RSS
امروز جمعه ، ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

مقصر کیست؟ / بانک مرکزی کجای بازی قرار دارد؟

مقصر کیست؟ / بانک مرکزی کجای بازی قرار دارد؟

مجلس با تعطیلی شنبه موافقت کرد

مبلغ دیه اعضای بدن در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

اصلاح «بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳» تصویب شد

فروش ارز صادراتی اشخاص به قیمت توافقی

پیام تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی

۲ نیروی کاهنده قیمت دلار

صدک بندی یارانه‌ها سقف دریافت وام شد

رشد ۲۴.۹ درصدی تسهیلات پرداختی توسط شبکه بانکی

خدمات جدید بانک رفاه کارگران رونمایی شد

صندوق تامین خسارت‌های بدنی تکلیف قانونی برای اصلاح نقاط حادثه خیز ندارد

منصور شیخ الاسلامی مدیر حوزه مدیر عامل وروابط عمومی صندوق کارآفرینی امید شد

جواب خاندوزی به همتی؛ تحلیل‌های هوخشتره‌ای!

چگونه چک دیجیتال بگیریم؟

در سال ۱۴۰۲ چقدر وام پرداخت شده است؟

روش دریافت وام با سود کم از امید بانک سپه

فریز قیمت دلار

وام اشتغال ۱۵۰میلیون تا ۴ میلیارد شد

استراتژی‌های ۱۴۰۳ بانک کارآفرین ابلاغ شد

انتقاد دبیرکل سندیکا از وضع "عوارض تحمیلی" و "غیرمرتبط" بر صنعت بیمه

تفاهم‌نامه همکاری بانک رفاه و صندوق‌های تابعه وزارت کار

پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به اشخاص حقیقی و حقوقی در بانک مسکن

عرضه بیمه عمروزندگی آسیا با همکاری بانک قرض الحسنه رسالت

نرخ گاز خوراک پتروشیمی‌ها بر حسب چهار هاب منطقه‌ای در اسفند ماه ۱۴۰۲

معاون مرکز آمار ایران برای اولین بار اعلام کرد

نرخ تورم ملی مرداد ۷.۹ درصد

۱۴:۳۵ - ۱۳۹۶/۶/۴کد خبر: 209305
ایستانیوز:معاون اقتصادی و محاسبات ملی مرکز آمار ایران با اشاره به اینکه نرخ تورم ملی برای اولین بار در کشور اعلام می‌شود، آن را در مردادماه ۷.۹ درصد دانست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، جواد حسین‌زاده معاون اقتصادی و محاسبات ملی مرکز آمار ایران امروز در نشست خبری در محل مرکز آمار ایران، اظهار داشت: برای اولین بار نرخ تورم کل کشور از سوی این مرکز از این‌ پس اعلام خواهد شد که در کنار تورم شهری و روستایی خواهد بود.
 
وی نرخ تورم ملی را در مردادماه 7.9 درصد دانست و یادآور شد: نرخ تورم شهری 7.7 درصد و روستایی 8.8 درصد بوده است.
 
این مقام مسئول به ترکیب هزینه روستا و شهر اشاره کرد و گفت: در روستاها 40 درصد هزینه خوراکی و 60 درصد غیرخوراکی بوده، اما در شهرها 26 درصد هزینه خوراکی و 74 درصد غیرخوراکی است. بنابراین تفاوت معناداری بین این دو وجود دارد.
 
حسین‌زاده افزود: 26 درصد اقتصاد کشور در مناطق روستایی است و 19 درصد سهم کل خانوارهای کشور در مناطق روستایی وجود دارد.
 
معاون اقتصادی و محاسبات ملی مرکز آمار ایران گفت: 451 قلم کالا به شهری و 279 قلم کالا در مناطق روستایی بررسی می‌شود و نیز 225 شهرستان در مناطق شهری، 290 منطقه شهری و 517 آبادی برای بررسی نرخ تورم آمارگیری می‌شوند.
 
حسین‌زاده با اشاره به اینکه برنامه جامعی برای برنامه‌های کلان به تفکیک سطح ملی، منطقه‌ای، شهری و روستایی داریم، تصریح کرد: سیاست‌های کلان اقتصاد مقاومتی به تمرکززدایی اشاره دارد و بر همین راستا مرکز آمار از آمار سنتی به مدرن تبدیل خواهد شد. باید شاخص‌های کلان را در سطح جزئی به سمت تأمین نیازها ببریم.
 
وی با اشاره به اینکه تورم روستایی هفتم هر ماه منتشر می‌شد، گفت: هر ماه از 83 هزار واحد صنفی خرده‌فروشی برای بررسی قیمت‌ها استفاده شده و 350 هزار مظنه قیمت برای تورم شهری و روستایی بررسی می‌شود. 
 
معاون اقتصادی و محاسبات ملی مرکز آمار ایران اقلام سبد مصرفی خانوار شهری را 451 قلم و روستایی را 279 قلم دانست و گفت: 776 مورد قیمت برای یک قلم کالا در ماه گرفته می‌شود.
 
حسین‌زاده به سومین برنامه ملی آمار کشور اشاره و یادآور شد: در حال تهیه این آمارها هستیم و جلسات خوبی با مسئولان بانک مرکزی انجام شده، تا مشکل اختلاف در آمار تورم و دیگر آمارها حل شود.
 
وی با تأکید بر اینکه به آمار نرخ تورم مرکز اطمینان کامل داریم تصریح کرد: مبنای محاسبات، توصیه‌ها و استانداردهای بین‌المللی رعایت می‌شود و از این موضوع نگران نباشید. قطعاً دو نرخ برای تورم در یک کشور مناسب نیست و اعتماد عمومی و به سرمایه کشور صدمه می‌زند که امیدواریم این موضوع در برنام ملی حل شود.
 
حسین‌زاده از تغییر سال پایه نرخ تورم در مهر ماه از سال 90 به 95 خبر داد و گفت: حساب‌های ملی چندی پیش به سال 1390 تغییر کرد همچنین با تغییر سال پایه 455 قلم کالا و 220 هزار مظنه قیمت در مناطق شهری اخذ خواهد شد که نسبت به سال پایه 90 بیشتر این مظنه قیمت برای مناطق روستایی 160 هزار مورد است.
 
معاون اقتصادی و محاسبات ملی مرکز آمار ایران به تفاوت قیمت مصرف‌کننده خانوار شهری و روستایی پرداخت و گفت: بر اساس نتایج سرشماری سال 95، 20 میلیون نفر از جمعیت کشور حدود 26 درصد از خانوارها را تشکیل داده که در مناطق روستایی زندگی می‌کنند، همچنین تفاوت الگوی مصرفی خانوار شهری و روستایی یکی از دلایل تفاوت بین شاخص کل روستایی و شهری بوده است برای مثال در بخش مسکن به تنهایی 30 درصد از هزینه‌های خانوار شهری را به خود اختصاص می‌دهد در حالی که برای خانوار روستایی بخش مسکن حدود 11 درصد است طبیعتاً هنگام افزایش قیمت‌ها شکاف قیمتی مناطق شهری و روستایی افزایش خواهد یافت و تفاوت معنی‌داری بین تورم آنها ایجاد می‌شود.



برچسب‌ها:مرکزی آمار
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *