RSS
امروز جمعه ، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

چند درصد چک‌های وصولی، رمزدار است؟

۱۴:۵۷ - ۱۳۹۶/۸/۱۴کد خبر: 222895
ایستانیوز:از حدود ۱۵۷ هزار میلیارد تومان چک وصول شده هر چند که تا بیش از ۹۰ درصد تعداد آن را چک‌های عادی تشکیل داده‌اند، ولی ۷۰ درصد این مبلغ به چک‌های رمزدار اختصاص دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، از مجموع چک‌های مبادله شده که به بیش از ۹ میلیون فقره می‌رسد تا ۸.۴ میلیون آن وصول شده و مابقی برگشت خورده است. از چک‌های وصولی عمده را چک‌های عادی و رمزدار تشکیل می‌دهند. تازه‌ترین آمارها از این حکایت دارد که از  مجموع چک‌های وصول شده بیش از هفت میلیون و ۷۰۰ هزار مورد چک‌های عادی و تا ۷۰۰ هزار فقره برای چک‌های رمزدار بوده است.
از رقم ۱۵۷ هزار میلیاردی چک‌های وصول شده بیش از ۷۰ درصد آن مربوط به چک‌های رمزدار است که حدود ۱۱۱ هزار میلیارد تومان را در برمی‌گیرد، این در حالی است که چک‌های رمزدار فقط ۸.۳ درصد از کل تعداد چک‌های وصولی را تشکیل داده‌اند. گر چه تعداد چک‌های رمزدار در شهریورماه سال جاری در قیاس با مردادماه ۱۰.۳ درصد کاهش داشته ولی مبلغ آن تا ۴.۳ درصد رشد دارد.
توزیع استانی چک‌های وصولی نیز نشان می‌دهد که استان تهران بالغ بر ۲۵۵ هزار فقره چک رمزدار به مبلغی حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان داشته که در صدر استان‌ها قرار دارد. در مجموع ۵۰.۵ درصد از تعداد چک‌های رمزدار وصولی در سه استان تهران با ۳۶.۵، خراسان رضوی ۷.۳ و اصفهان با ۶.۷ درصد بوده است. از نظر مبلغی نیز ۷۹.۳ درصد از چک‌های رمزدار در استان تهران با ۷۲.۴، اصفهان ۳.۷ و خراسان رضوی با ۳.۲ درصد وصول شد.
اما در مورد چک‌های عادی در کل کشور ۹۱.۷ درصد از تعداد چک‌های وصولی را چک‌های عادی تشکیل داده‌اند که از مجموع ۱۵۷ هزار میلیارد تومان مبلغی این چک‌ها حدود ۴۶ هزار میلیارد تومان آن را تشکیل می‌دهد. به عبارتی از کل مبلغ وصولی‌ها فقط ۲۹.۳ درصد آن خاص چک‌های عادی است آن هم در شرایطی که عمده تعداد وصولی را به خود اختصاص داده‌اند.
چک‌های عادی به چک‌هایی اطلاق می‌شود که اشخاص به حساب جاری خود صادر کرده و دارنده آن تضمینی جز اعتبار صادرکننده آن ندارد. گیرنده وجه چک ممکن است خود صادرکننده و یا حامل آن بوده و یا چک در وجه شخصی معین و یا به حواله کرد آن صادر شده باشد.
به نوشته ایسنا، همچنین چک‌های رمزدار چک‌هایی هستند که بنا به درخواست مشتری و به نام اشخاص حقیقی یا حقوقی توسط بانک به عهده همان بانک و یا شعب آن و همچنین می‌توانند بر عهده سایر بانک‌ها تحت عنوان چک رمزدار بین بانکی صادر شود. این قبیل چک‌ها جهت تسهیل و تسریع در نقل و انتقال وجوه بین بانکی صادر شده و پرداخت وجه آن توسط بانک صادرکننده تضمین می‌شود و تضمین شده بودن آنها عامل عدم برگشت این چک‌ها است.
 
   
توزیع تعداد و مبلغ چک‌های رمزدار
 
 



برچسب‌ها:چک رمزدار
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *