RSS
امروز شنبه ، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

پیگیری رسانه‌ها جواب داد؛

اخذ مالیات از خانه‌های خالی تا پایان سال ۹۸

۱۳:۵۶ - ۱۳۹۸/۵/۵کد خبر: 281625
ایستانیوز: در حالی هفته گذشته وزیر راه از یک راه میان‌بُر برای راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان خبر داده بود که رئیس سازمان امور مالیاتی به فاصله چند روز با اشاره به وعده وزیر راه گفته که زیرساخت لازم برای شناسایی خانه‌های خالی تا پایان سال فراهم می‌شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، امیدعلی پارسا رئیس سازمان امور مالیاتی کشور ظهر دیروز در شصت و هفتمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی با بیان این‌که وزرات راه و شهرسازی قول داده ‌زیرساخت لازم برای شناسایی خانه‌های خالی را تا پایان امسال فراهم کند، اظهار کرد: این سامانه، گرفتن مالیات از خانه‌های خالی را ممکن می‌کند.
 
وی با بیان این‌که لایحه مالیات بر عایدی سرمایه تا پایان مرداد، چکش‌کاری و به وزارت اقتصاد ارجاع می‌شود، داشتن اطلاعات اقتصادی شهروندان حق حاکمیت است. نمی‌شود ارائه اطلاعات اقتصادی به سازمان امور مالیاتی را دخالت در حریم شخصی عنوان کرد و انتظار دریافت عادلانه مالیات را هم داشت.
 
به گزارش تسنیم، سامانه مورد نظر رئیس سازمان امور مالیاتی "سامانه ملی املاک و اسکان کشور" است که وزارت راه و شهرسازی باید سال 94 آنرا راه‌اندازی می‌کرد. اما پس از دو سال یعنی در سال 96 وزیر مستعفی راه و شهرسازی در نامه‌ای به معاون وقت خود در سازمان ملی زمین و مسکن دستور راه‌اندازی سامانه مذکور را داد. دستوری که البته به دلیل برخی مشغله‌های مدیرعامل سابق سازمان ملی زمین و مسکن روی زمین ماند.
 
از آبان‌ماه سال گذشته با ورود محمد اسلامی به وزارت راه و شهرسازی امیدواری‌ها برای راه‌اندازی این سامانه بیشتر شد، اما در عمل اتفاق دیگری روی داد.
 
سازمان ملی زمین و مسکن به مدیرعاملی علی نبیان از محول شدن وظیفه راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان به معاونت امور مسکن و ساختمان خبر داد.
 
وی اواخر دیماه سال گذشته در این‌باره گفته بود:‌ «راه اندازی سامانه مذکور به معاونت مسکن و ساختمان در مجموعه وزارت راه و شهرسازی واگذار شد تا به صورت ویژه پیگیری شود. مکاتباتی در این رابطه انجام شده و دستگاه‌های دیگری نیز باید برای راه اندازی این سامانه همکاری کنند.»
 
این در حالی بود که با آغاز فصل نقل و انتقالات امسال و به واسطه افزایش قیمت مسکن و عدم تناسب بین عرضه و تقاضا، نرخ اجاره‌بها در کشور به شدت افزایش یافت. در این وضعیت یکی از عوامل موثر در این نابسامانی وجود خانه‌های خالی از سکنه اعلام شد که اخذ مالیات از آنها نیازمند در اختیار داشتن یک سامانه اطلاعاتی بود.
 
در چنین شرایطی بود که طی هفته‌های اخیر رسانه‌ها موضوع خانه‌های خالی را به صورت ویژه پیگیری کردند تا این‌که در نهایت 30 تیرماه امسال وزیر راه و شهرسازی خبر امیدوارکننده‌ای درباره سامانه املاک و اسکان داد.
 
محمد اسلامی در حاشیه افتتاح یکی از پیشرفته‌ترین رادارهای دنیا در "کوشک بزم" پاسخ به پرسش تسنیم گفته بود:‌ «برای راه‌اندازی سامانه ملی املاک و اسکان یک سیستم میان‌بر در دستور کار قرار گرفته که با عملیاتی شدن آن امکان اخذ مالیات از خانه‌های خالی فراهم می‌شود. وظیفه راه‌اندازی این سامانه به وزارت راه سپرده شده این در حالی بود که این وزارتخانه در این زمینه از قبل وظیفه‌ای نداشته است. با توجه به سیاست جدید دولت و وزارت راه نظام ردیابی و ثبت اطلاعات در یک مدل نرم‌افزاری ایجاد و به سازمان امور مالیاتی متصل می‌شود، بر این اساس خانه‌های خالی شناسایی می‌شوند و پس از آن از این خانه‌ها مالیات اخذ می‌شود. سامانه ملی املاک و اسکان امسال عملیاتی می‌شود.»
 
 در صورتیکه وعده وزیر راه و شهرسازی و رئیس امور مالیاتی کشور درباره سامانه ملی املاک و اسکان محقق شود، می‌توان به ساماندهی بازار مسکن پس از سال‌ها امیدوار بود. بازاری که به طور قطع دیگر سوداگری در آن جایی نخواهد داشت.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *