RSS
امروز دوشنبه ، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

تبعات ریسک نرخ سود در حوزه تأمین مالی

بررسی بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی

پیام تبریک نایب رییس هیات مدیره و مدیرعامل بیمه پارسیان به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

بیمه تجارت‌نو موفق به تمدید گواهینامه استاندارد ISO۳۱۰۰۰ شد

کسب رتبه اول توسط بانک کشاورزی در حوزه مدیریت تهدیدات امنیت اطلاعات بانکی

پنجاه و یکمین نشست کمیته ریسک بانک ملی

بازار سهام سِر شده است

سرمایه بانک رفاه ۳۳ برابر شد

تب فرار سرمایه‌ها از اقتصاد ایران بالاست

دلایل کاهش قیمت دلار

نرخ سود بین بانکی افزایشی شد

۶ ارز دیجیتالی که می توانند ۱۰ برابر سود بدهند

۱۰۰۰هزار میلیارد تومان هزینه پنهان در بودجه

حرکت شوکه کننده صعود طلا

خریدار دلار کم شد؛ حرکت بعدی ریال چیست؟

انقباض اقتصاد ژاپن ادامه دارد

بیمه آتش سوزی را با تخفیف ۴۵ درصدی از بیمه ملت بخرید

حذف این یارانه‌بگیران کلید خورد+جزئیات

نفت به جای بدهی؛ طلای سیاه دیگر ثروت ملی نیست؟!

چرا آینده بازار سهام امیدوارکننده نیست؟

وحشت هوش مصنوعی برای اقتصاد جهانی

رکن اساسی روابط عمومی ها در دنیای امروز انعکاس واقعیت هاست

پیام تبریک مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت روز ارتباطات و روابط‌عمومی

مجید ملازاده سرپرست روابط عمومی بیمه دی شد

روابط‌عمومی بانک صادرات روابط‌عمومی برتر دستگاه‌های تابعه وزارت اقتصاد شد

چرا کاهش نرخ ارز خبر خوبی نیست؟

اصغر سمیعی/رییس اسبق کانون صرافان
۱۷:۱۴ - ۱۳۹۸/۲/۳۰کد خبر: 277835
ایستانیوز:یادم‌ هست، وقتی قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران پذیرفته شد، یعنی ایران و عراق صلح را قبول کردند، چهار صراف عربستانی در دوبی شروع به خریدن و جمع کردن تومان ایران کردند.
آنها بی‌محابا دلار و درهم می‌فروختند و تومان می خریدند، حتی با لنج بسته بندی های بزرگ تومان را که گونی پیچ شده بود به انبارهای خود منتقل می کردند، من در آن زمان متعجب بودم، نمی‌دانستم این آقایان چرا انقدر به تومان علاقه مند شده‌اند، متاسفانه دولت وقت هم به جای مدیریت قیمت ارز، تسلیم این ترفند شده و نه تنها بر خلاف جهت آنها به تزریق تومان و خرید ارز نمی پرداخت بلکه با هماهنگ شدن نادانسته با آن دشمنان حیلهگر، به تزریق بیش از تقاضای ارز و تقویت مصنوعی تومان دامن می‌زدند.
هم سن و سال‌های من به خاطر دارند که در مدت کوتاهی دلار که به بیش از ۱۴۰ تومان هم رسیده بود به زیر ۱۰۰ تومان و بعد از مدت کوتاهی حتی زیر ۵۰ تومان هم رسید.
مرتجعان منطقه به خصوص عربستان، شاید هم با هماهنگی با ایادی دیگر استکبار در آن زمان تصمیم گرفتند برای ضربه زدن به اقتصاد کشور اسلامی ما به تقویت مصنوعی نرخ تومان بپردازند و البته بعد از مدتی ریال ایران را که خودشان به طور مصنوعی بالا برده بودند به شدت زمین زدند. به این ترتیب همانطور که در کمتر از شش ماه قیمت دلار به زیر ۵۰ تومان  رسید در ظرف مدتی کوتاه‌تر باز به بالای ۱۳۰ تومان برگشت.
مشابه این  اتفاق را در مقاطع دیگری هم در اندازه‌های دیگر شاهد بوه ایم، این خاطره سبب شده است هرگاه نوسان در بازار بیش از حد می شود، بوی توطئه به مشام برسد، توطئه ای که در اثر شیطنت دشمنان و کم توجهی مدیران اقتصاد کشور شکل می گیرد. متاسفانه برخی مدیران وقتی می بینند، قیمت دلار روبه کاهش گذاشته به جای اینکه از خودشان بپرسند که علت آن چیست؟ با این روند همراهی می کنند. این ها سئوالات مهمی است. باید بپرسیم آیا نرخ تورم و بهره در کشور کاهش یافته است؟ آیا فشارهای سیاسی کم شده است؟ آیا دلایلی که باعث بالا رفتن قیمت دلار بود، برطرف شده است؟... جواب این سئوالات برای تعیین آینده نرخ ارز مهم است.
متاسفانه برخی به جای پرسیدن این سوال ها و بررسی مسئله، ذوق زده می شوند و خودشان هم ناخواسته با نقشه های شیطانی دشمنان همراه می شوند، در حالی که باید بدانند و احتمالا هم می دانند که این پایین اوردن مصنوعی عاقبت ندارد و به محض رسیدن قیمت به کف مورد نظر توطئه گران، فوران آغاز می شود و قیمت ها به سرعت بالا می رود. قبلا هم گفته‌ام، وظیفه ذاتی و اصلی بانک مرکزی بعد از کنترل نرخ تورم و بهره، و ایجاد شغل و مبارزه با بیکاری متعادل نگه داشتن قیمت ارز است، البته متعادل نگه داشتن به معنای تثبیت نیست و فقط باید از نوسانات بیش از یک درصد یا حد اکثر دو درصد در روز برای قیمت ارز جلو گیری کرد که این کار برای نهادی که بیش از هشتاد درصد تزریق ارز را در اختیار دارد کار سختی نیست./ خبر آنلاین 
 



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *