RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

متغیرهای بین المللی موثر بر بازار سرمایه

۱۲:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۷کد خبر: 235683
ایستانیوز:به گفته فاضلیان صنایعی که در واردات و صادرات خود به مواد اولیه متاثر از بازار جهانی وابسته هستند بیشترین تاثیر را از تغییرات قیمتی بازار جهانی پذیرفتند. خودرو، ماشین آلات، فلزات اساسی مانند فولاد و مس، صنایع تبدیلی و فرآورده های نفتی و در نهایت صنایع لاستیکی از جمله این صنایع هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن با بیان مطلب فوق به پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا) گفت: شرکت های حاضر در بازار سرمایه ایران برخی وارد کننده و برخی صادر کننده مواد خام هستند و این یکی از عوامل کلیدی است که می تواند ارزش این شرکت ها را دچار نوسان کند.
 
محسن فاضلیان در پاسخ به این سوال که متغیرهای بین المللی موثر بر  بازار سرمایه، چیست، گفت: بازار سرمایه ایران به سرمایه گذار داخلی متکی است؛ لذا تمایل به سرمایه گذاری خارجی مستقیم در بازار سرمایه در شرایط کنونی مولفه ای نیست که بخواهیم آنرا عاملی تاثیر گذار در نوسانات بازار سرمایه ایران بشماریم.
 
وی افزود:  آنچه بازار سرمایه ایران را می تواند از بیرون دچار افت و خیز کند ارتباط سرمایه گذار داخلی و سرمایه پذیر -که همان شرکت های ثبت شده در بازار هستند- با بازارهای بیرونی است؛ در نتیجه برای پاسخ به این سوال باید دید چه عواملی سرمایه گذار ایرانی و سرمایه پذیر ایرانی را دچار تفاوت رفتاری مالی و فکری می کند.
 
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه شرکت های حاضر در بازار سرمایه ایران برخی وارد کننده و برخی صادر کننده مواد خام هستند، اظهار داشت: این یکی از عوامل کلیدی است که می تواند ارزش این شرکت ها را دچار نوسان کند.
 
فاضلیان توضیح داد: در سال گذشته میلادی بیشتر کالاها در بازار جهانی افزایش قیمت داشتند، در نتیجه شرکت های صادرکننده کالاهای خام با افزایش ارزش افزوده صادرات مواجه شدند و این امر خود باعث رشد ارزش سهام شرکت در بازار سرمایه است.
 
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن ادامه داد:  عمده صنایع فلزی و نظایر آن با چنین پدیده ای روبرو شدند و ما انعکاس آن را در رشد شاخص بازار شاهد بودیم.
 
وی با بیان اینکه این امر برای صنایع تبدیلی و پایین دستی نفت به نوعی دیگر اما با همان نتیجه مطرح است، گفت:  هرچند قیمت نفت در بازار جهانی از قله خود فاصله گرفت اما کماکان در قیمتی بالاتر از آنچه در ابتدای سال پیشین میلادی بود قرار دارد.
 
فاضلیان با اشاره به اینکه به این عوامل تغییرات قیمت ارز را نیز باید افزود، گفت: هرچند تغییرات قیمتی ارز در میان مدت چندان نامتعادل نبود اما روند آن روندی افزایشی است.
 
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: نوسانات و افزایش های اخیر و انتظارات سفته بازانه نیز چشم انداز افزایش اسمی ریالی درآمد صادر کنندگان و تبدیل کنندگان ارز را در پی داشته است.
 
وی در پاسخ به این سوال که عواملی که اهرم رشد شاخص بوده اند بیشتر چه صنایعی را متاثر کرده است، گفت: صنایعی که در واردات و صادرات خود به مواد اولیه متاثر از بازار جهانی وابسته هستند بیشترین تاثیر را از تغییرات قیمتی بازار جهانی پذیرفتند. خودرو، ماشین آلات، فلزات اساسی مانند فولاد و مس، صنایع تبدیلی و فرآورده های نفتی و در نهایت صنایع لاستیکی از جمله این صنایع هستند.
 
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن همچنین در خصوص دلایل افت شاخص ها در بازارهای آمریکا و تاثیر این افت بر دیگر بازارها گفت: برای افت شاخص بازار سهام در آمریکا دلایل متعددی بیان شده است. از نظر من بیش از آنکه این افت حاصل از سیاست های دولت ترامپ و یا مرتبط با اقتصاد آمریکا باشد، علل آن را باید در خود بازار جستجو کنیم.
 
فاضلیان افزود: پس از بحران سال 2008 میلادی آنچه رخ داد، بازگشت اعتماد سرمایه گذاران و افزایش قیمت ها به تبع آن بود.
 
وی توضیح داد: نسبت PE شیلر می تواند تصویری بر قیمت بالای سهام در حال حاضر به دست دهد. همچنین شاخص S&P در ماه دوم سال جاری میلادی به حدود 32 رسید که این نسبت با میانگین آن از قرن 19 تا کنون که عددی حدود 17 است فاصله آشکاری دارد. به بیان دیگر می توان گفت این تفاوت نشان می دهد بازار سهام امریکا دارای فزونی قیمتی است که نیاز به اصلاح آن وجود دارد.
 
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه نوسان قیمتی با شاخص VIX 300 درصدی نشانگر نوسانات قیمتی در بازار سهام آمریکاست، اظهار داشت: از سوی دیگر افزایش نرخ سود اوراق خزانه و تورم تبعی آن عواملی برای خروج سرمایه از بازار سرمایه و حرکت آن به سمت اوراق خزانه می تواند تعبیر شود.
 
فاضلیان ادامه داد: در نهایت تعبیری برای حرکت غریزی سرمایه گذاران وجود دارد که توده سرمایه گذاران واکنششان نسبت به تحولات مبهم مرتبط با عملکرد دیگران است. ضمن اینکه ترس سرمایه گذاران از حرکت های منفی شاخص، واکنش برای خروج سرمایه از بازار را در پی دارد.
 
وی در عین حال توضیح داد: به نظر من این افت شاخص، نشانه ای از رکود جدید در بازار آمریکا نیست. تغییرات نرخ سود از سوی فدرال رزرو تنظیمات قیمتی در بازار سرمایه آمریکا ایجاد کرده است که باعث تصحیح قیمتی بازار می شود و نباید انتظار تغییرات سهمگین در بازارهای دیگر را داشت.
 
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن همچنین در پاسخ به این سوال که پیش بینی می شود این روند تا چه زمان ادامه دار باشد، گفت: بازه خاصی نمی توان برای این اتفاق پیش بینی کرد و آنچه مشخص است تاثیر سیاست های اصلاحی بازیگران در بازار سرمایه است.
 
فاضلیان توضیح داد: دولت امریکا در دور اول مدیریت خود قراردارد و انتظار آن است که سیاست های کنترلی برای این امر بیندیشد.
 
وی افزود: در صورت افزایش نرخ تورم و در خطر قرار گرفتن سرمایه سرمایه گذاران در آمریکا، پیش بینی آن است که روند حرکت سرمایه ها به سمت سرمایه گذاری های با ریسک کمتر همچون اوراق خزانه بالاتر رود. فدرال رزرو بعد از دوره ای از تورم و نرخ سود پایین در تلاش برای افزایش سرمایه گذاری ها و افزایش رشد اقتصادی آمریکاست و به هر روی باید منتظر واکنش های بازیگران در آمریکا بود.
 
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن همچنین در پاسخ به این سوال که در شرایط فعلی، مزایای صندوق ارزی چه می تواند باشد گفت: تا جایی که بنده مطلع هستم برای دو تاریخ مقررات تاسیس صندوق ارزی تصویب شده که هیچکدام منجر به تاسیس این نهاد نشده است. در مقررات اول صندوق ارزی می توانست عملیات تنزیل اعتبارات اسنادی انجام دهد اما در مقررات دوم عملیات مجاز صندوق صرفا در سپرده ارزی بانکهای و موسسات اعتباری مجاز احصاء شده است.
 
به گزارش سنا ؛ فاضلیان با بیان اینکه برای انگیزه سرمایه گذاران جهت بهره مندی از پاداش در معرض قرار گرفتن ریسک نوسانات نرخ ارز باید تدابیر ویژه ای اندیشیده شود، افزود: به نظر می آید انتشار اوراق ریالی با شاخص ارزی می تواند جایگزین بهتری برای صندوق ارزی باشد.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *