RSS
امروز شنبه ، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

پیام تبریک مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت روز ارتباطات و روابط‌عمومی

مجید ملازاده سرپرست روابط عمومی بیمه دی شد

روابط‌عمومی بانک صادرات روابط‌عمومی برتر دستگاه‌های تابعه وزارت اقتصاد شد

فروش اقساطی بیمه نامه خودرو برای شبکه فروش بیمه دی مهیا شد

سود خالص بالغ بر ۲۴۰۰ میلیارد تومانی بیمه کوثر

پیام تبریک مدیرعامل بیمه کوثر به مناسبت گرامی‌داشت روز ارتباطات و روابط‌عمومی

جهش بی سابقه آمار بیمه البرز در سایه مدیریت جهادی

روابط عمومی نقش مهمی در حفظ شهرت و اعتبار سازمان دارد

سبقت گازی ترکیه از ایران

بیت‌کوین صعود کرد

بیشترین متقاضیان بیمه در کدام بخش ها هستند؟

طلافروشان تعیین تکلیف شدند+ سند

شرایط معافیت از مالیات بر اجاره اعلام شد

افزایش ۵۴ درصدی تورم بخش خدمات

بانک خسیس، بانک دست‌ودلباز

توصیه ۹ فعال بازار سرمایه به سهامداران

شعبه فیجیتال بانک سپه رونمایی شد

مبلغ وام اجاره مسکن اعلام شد

هشدار؛ مراقب مسدود شدن تترهای خود باشید

جدول پرداخت مقرری بیمه بیکاری تغییر کرد

مقصر کیست؟ / بانک مرکزی کجای بازی قرار دارد؟

مجلس با تعطیلی شنبه موافقت کرد

مبلغ دیه اعضای بدن در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

اصلاح «بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳» تصویب شد

فروش ارز صادراتی اشخاص به قیمت توافقی

فرصت سوزی از تعدیل دلار

۸:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۷کد خبر: 346408
ایستانیوز:در شرایطی که دلار رنج شده است رشد ارزش اونس ،اوضاع را برای معامله گران طلای آب شده بهتر از سایرین کرده و این معامله گران سودآوری بهتری را نسبت به سایرمعامله گران در بازار طلا تجربه می‌کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، در شرایطی که تعدیل برابری دلار در برابر پول ملی می تواند منجر به تحریک صادرات شود ولی در ایران این چنین نشده، زیرا تحریم ها،معاملات شرکت ها و دسترسی به منابع مالی را برای تولید کنندگان سخت کرده ، دولت هم برای تامین هزینه ها و کنترل قیمت با وضع عوارض بر کالای های صادراتی، قیمت گذاری دستوری و .. فضا را برای شرکت ها سخت می کند.
 
رشد اقتصادی، تور م و رکود اثرگذارترین عوامل بر ارزش پول هستند. بهبود درآمدها و افزایش قدرت خرید، تقاضا را برای کالای مصرفی افزایش می دهد و افزایش تقاضا بر رشد قیمت ها موثر است. رشد قیمت ها، امیدواری تولیدکننده را از افزایش سود بالا می برد و تولید را افزایش می دهد به همین دلیل رشد اقتصادی بهبود پیدا کرده و اقتصاد از آن منتفع می شود.
 
حال اگر تورم حساسیت سیاست گذار را برانگیزد مطابق آنچه در اقتصاد جهانی مشاهده می شود سیاست ها انقباضی برای کنترل تورم به کمک اقتصاد می آید، دولت با اعمال سیاست های انقباضی در بودجه و بانک مرکزی با افزایش نرخ بهره و بازدهی اوراق مانند دو دهانه قیچی در کاهش تورم عمل می کنند. سیاست های انقباضی ارزش پول را تقویت می کند، هزینه تامین مالی را افزایش داده و بر تقاضا اثر گذاشته و تورم را کاهش می دهد.
 
در چنین شرایطی برخی از کشورها مانند ژاپن و چین متهم می شوند که با پایین نگه داشتن عمدی ارزش پول و دستکاری آن ، به دنبال بهبود رشد اقتصادی از طریق رشد صادرات هستند، زیرا تضعیف ارزش پول ملی ،باعث ارزان شدن کالای داخلی و گران شدن کالای وارداتی میشود، مصرف و تقاضای کالای تولید داخلی را افزایش می دهد و واردات را کم می کند در چنین شرایطی تراز تجاری مثبت تر شده و صادرات هم رشد می کند‌.
 
در ایران علی رغم تعدیل قیمت دلار در برابر ریال بواسطه فشارهای تورمی ، رشد اقتصادی وضعیت مناسبی ندارد و بیش از ده سال است که اقتصاد توفیقی در این شرایط کسب نکرده است. افزایشی که در بودجه ها رخ می دهد ریشه در رشد واقعی اقتصاد نداشته و تورم موجب افزایش هزینه های دولت شده است.
 
بررسی ها نشان می دهد در شرایطی که تعدیل برابری دلار در برابر پول ملی می تواند منجر به تحریک صادرات شود ولی در ایران این چنین نشده، زیرا تحریم ها،معاملات شرکت ها و دسترسی به منابع مالی را برای تولید کنندگان سخت کرده ، دولت هم برای تامین هزینه ها بر درآمدهای شرکت ها دست درازی می کند، وضع عوارض بر کالای های صادراتی، تعیین قیمت برای ارز صادراتی، قیمت گذاری دستوری، پیمان سپاری ارزی صادر کننده و.‌‌.‌. از عواملی است که نشان می دهد دولت در شرایطی که درآمدهایش محدود شده به دنبال تامین هزینه هایش از جیب تولیدکننده است و آن را بر رشد اقتصادی ارجح می داند.
 
در چنین شرایطی رشد اقتصادی محدود شده ولی بودجه انبساطی دولت در شرایط تورمی و تحریم تورم و کاهش ارزش پول ملی را تشدید کرده و نمی گذارد کاهش ارزش پول به بهبود رشد اقتصادی منجر شود بلکه رشد تورم بدون بهبود رشد اقتصادی فقر را تشدید کرده است. زیرا آنچه که در گذر زمان باعث بهبود سرانه درآمدی و کاهش فقر می شود رشد اقتصادی است که تحریم ها و کاهش منابع درآمدی کشور موجب گروگانگیری رشد اقتصادی برای تامین هزینه ها شده که فقط تورم و فقر را تشدید کرده است.
 
 طلا به بالای ۱۹۱۰ دلار رسید که بالا ترین سطح نه ماهه گذشته است. نرخ تورم برای ششمین ماه متوالی کاهش یافت و به ۶.۵ درصد رسید که پایین ترین سطح تورم از اکتبر است. روند نزولی تورم و آمار مناسب اشتغال ، امیدها را از افزایش بالای نرخ بهره ناامید کرده و بازارها رشد ۲۵ صدم درصدی نرخ بهره را برای ماه فوریه پیش بینی می کنند، همین مسئله موجب افزایش استقبال از طلا شده است.
 
در شرایطی که دلار رنج شده است رشد ارزش اونس ،اوضاع را برای معامله گران طلای آب شده بهتر از سایرین کرده و این معامله گران سودآوری بهتری را نسبت به سایرمعامله گران در بازار طلا تجربه می‌کنند. سکه امامی هم تحت تأثیر افزایش ارزش اونس طلا در کانال ۲۱ میلیونی معامله می شود ولی حباب آن، پای پیشروی قیمتی را برای سکه کندتر از طلای آب شده کرده است.
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *