RSS
امروز شنبه ، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برنامه‌های راهبردی بانک سینا با جدیت دنبال می‌شود

افتتاح ۲۱۳ نیروگاه خورشیدی در استان سمنان با حمایت بانک سپه

راهبرد بیمه البرز در سال جاری مشارکت دادن مردم در طرح های بیمه ای تولید محور است

حضور بیمه پارسیان در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

موج شدید گرانی مسکن در راه است؟

جهان بدهکارتر شد

تابلوی”از دادن رانت معذوریم”در بانک مرکزی!

نات‌ کوین به صرافی‌ها می‌آید!

شنبه به‌ عنوان روز تعطیل تعیین شد

چک صیادی را آنلاین نقد کنید

اعلام برنامه های مهم بانک مرکزی

قیمت طلا امروز جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

نرخ بهره بین بانکی ثابت ماند + جدول و جزییات

جوابیه بانک مرکزی به سخنان عبدالناصر همتی درباره سیاست‌های پولی

نقش مهم بانک مرکزی در ثبات اقتصادی

افزایش ۶۱ درصدی خسارت پرداختی بازار بیمه در سال ۱۴۰۲

گامی مهم جهت تسریع در فرآیند تأمین مالی ناشران

جزئیات فعالیت ۶ شرکت پالایشی پذیرفته‌شده در بازار سهام

سرمایه گذاری بیمه البرز در طرح های هلدینگ صبا انرژی

بیمه هاما به خانواده صنعت بیمه پیوست

حضور فعال بانک صادرات در نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی

مرکز تامین مالی در وزارت اقتصاد ایجاد می‌شود

تغییرات مبلغ فروش ۵۰ شرکت بزرگ بازار سرمایه از نظر ارزش بازار

رشد ۲۸.۲ درصدی تسهیلات‌دهی بانک‌ها در سال ۱۴۰۲

۱۰ شرکت دولتی امسال واگذار می‌شود

نقدی بر برنامه مسکنیِ وزارت راه؛ کارت مصالح ساختمانی گفتار درمانی است

۱۱:۴۳ - ۱۳۹۸/۴/۱کد خبر: 279430
ایستانیوز: کارشناس مسکن با بیان این‌که هنوز مکانیسم کارت مصالح ساختمانی مشخص نیست و به نظر می‌رسد این موضوع فقط گفتاردرمانی است، گفت:در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن اجرایی شدن کارت اعتباری مصالح ساختمانی حداکثر ۲ تا ۳ درصد روی قیمت‌ها تاثیرگذار خواهد بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، فردین یزدانی  اظهار کرد: آنالیز قیمت می‌گوید 54 درصد هزینه تمام شده مسکن زمین است و این (قیمت مسکن) ربطی به مصالح ندارد. از سوی دیگر حداقل 10 درصد هزینه‌ها مربوط به عوارض، بیمه و بقیه چیزهاست که حدود 64 درصد می‌شود.
 
وی با بیان این‌که حدود 7 تا 8 درصد هزینه‌های ساخت و ساز مربوط به دستمزد است، افزود: مجموع اینها حدود 70 درصد است. فرض را بر این می‌گیریم که 30 درصد هزینه‌ها مربوط به مصالح ساختمانی است.
 
وی با اشاره به برنامه وزارت راه و بانک مسکن برای اجرای کردن کارت اعتباری مصالح ساختمانی،‌ ادامه داد:‌ من تولیدکننده مصالح نمی‌آیم اولا در شرایط تورمی اقتصاد چکی یعنی اقساطی بفروشم. اگر اقساطی می‌فروشم باید بهره‌اش را بگیرم یعنی پول سودش را هم باید دریافت کنم. بنابراین این روش خیلی در هزینه مصالح ساختمانی صرفه جویی به عمل نمی‌آید.
 
کارشناس مسکن با اشاره به این‌که هنوز مکانیسم اجرایی کارت مصالح ساختمانی مشخص نیست،‌ گفت: بحث تهاتری در کارت اعتباری مصالح ساختمانی مطرح شده و معاون وزیر راه چند اشاره به آن کرده است. در واقع معلوم نیست با چه مکانیسمی مصالح ساختمانی در اختیار سازنده قرار خواهد گرفت.
 
یزدانی افزود:‌با توجه به این‌که این مسئله هنوز روشن نشده نمی‌توان درباره آن تحلیلی را ارائه کرد، این‌که آیا این برنامه می‌تواند در کاهش هزینه تمام شده موثر باشد یا اینکه فقط یک گفتار درمانی و از باب خالی نبودن عریضه قرار است کارتی صادر شود.
 
وی ادامه داد: اگر هدف ساماندهی و تسهیل دسترسی به مصالح ساختمانی باشد در کشور آلمان فروشگاه‌هایی وجود دارد که تمام مصالح ساختمانی از ریزترین تا اصلی‌ترین آن را می‌توان خریداری کرد. مصالحی که به طور مستقیم از کارخانه می‌آید و به دلیل نبود واسطه، هزینه‌ها را کاهش داده است.
 
وی بیان کرد:‌ اگر وزارت راه نه با هدف ارزان‌تر کردن قیمت‌ها بلکه برای کارآمدتر شدن تولید، باید چنین سیستم‌هایی را (سوپرمارکت‌ مصالح ساختمانی)در ایران راه‌اندازی کنند. اما زمانیکه بحث کارت اعتباری مصالح ساختمانی مطرح می‌شود یعنی پرداخت سود، قسط و... . حالا اگر خانه ساخته شده فروش نرود و سازنده نتوانست قسط را به کارخانه مصالح ساختمانی پرداخت کند، کارخانه ورشکست می‌شود. 
 
کارشناس مسکن تاکید کرد: تولیدکنندگان مصالح ساختمانی به جای این کار، تولیدات خود را صادر می‌کنند که بسیار به صرفه‌تر خواهد بود.
 
به گزارش تسنیم ،یزدانی تاکید کرد: در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن اجرایی شدن کارت اعتباری مصالح ساختمانی حداکثر 2 تا 3 درصد روی قیمت‌ها تاثیرگذار خواهد بود.

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:وزارت راه
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *