RSS
امروز یکشنبه ، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

تبعات ریسک نرخ سود در حوزه تأمین مالی

بررسی بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی

پیام تبریک نایب رییس هیات مدیره و مدیرعامل بیمه پارسیان به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

بیمه تجارت‌نو موفق به تمدید گواهینامه استاندارد ISO۳۱۰۰۰ شد

کسب رتبه اول توسط بانک کشاورزی در حوزه مدیریت تهدیدات امنیت اطلاعات بانکی

پنجاه و یکمین نشست کمیته ریسک بانک ملی

بازار سهام سِر شده است

سرمایه بانک رفاه ۳۳ برابر شد

تب فرار سرمایه‌ها از اقتصاد ایران بالاست

دلایل کاهش قیمت دلار

نرخ سود بین بانکی افزایشی شد

۶ ارز دیجیتالی که می توانند ۱۰ برابر سود بدهند

۱۰۰۰هزار میلیارد تومان هزینه پنهان در بودجه

حرکت شوکه کننده صعود طلا

خریدار دلار کم شد؛ حرکت بعدی ریال چیست؟

انقباض اقتصاد ژاپن ادامه دارد

بیمه آتش سوزی را با تخفیف ۴۵ درصدی از بیمه ملت بخرید

حذف این یارانه‌بگیران کلید خورد+جزئیات

نفت به جای بدهی؛ طلای سیاه دیگر ثروت ملی نیست؟!

چرا آینده بازار سهام امیدوارکننده نیست؟

وحشت هوش مصنوعی برای اقتصاد جهانی

رکن اساسی روابط عمومی ها در دنیای امروز انعکاس واقعیت هاست

پیام تبریک مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت روز ارتباطات و روابط‌عمومی

مجید ملازاده سرپرست روابط عمومی بیمه دی شد

روابط‌عمومی بانک صادرات روابط‌عمومی برتر دستگاه‌های تابعه وزارت اقتصاد شد

رویترز در گفت‌وگو با دو کارشناس اقتصادی تحلیل کرد

تحریم پتروشیمی، فشار اقتصادی جدیدی محسوب نمی‌شود

۱۰:۲۶ - ۱۳۹۸/۳/۱۸کد خبر: 278553
ایستانیوز:به‌رغم هیاهوی رسانه‌ای مقامات آمریکایی پس از تحریم شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، برخی تحلیل‌گران می‌گویند این اقدام در عمل تأثیر چندانی نداشته و تنها می‌توان آن را یک اقدام نمادین دانست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،وزارت خزانه‌داری آمریکا روز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (PGPIC) که بزرگترین هلدینگ پتروشیمی ایران به شمار می‌رود، به همراه کلیه شرکت‌های زیرمجموعه و نیز عاملان فروش آن در کشورهای خارجی را به فهرست شرکت‌های تحت تحریم خود افزوده است.
 
شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به دلیل آنچه «حمایت مالی از قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء» خوانده شده، در لیست سیاه بازوی سیاست خارجی وزارت خزانه‌داری آمریکا یعنی دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی (اوفک) قرار گرفته است.
 
در بیانیه وزارت خزانه‌داری آمریکا تأکید شده است که شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و 39 پتروشیمی زیرمجموعه آن –که در این بیانیه از تک‌تک آنها نام برده شده است- مجموعاً 40 درصد از ظرفیت تولید و 50 درصد از کل صادرات محصولات پتروشیمی ایران را در برمی‌گیرند.
 
تحریم شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس که در راستای سیاست فشار حداکثری دولت ترامپ علیه ایران صورت گرفته، با هیاهوی بسیار اطلاع‌رسانی شده و «استیون منیوشین» وزیر خزانه‌داری آمریکا هشدار داده است که سایر شرکت‌های ایرانی اعم از شرکت‌های پتروشیمی یا شرکت‌های فعال در صنایع دیگر در صورت حمایت مالی از نهادهای نظامی تحریم خواهند شد.
 
اما به‌رغم هیاهوی رسانه‌ای مقامات آمریکایی پس از تحریم شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، برخی تحلیل‌گران می‌گویند این اقدام در عمل تأثیر چندانی نداشته و تنها می‌توان آن را یک اقدام نمادین دانست.
 
پیش از بررسی این مسئله باید در نظر داشت که مبادله تجاری با ایران قبل از این هم تقریباً در تمامی حوزه‌ها برای اشخاص حقیقی و حقوقی آمریکایی ممنوع بوده است و لذا تحریم اخیر شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس تنها برای افراد و شرکت‌های غیرآمریکایی مصداق پیدا می‌کند.
 
یک مقام سابق وزارت خزانه‌داری آمریکا می‌گوید تحریم اخیر آمریکا علیه صنعت پتروشیمی ایران اثر قابل‌توجهی بر این صنعت بر جای نخواهد گذاشت زیرا حتی شرکت‌های غیرآمریکایی نیز به دلیل تحریم‌های قبلی (مشخصاً تحریم‌های بانکی) روابط تجاری چندانی با شرکت‌های پتروشیمی ایرانی ندارند.
 
این مقام آمریکایی که به شرط عدم افشای نامش با خبرنگار رویترز مصاحبه کرده، خاطرنشان می‌سازد: «به نظر من تحریم‌های جدید اثر محدودی خواهند داشت. من فکر نمی‌کنم شرکت‌های بزرگ چندملیتی قبل از این هم با شرکت‌های پتروشیمی ایرانی ارتباطی داشته‌اند. البته این [تحریم شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس] یک شیوه برای حفظ فشارهای سیاسی محسوب می‌شود.»
 
سوزان مالونی از اندیشکده بروکینگز واشنگتن، تحریم‌های جدید آمریکا را یک «گام خنثی» خوانده و می‌افزاید: «من فکر می‌کنم این گام خنثی، عامدانه در راستای مجموعه‌ای تکراری از محدودیت‌ها علیه اقتصاد ایران در عرصه‌های بین‌المللی طراحی شده است. اگرچه اثر خالص این تحریم جدید نسبتاً کوچک خواهد بود اما به نظر من دولت ترامپ حساب ویژه‌ای روی این تحریم‌ها و محدودیت‌های همپوش باز کرده است تا از طریق آنها فشار بر ایران را افزایش دهد و این احساس را ایجاد کند که کل اقتصاد ایران مشمول تحریم است.»
 



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *