RSS
امروز یکشنبه ، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

تبعات ریسک نرخ سود در حوزه تأمین مالی

بررسی بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی

پیام تبریک نایب رییس هیات مدیره و مدیرعامل بیمه پارسیان به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

بیمه تجارت‌نو موفق به تمدید گواهینامه استاندارد ISO۳۱۰۰۰ شد

کسب رتبه اول توسط بانک کشاورزی در حوزه مدیریت تهدیدات امنیت اطلاعات بانکی

پنجاه و یکمین نشست کمیته ریسک بانک ملی

بازار سهام سِر شده است

سرمایه بانک رفاه ۳۳ برابر شد

تب فرار سرمایه‌ها از اقتصاد ایران بالاست

دلایل کاهش قیمت دلار

نرخ سود بین بانکی افزایشی شد

۶ ارز دیجیتالی که می توانند ۱۰ برابر سود بدهند

۱۰۰۰هزار میلیارد تومان هزینه پنهان در بودجه

حرکت شوکه کننده صعود طلا

خریدار دلار کم شد؛ حرکت بعدی ریال چیست؟

انقباض اقتصاد ژاپن ادامه دارد

بیمه آتش سوزی را با تخفیف ۴۵ درصدی از بیمه ملت بخرید

حذف این یارانه‌بگیران کلید خورد+جزئیات

نفت به جای بدهی؛ طلای سیاه دیگر ثروت ملی نیست؟!

چرا آینده بازار سهام امیدوارکننده نیست؟

وحشت هوش مصنوعی برای اقتصاد جهانی

رکن اساسی روابط عمومی ها در دنیای امروز انعکاس واقعیت هاست

پیام تبریک مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت روز ارتباطات و روابط‌عمومی

مجید ملازاده سرپرست روابط عمومی بیمه دی شد

روابط‌عمومی بانک صادرات روابط‌عمومی برتر دستگاه‌های تابعه وزارت اقتصاد شد

آیا مبنای تعیین حقوق کارگران برای سال آینده تورم و سبد معیشت خواهد بود؟

رشد حقوق کارگران در سال ۱۴۰۱ چقدر خواهد بود؟

۱۶:۰ - ۱۴۰۰/۹/۲۱کد خبر: 330060
ایستانیوز:خواسته اصلی نمایندگان کارگری برای حقوق سال آینده جبران شکاف حقوق کنونی با سبد معیشت است که به بیش از ۱۰ میلیون تومان رسیده.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،در شرایطی که دولت در لایحه بودجه سال آینده میانگین رشد حقوق کارمندان خود را باوجود تورم بیش از 40 درصدی 10 درصد در نظر گرفته است و بیشترین میزان رشد حقوق 28 درصد (برای حداقل بگیران) و 6 درصد (برای حداکثر بگیران) در نظر گرفته شده است؛ فعالان تشکل های کارگری معتقدند که افزایش حقوق آن ها باید متناسب با شرایط تورم کشور باشد و در جلسات تعیین مزد باید شکاف عمیق بین مزد و معیشت کاهش یابد. طبق قانون افزایش حقوق کارگران باید براساس سبد معیشت و میزان تورم تحقق یابد که البته باتوجه به شرایط اقتصادی کشور عملا تحقق پیدا نکرده است زیرا از یک سو نمایندگان کارفرمایان در شورای عالی کار می گویند که در شرایط رکود صنعتی توان افزایش حقوق به اندازه تورم را ندارند و از سوی دیگر دولت هم اعلام می کند که افزایش حقوق به اندازه تورم خود به تورم بیشتر دامن خواهد زد. اما در این میانه نمایندگان کارگران که در سال های گذشته نسبت به میزان رشد حقوق سالانه رضایت نداشته اند اعلام می کند برای سال آینده میزان رشد حقوق باید باتوجه به هزینه معیشت صورت گیرد زیرا کارگران دیگر قادر به تامین هزینه های جاری خانوار نیستند.
 
نمایندگان کارگری می گویند در شرایط فعلی، حداقل دستمزد مصوب سال جاری (1400) که 4.2میلیون تومان برای یک خانوار 3.3نفره کارگری است به ‌زحمت 40درصد از هزینه معیشت ماهانه این خانوار را پوشش می ‌دهد. برآوردهای تشکل‌های کارگری حاکی است که هزینه سبد معیشت، مصوب شورای‌عالی کار، از 6میلیون و 895هزار تومان در بهمن سال گذشته، به بیش از10 میلیون تومان رسیده است.
 
البته همه این ها در حالی است که دولت طبق راهبرهای بودجه سال آینده، با پیگیری سیاست‌های انقباضی و تمرکز بر کاهش هزینه‌ها، اعلام کرده است به ‌جای افزایش قابل ‌توجه مزد کارمندان، نسبت به کاهش نرخ تورم اقدام خواهد کرد و از این مسیر فشار هزینه‌ای، به معیشت حقوق‌ بگیران را کاهش می دهد. باتوجه به این سیاست برای حقوق کارمندان به نظر می رسد که نمایندگان دولت در شورای عالی کار هم در جلسات دستمزد که از هفته های آینده شروع خواهد شد به دنبال این باشند که حقوق کارگران را به صورت کنترل شده و احتمالا پلکانی افزایش دهند اما خواسته نمایندگان جبران سبد معیشت است و می گویند مصوبه شورای عالی کار برای حقوق سال آینده کارگران باید به گونه ای باشد که فاصله کنونی دستمزدهای آن ها با سبد معیشت جبران شود. خانوارهای کارگری در مجموع 65درصد از جمعیت 85میلیون نفری ایران را تشکیل می‌دهند؛ ضمن اینکه تنگنای معیشتی یا رفاه آنها رابطه‌ای مستقیم با وضع کلان جامعه دارد، توان مالی و قدرت خرید خانوار‌های کارگری عاملی سرنوشت‌ساز برای بازارها و کل اقتصاد محسوب می‌شود؛ از این‌رو ماجرای تعیین مزد کارگری، فارغ از نگاهی که هر یک از شرکای اجتماعی به این مقوله دارند، موضوعی است که می‌توان روی شاخص‌های کلان اقتصادی، اجتماعی و حتی امنیتی کشور اثرگذار باشد. به اعتقاد نمایندگان کارگران بی‌توجهی طولانی‌ مدت به موضوع تأمین معیشت کارگری در تعیین مزد و مغفول ماندن بند2 ماده41 قانون کار باعث شده گروه کارگری، به‌ عنوان بزرگ‌ترین گروه از جامعه ایرانی، قدرت خرید نازلی داشته باشد و ضمن اینکه در تأمین معیشت خود ناتوان هستند، قدرت اثرگذاری بر بازارها و رونق دادن به آنها را نیز نداشته باشند.
 
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *