RSS
امروز جمعه ، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

دلایل راه‌اندازی نشدن صندوق ارزی در بورس

۱۲:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴کد خبر: 235477
ایستانیوز:عضو سابق هیات مدیره سازمان بورس علت اصلی توقف راه اندازی صندوق‌های ارزی در بورس را افشا کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، علی سعیدی درباره آخرین تصمیمات برای راه اندازی صندوق ارزی در بورس و علت طولانی شدن روند راه اندازی آن گفت: سازمان بورس مقررات صندوق ارزی را با همکاری و نظارت معاونت ارزی بانک مرکزی تدوین کرده است.
عضو سابق هیات مدیره سازمان بورس درباره عدم راه اندازی صندوق ارزی در بورس اظهار داشت: در روند راه‌اندازی صندوق ارزی مشکلات متعددی وجود دارد که ارتباطی با موضوع ارز ندارد. یکی از این موارد این است که در ماده ۱۴ برنامه ششم توسعه برای راه اندازی صندوق ارزی در بورس شرطی‌گذاشته شده مبنی بر این که شرکت‌هایی که بانک در آنها سهم ۵۰ درصدی دارند یا این که امکان نفوذ در هیات مدیره آنها را داشته باشند، برای اینکه بخواهند در صندوق‌ها نقشی داشته باشند باید از بانک مرکزی مجوز دریافت کنند.
وی ادامه داد: متقاضیان راه اندازی صندوق های ارزی هم شرکت‌های تامین سرمایه هستند که بانک‌ها در این شرکت ها حضور دارند. در این مدت برای راه اندازی صندوق ارزی با چنین مشکلی مواجه شدیم و به شرکت‌ها اعلام کردیم که برای راه‌اندازی آن و حضور در این صندوق ها باید مجوز بانک مرکزی را دریافت کنند البته سازمان هم با بانک مرکزی در این باره مکاتبات بسیار زیادی داشته است.
تنها راهکار راه اندازی صندوق ارزی این است که بانک مرکزی به شرکت‌های تامین سرمایه که از زیرمجموعه بانک‌ها هستند مجوز ارائه دهد.
 
مزیت‌های راه اندازی صندوق ارزی
عضو سابق هیات مدیره سازمان بورس با اشاره به مزیت‌های راه اندازی صندوق ارزی به ایلنا گفت: زمانی که با نوسانات ارز در بازار مواجه هستیم عده‌ای نگران افت ارزش دارایی‌ ها هستند از این رو اقدام به خرید فیزیک اسکناس ارز از بازار می‌کنند، بنابراین با کاهش اسکناس مواجه می‌شویم در بازار ارز افزایش تقاضا و کاهش عرضه به التهاب بازار دامن می‌زند.
سعیدی افزود: با راه اندازی صندوق ارزی به جای اینکه افراد فیزیک ارز را خریداری کنند، واحد صندوق ارزی را خریداری می‌کنند و همان نوسانات ارز را خواهند داشت اما مدیر صندوق، پولی را که از افراد به ازای فروش واحد ارزی گرفته را در بانک  سپرده گذاری می‌کند بنابراین موجودی فیزیکی اسکناس ارز در بازار حفظ می‌شود و با کمبود ارز مواجه نخواهیم شد. از سوی دیگر به افراد سپرده گذار، ارز و نرخ سود ۷ درصدی ارائه می شود. به طور قطع راه اندازی صندوق ارزی به ثبات بازار ارز می تواند کمک کند.
به نوشته ایلنا،وی با اشاره به میزان حداقل سرمایه برای ورود شرکت‌ها به تاسیس صندوق ارزی گفت:  برای شرکت‌های سبدگردان اگر دارایی صندوق بیشتر از ۵۰۰ میلیارد تومان باشد میزان سرمایه گذاری آن شرکت باید حداقل ۱۰ میلیارد تومان و در غیر این صورت سایر شرکت‌های سبدگردان با سرمایه ۲ میلیارد تومان می‌توانند اقدام به تاسیس صندوق ارزی کنند.
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *