دادن این نیرو تاثیر مخرب بر فعالیت‌های بانکی به خاطر از دست دادن انگیزه سایر کارکنان خواهد گذاشت و اگر این خلأ در آینده پر نشود، بانک به ‌سوی ورشکستگی قدم بر واهد داشت.سیاست‌های غلط اقتصادی از جمله عدم عرضه و تقاضای مناسب، فروش گسترده سهام شرکت توسط سهامدار عمده یا موثر، تحلیل‌های غلط یا اخبار کذب در خصوص شرکت که بر سهام شرکت تاثیر می‌گذارد، شایعات موجود در فضاهای مجازی یا در بین عوام که یکی از موثرترین دلایل افت قیمت سهام شرکت‌های بزرگ است، سایر عوامل از جمله عملکرد ضعیف مدیران شرکت یا برداشت‌ها و سوءاستفاده‌های شخصی از شرکت را نیز می‌توان عوامل دیگر افت قیمت سهام عنوان کرد.
 
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *