RSS
امروز شنبه ، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

رکن اساسی روابط عمومی ها در دنیای امروز انعکاس واقعیت هاست

پیام تبریک مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت روز ارتباطات و روابط‌عمومی

مجید ملازاده سرپرست روابط عمومی بیمه دی شد

روابط‌عمومی بانک صادرات روابط‌عمومی برتر دستگاه‌های تابعه وزارت اقتصاد شد

فروش اقساطی بیمه نامه خودرو برای شبکه فروش بیمه دی مهیا شد

سود خالص بالغ بر ۲۴۰۰ میلیارد تومانی بیمه کوثر

پیام تبریک مدیرعامل بیمه کوثر به مناسبت گرامی‌داشت روز ارتباطات و روابط‌عمومی

جهش بی سابقه آمار بیمه البرز در سایه مدیریت جهادی

روابط عمومی نقش مهمی در حفظ شهرت و اعتبار سازمان دارد

سبقت گازی ترکیه از ایران

بیت‌کوین صعود کرد

بیشترین متقاضیان بیمه در کدام بخش ها هستند؟

طلافروشان تعیین تکلیف شدند+ سند

شرایط معافیت از مالیات بر اجاره اعلام شد

افزایش ۵۴ درصدی تورم بخش خدمات

بانک خسیس، بانک دست‌ودلباز

توصیه ۹ فعال بازار سرمایه به سهامداران

شعبه فیجیتال بانک سپه رونمایی شد

مبلغ وام اجاره مسکن اعلام شد

هشدار؛ مراقب مسدود شدن تترهای خود باشید

جدول پرداخت مقرری بیمه بیکاری تغییر کرد

مقصر کیست؟ / بانک مرکزی کجای بازی قرار دارد؟

مجلس با تعطیلی شنبه موافقت کرد

مبلغ دیه اعضای بدن در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

اصلاح «بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳» تصویب شد

رکوردزنی هزینه ساخت ماشین الات در صنعت

خیز تورم در تولیدات صنعتی کشور

۸:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۲۶کد خبر: 347903
ایستانیوز: تورم فصلی پاییز در بخش تولیدات صنعتی به ۴.۳ درصد رسیده و از فصل قبل بیشتر شد. بررسی اجزای مهم در این گروه نشان می دهد تورم فصلی در ۱۱ بخش صعودی بوده که رکورددار در میان شاخه ها تولید ماشین آلات بوده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،در تورم تولید کننده در بخش های مختلف ارزیابی می شود هزینه های تولید در آن بخش چه تغییری داشته است. شاخص در کشور به صورت فصلی تعیین می شود و مرکز آمار ایران تغییرات این شاخص را به تفکیک اجزای بخش صنعت منتشر کرده است.
درهمین رابطه روند تورم تولیدکننده بخش صنعت در مقیاس فصلی در پاییز امسال صعودی شده است. بررسی نقطه‌ای و فصلی تورم تولید کننده در این بخش از اقتصاد کشور حاکی از دو مسیر متفاوت بوده است.
به طور کلی تورم تولیدکننده بخش صنعت دلالت بر رشد هزینه های تولید در این بخش دارد. در ادبیات اقتصادی بخشی از تورم مصرف کننده از ناحیه تولید شکل گرفته و افزایش در آن می‌تواند موجب رشد هزینه های مصرف کننده در کشور شود. در همین رابطه داده‌های مرکز آمار ایران نشان می دهد در پاییز امسال، تورم تولیدکننده صنعت نسبت به تابستان بیشتر شده و این روند اما در یک بخش افزایش محسوس تری را ثبت کرده است.
در سومین فصل سال جاری، تورم تولیدکننده برابر با 4.3 درصد بوده و سرعت افزایش آن نسبت به فصل قبل 7 واحد درصد بیشتر شده است. در تابستان امسال تورم فصلی تابستان برابر با منفی 2.3 درصد ثبت شده بود. 
 
با این حال هنوز بررسی فصلی تورم در پاییز، یعنی مقایسه با پاییز های سال های گذشته نشان می دهد مسیر این شاخص در جهت کاهشی قرار دارد.
 
برای مثال تورم فصلی در پاییز سال 1400 برابر با 9.8 درصد بوده و اکنون 5.5 واحد درصد کمتر شده است.
 
این مسیر کاهشی در تورم نقطه ای تولید صنعتی هم به چشم می خورد. تورم نقطه ای دراین حوزه یعنی مقایسه هزینه های تولید در بخش صنعت نسبت به موقعیت مشابه سال قبل. روند تورم نقطه ای نیز نشان می دهد از بهار 1400 تاکنون همچنان مسیر این شاخص کاهشی بوده است.
 
بررسی جز به جز گروه های صنعتی در این مقایسه نشان از رکوردزنی در یک گروه مهم داشته است.
 
در بررسی بخش های مهم گروه صنعت مشاهده می شود در میان 23 بخش مهم در ارزیابی شاخص قیمت تولیدکننده، در یازده گروه تورم فصلی بیشتر از فصل قبل شده و در مابقی از تابستان 1401 کمتر بوده است.
 
در این میان تولیدات در بخش « ساخت ماشین‌آلات و تجهیزات طبقه‌بندی نشده درجای دیگر» رشدی 24.1 درصدی را نسبت به فصل قبل داشته و بیشترین تورم تولیدکننده در این مقطع را رقم زده است.
 
بررسی داده ها با سال های قبل نیز نشان می دهد این بخش در سطح بالایی در مقایسه با بیست سال گذشته قرار داشته و دومین رکورد را در این حوزه ثبت کرده است. بالاترین رکورد مربوط به بهار 1398 بوده است.
 
این موضوع به معنای آن است که هزینه های تولید در بخش ماشین آلات بالاتر رفته و در نهایت می تواند منجر به رشد قیمت مصرف کننده دراین بخش شود. با این که شاخص فوق سهم بالایی را در گروه تولیدات صنعتی نداشته اما می تواند موجب رشد تورم مصرف کننده شود.
 
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *