RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

مدیرعامل بورس کالای ایران عنوان کرد:

افزایش آینده نگری کشاورزان در بستر بورس کالا

۱۲:۱۲ - ۱۳۹۷/۳/۱۹کد خبر: 246625
ایستانیوز:طی ۲ سال اخیر بورس کالای ایران توجه ویژه ای به توسعه معاملات محصولات کشاورزی داشته و در تابلوی این گروه محصولات زراعی و باغی از قبیل انواع کنجاله ها، ذرت، زعفران، جو، خرما، گندم، دانه های روغنی و... پذیرش شده است. عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا به توسعه این بخش کمک می کند و حمایت از تولید و اشتغال، تنظیم بازار، کاهش فعالیت­ واسطه­ ها، حذف رانت و شفافیت اطلاعات را به همراه دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، در این خصوص مدیر عامل بورس کالای ایران گفت:عرضه محصولات کشاورزی در بورس کالا و نیز استفاده از ابزارهای بلندمدت مانند معاملات سلف، فیوچرز و پیمان آتی قدرت آینده‌نگری کشاورزان را افزایش داده و امنیت خاطر را در حوزه تجارت محصولات کشاورزی فراهم می‌کند.
 
حامد سلطانی نژاد با بیان اینکه بازار محصولات کشاورزی با محدودیت‌هایی همچون ساختار سنتی مواجه است، گفت: بورس کالای کشاورزی به عنوان یک بازار نوین، فراگیر، یکپارچه و شفاف می‌تواند مشکلات ساختار سنتی بازار محصولات کشاورزی را برطرف کند.
 
وی به اقدامات اخیر بورس کالای ایران در مسیر توسعه بخش کشاورزی کشور اشاره کرد و گفت: سال گذشته بالغ بر دو میلیون تن گندم در بورس کالا داد و ستد شد.
 
وی با بیان اینکه از دو میلیون تن گندم عرضه شده در بورس کالا بالغ بر ۵۰۰ هزار تن آن به شکل آرد یا فراورده های دیگر به بازارهای جهانی صادر شد، گفت: با این میزان صادرات ما سهم قابل قبولی از بازار کشورهای همسایه در حوزه گندم و مشتقات آن را به دست آوردیم.
 
مدیرعامل بورس کالا با تاکید بر اینکه گندم یک محصول استراتژیک است، گفت: توجه به بازار محصولات کشاورزی به ویژه گندم یک ضرورت است و اکنون این امکان فراهم شده که متقاضیان خرید گندم بتوانند به راحتی از بستر بورس کالای ایران در یک فرایند بهینه تخصیص کالا، این محصول را خریداری کنند.
 
وی ادامه داد: توزیع مستمر گندم در بورس کالا باعث می شود صنایع پائین دستی در خصوص استمرار عرضه احساس امنیت کنند و مطمئن باشند که همیشه برای آنها جریانی از عرضه وجود دارد.
 
مدیرعامل بورس کالای ایران ادامه داد: امسال با طرحی که در نظر گرفته شده کل گندم آزادپز در بورس کالا عرضه می شود. به این معنا که گندم مورد نیاز صنایع مختلف توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران در بورس کالا عرضه می شود و صنوف مختلفی که متقاضی هستند می توانند این گندم را خریداری کنند.
 
به گفته سلطانی نژاد دولت توجه ویژه‌ای به عرضه گندم در بورس کالا دارد و مصوبه دولت مبنی بر عرضه گندم مورد نیاز صنف و صنعت در بورس کالا نیز ناظر بر این است.
 
وی به سایر اقدامات بورس کالا در مسیر توسعه بخش کشاورزی کشور اشاره کرد و گفت: اکنون در اقصی نقاط کشور بالغ بر ۱۰۰ انبار مربوط به بورس کالا راه اندازی شده است که آمادگی دارند در هر لحظه محصولات استاندارد کشاورزی را پذیرش کنند.
 
**تبدیل ایران به مرجع قیمت گذاری زعفران دنیا با راه اندازی قرارداد آتی
 
سلطانی نژاد طراحی و بهره برداری از گواهی سپرده در بازار نقد محصولات کشاورزی بورس کالا را یکی دیگر از اقدامات انجام شده دانست و عنوان کرد: اکنون آمارهای خوبی از معاملات گواهی سپرده وجود دارد به طوری که سال گذشته توانستیم گواهی سپرده زعفران را راه اندازی کنیم و با استقبال روبرو شد و امسال نیز شاهد راه اندازی بازار آتی آن بودیم.
 
مدیرعامل بورس کالا افزود: اکنون زعفرانکارانی که نگران افت قیمت محصولاتشان در زمان برداشت و افزایش عرضه محصول هستند، می توانند با ورود به معاملات آتی و فروش محصولاتشان با نرخ روز،خود را در برابر افت قیمت ها بیمه کنند.
 
وی با بیان اینکه توسعه بازار مشتقه برای حوزه کشاورزی در دستور کار بورس کالا قرار دارد گفت: ابزارهای مشتقه از طریق مکانیزم به اشتراک گذاری ریسک، فرصت های سرمایه گذاری با بازده بالقوه بالاتر از آنچه که در بازار اوراق قرضه و سهام وجود دارد، ارائه می دهند و ابزار مفیدی برای پوشش ریسک نوسانات قیمت در محیط های ناپایدار به شمار می آیند و  این امر برای کشاورزان و از جمله تولید کنندگان و تجار زعفران مهم است.
 
مدیرعامل بورس کالا افزود: با قرارداد آتی زعفران شرایط لازم برای موفقیت این محصول در بورس کالای ایران فراهم شده و اکنون ایران می تواند به عنوان بزرگ ترین تولید کننده و صادرکننده زعفران جهان، مرجع قیمت گذاری این محصول باشد.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *