RSS
امروز شنبه ، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

پیام تبریک مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت روز ارتباطات و روابط‌عمومی

مجید ملازاده سرپرست روابط عمومی بیمه دی شد

روابط‌عمومی بانک صادرات روابط‌عمومی برتر دستگاه‌های تابعه وزارت اقتصاد شد

فروش اقساطی بیمه نامه خودرو برای شبکه فروش بیمه دی مهیا شد

سود خالص بالغ بر ۲۴۰۰ میلیارد تومانی بیمه کوثر

پیام تبریک مدیرعامل بیمه کوثر به مناسبت گرامی‌داشت روز ارتباطات و روابط‌عمومی

جهش بی سابقه آمار بیمه البرز در سایه مدیریت جهادی

روابط عمومی نقش مهمی در حفظ شهرت و اعتبار سازمان دارد

سبقت گازی ترکیه از ایران

بیت‌کوین صعود کرد

بیشترین متقاضیان بیمه در کدام بخش ها هستند؟

طلافروشان تعیین تکلیف شدند+ سند

شرایط معافیت از مالیات بر اجاره اعلام شد

افزایش ۵۴ درصدی تورم بخش خدمات

بانک خسیس، بانک دست‌ودلباز

توصیه ۹ فعال بازار سرمایه به سهامداران

شعبه فیجیتال بانک سپه رونمایی شد

مبلغ وام اجاره مسکن اعلام شد

هشدار؛ مراقب مسدود شدن تترهای خود باشید

جدول پرداخت مقرری بیمه بیکاری تغییر کرد

مقصر کیست؟ / بانک مرکزی کجای بازی قرار دارد؟

مجلس با تعطیلی شنبه موافقت کرد

مبلغ دیه اعضای بدن در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

اصلاح «بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳» تصویب شد

فروش ارز صادراتی اشخاص به قیمت توافقی

مسافران به جای ارز، کارت اعتباری بین‌المللی بگیرند؟

۱۱:۱ - ۱۳۹۷/۷/۲۲کد خبر: 259551
ایستانیوز:«دانشجویان و مسافران خارج از کشور بهتر است پرداخت‌های ارزی‌شان را از طریق کارت‌های اعتباری انجام دهند.» این جمله را عباس آرگون، عضو اتاق بازرگانی تهران گفته است.
به گزارش پابگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، اما تهیه کارت‌های اعتباری در ایران هم گرفتاری‌های خاص خودش را دارد. ما برای بررسی این موضوع به سراغ کارشناسان دیگری رفته‌ایم که ببینیم آیا آنها هم تهیه کارت اعتباری را به مسافران خارج از ایران و دانشجویان توصیه می‌کنند یا خیر؟
 
هشدار برای تهیه کارت اعتباری
 تهیه کارت اعتباری در ایران مشکلات زیادی به دنبال دارد، زیرا ایران از نظر ارتباطات بانکی دچار تحریم است و تهیه کارت‌های اعتباری بین‌المللی در ایران معمولا از شرکت‌های واسطی انجام می‌شود که دفاتر خارج از ایران دارند.
هادی حق‌شناس، کارشناس اقتصادی به «شهروند» می‌گوید: «مسترکارت و ویزا کارت از جمله مشهورترین این کارت‌هاست که به دلیل تحریم‌های بانکی در کشور ما قابل دریافت نبوده است  و با برجام و برداشته‌شدن تحریم‌ها اجازه صدور این کارت‌ها به برخی از بانک‌ها داده شد، اما اکنون که در آستانه تحریم‌های بانکی هستیم،  بانک‌ها دیگر چنین قابلیتی را ندارند و نمی‌توانند مسترکارت صادر کنند. اگرچه ما تنها از طرف آمریکا تحریم می‌شویم، ولی باید در نظر داشت که ارز مبادله‌ای در جهان دلار است.»
اباذر نجمی، کارشناس بازار پول به مردم هشدار می‌دهد: «شرکت‌هایی که معمولا ارایه‌دهنده مسترکارت هستند، از طریق شرکت‌های خارجی که قوانین را رعایت نمی‌کنند با شرکت‌های جانبی که واسطه بانک‌ها هستند، قراردادهایی منعقد می‌کنند و از این طریق آنها یکسری کارت‌هایی را به متقاضیان ارایه می‌دهند که البته این دست از کارت‌ها دبیت‌کارت هستند و نه کردیت‌کارت.
او ادامه می‌دهد: البته باید در نظر داشت که امکان کلاهبرداری این دست از شرکت‌ها هم وجود دارد، زیرا اگر پشتوانه چنین  شرکت‌هایی بانک‌های داخلی نباشند و شرکت‌های خصوصی باشند، امکان کلاهبرداری وجود دارد، چراکه امکان بلاک‌شدن شرکت مادر است و پیگیری پول از دست رفته بسیار دشوار می‌شود.
این کارشناس بازار پول در توضیح صدور این دست از کارت‌های اعتباری از طریق بانک‌ها توضیح می‌دهد: تا قبل از تحریم‌ها برخی از کارت‌ها از طریق تجارت الکترونیک صادر میشد و اکنون برخی بانک‌ها به این مسأله ورود پیدا کرده‌اند که ظرفیت محدودی برایشان وجود دارد. دو بانک دیگر وجود دارد که ارایه‌کننده مسترکارت است؛ اما در مورد هیچ یک از شرکت‌های خصوصی پیشنهاد نمی‌شود. همچنین باید در نظر داشت زمانی که بانک صادر‌کننده کارت است، بانک‌ها پاسخگوی مشتریان است و پول مورد نظر از بین نمی‌رود؛ چرا که می‌توانید با مراجعه به بانک مربوطه پول خود را پس بگیرید.
 
دردسر‌هایی که کارت‌های اعتباری غیربانکی برایتان ایجاد می‌کند
١- دردسر‌هایی که وجود دارد، یکی هزینه‌های بالای آن است و دیگر آنکه این کارت‌ها پشتوانه قابل اعتمادی ندارند.  
٢- سقف اعتبار این کارت‌ها متفاوت است که تا ٥هزار دلار و ١٠‌هزار دلار دیده شده است؛ هر چه این مبلغ  بالاتر برود ریسکش بالاتر است زیرا سرنوشت این شرکت‌ها مشخص نیست.
٣- با توجه به شرایط کنونی درخواست مسترکارت و دبیت‌کارت یا کریدیت‌کارت درست به نظر نمی‌رسد چرا که با در نظر گرفتن قیمت دلار به علاوه نرخ مضاعف و سود کارت این کار مقرون‌به‌صرفه نیست؛ به‌عنوان مثال اگر دلار ١٤‌هزار تومان است در این برهه برای شارژ حساب هر دلار را ١٤‌هزار و ٥٠٠ تومان حساب می‌کنند. علاوه بر آن کارمزدی را هم در نظر می‌گیرند.
٤-به نظر می‌رسد که با وضع موجود بهتر است مسافران از پول نقد استفاده کنند اما کسانی که ثبت نام اینترنتی آزمون‌های بین‌المللی و پذیرش مقاله و ثبت نام دانشگاه دارند،  چند شرکت داخلی است که چنین کارهایی را با مبلغ کارمزد جزیی انجام می‌دهد.
٥- اما فارغ از ثبت نام‌ها و انجام کارهای روزانه، دبیت‌کارت به‌عنوان وسیله‌ای برای مخارج روزانه و هم مانند عابربانک است و برای کسانی کاربرد دارد که روزانه خرید‌های خرد را انجام می‌دهند و برای پرداخت‌های بازرگانی نیز کاربرد ندارد.
٦-شاید با خود بگویید حتما راهی برای تشخیص اصل‌بودن این دست از کارت‌ها باشد اما به هیچ عنوان قابل تمییز نیست مگر با استفاده از ATM  یا اطمینان حاصل‌کردن از موجودی حساب در غیر این صورت‌ این موضوع قابل تشخیص نیست.
 
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *