RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

گلایه بازرگانان از اصرار بانک چینی بر مبادله با یوآن

فریدون وردی نژاد، سفیر اسبق ایران در چین
۸:۶ - ۱۳۹۷/۸/۱کد خبر: 262999
ایستانیوز:انحصار همکاری بانکی با چین است که به مشکلات دامن زده و البته گله فعالان اقتصادی کشورمان از بانک کونلون بیشتر ناشی از تلاش این بانک برای مبادله با یوآن و اجتناب از مبادله با یورو و دلار است.
مناسبات ایران و چین از دو بُعد قابل بررسی است. بُعد اول سیاسی است که به کنش های این کشور در رابطه با تحریم و دیگر مسائل سیاسی مربوط است. بعد دوم اما در رابطه با رویه ها و مقررات تجاری و اقتصادی مورد تحلیل قرار می گیرد. چینی ها در یک سال گذشته شیوه تعاملات بین المللی شان را تغییر داده و تلاش می کنند در خصوص ضوابط، معیارها و توافقات تجاری و بین المللی مسئولانه تر عمل کنند. عضویت های بین المللی، اصلاح قوانین و رویه های اقتصادی جاری در زمینه های مختلف از جمله گمرک و  بانک از مسائلی است که چین حساسیت بیشتری نسبت به آن به خرج می دهد. برای مثال چین تلاش کرده در فرایند الحاق به سازمان تجارت جهانی و FATF سیستم های مالی و تجاری اش را اصلاح و به روز کند. بر این اساس این کشور تعهد بیشتری نسبت به اجرای ضوابط مربوط به پولشویی نشان داده و مقررات سخت تر از گذشته در چین اعمال می شود. مشکلی که بین بازرگانان ایرانی و چین به وجود آمده بود، ناشی از این بُعد از مناسبات دو کشور است. با توجه به سخت گیری بیشتر چین در اجرای قوانین حساب های بعضی دانشجویان و افراد ایرانی در چین بسته شد که بیشتر جنبه اصلاح روش ها و مقررات را داشت تا یک تصمیم سیاسی مرتبط با تحریم ها باشد و این مسئله باید توسط دیپلمات های دو کشور و هم چنین نمایندگانی از وزارت خانه های مسئول در اقتصاد و تجارت کشورها مورد بررسی قرار بگیرد.
 
اکنون در چین بانک کونلون به طور اختصاصی به مبادلات ایرانیان با چین می پردازد و البته هزینه بالای خدمات در این بانک مورد انتقاد قرار گرفته است. به طور طبیعی انحصار در اقتصاد پیامدهایی مثل رانت، باریک شدن راه های ارتباطی و گرانی را به دنبال دارد. طبیعی است زمانی که کانال های بانکی، مالی و اعتباری متعدد در مناسبات خارجی وجود نداشته باشد و  به کانال های مشخص و معینی مثل بانک کونلون برسیم، با افزایش هزینه ها نیز رو به رو خواهیم شد.
 
بانک کونلون بانکی است که توسط امریکایی ها تحریم شده است و البته بانک های دیگر چین که امریکایی ها در آن سرمایه گذاری کرده اند به دلیل نگرانی از  تحریم حاضر به همکاری با ایران نیستند. اکنون این انحصار همکاری بانکی با چین است که به مشکلات دامن زده و البته گله فعالان اقتصادی کشورمان از بانک کونلون بیشتر ناشی از تلاش این بانک برای مبادله با یوآن و اجتناب از مبادله با یورو و دلار است. این مسئله باعث شده هزینه هاو کارمزدهای خدمات بانکی در این بانک بیشتر و شرایط برای تجار ایرانی سخت شود. به تازگی اخباری از همکاری چند بانک کوچک دیگر چینی با تجار ایرانی در آینده منتشر شده است تا از مشکلات کاسته شود.
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *