RSS
امروز جمعه ، ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

مقصر کیست؟ / بانک مرکزی کجای بازی قرار دارد؟

مقصر کیست؟ / بانک مرکزی کجای بازی قرار دارد؟

مجلس با تعطیلی شنبه موافقت کرد

مبلغ دیه اعضای بدن در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

اصلاح «بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳» تصویب شد

فروش ارز صادراتی اشخاص به قیمت توافقی

پیام تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی

۲ نیروی کاهنده قیمت دلار

صدک بندی یارانه‌ها سقف دریافت وام شد

رشد ۲۴.۹ درصدی تسهیلات پرداختی توسط شبکه بانکی

خدمات جدید بانک رفاه کارگران رونمایی شد

صندوق تامین خسارت‌های بدنی تکلیف قانونی برای اصلاح نقاط حادثه خیز ندارد

منصور شیخ الاسلامی مدیر حوزه مدیر عامل وروابط عمومی صندوق کارآفرینی امید شد

جواب خاندوزی به همتی؛ تحلیل‌های هوخشتره‌ای!

چگونه چک دیجیتال بگیریم؟

در سال ۱۴۰۲ چقدر وام پرداخت شده است؟

روش دریافت وام با سود کم از امید بانک سپه

فریز قیمت دلار

وام اشتغال ۱۵۰میلیون تا ۴ میلیارد شد

استراتژی‌های ۱۴۰۳ بانک کارآفرین ابلاغ شد

انتقاد دبیرکل سندیکا از وضع "عوارض تحمیلی" و "غیرمرتبط" بر صنعت بیمه

تفاهم‌نامه همکاری بانک رفاه و صندوق‌های تابعه وزارت کار

پرداخت تسهیلات قرض الحسنه به اشخاص حقیقی و حقوقی در بانک مسکن

عرضه بیمه عمروزندگی آسیا با همکاری بانک قرض الحسنه رسالت

نرخ گاز خوراک پتروشیمی‌ها بر حسب چهار هاب منطقه‌ای در اسفند ماه ۱۴۰۲

مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی مطرح کرد؛

عمر کوتاه دوره رونق بازار مسکن

۱۵:۳۸ - ۱۳۹۷/۷/۸کد خبر: 257799
ایستانیوز:مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی با بیان اینکه رونق ایجاد شده در بازار مسکن کوتاه مدت است، گفت: در شرایط فعلی که ثبات اقتصادی حاکم نیست، افزایش سقف تسهیلات مسکن پیشنهاد نمی‌شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، ابوالفضل اکرمی در همایش سیاست‌های توسعه مسکن در ایران با بیان اینکه بخش ساختمان نقش مهمی در تولید ناخالص داخلی دارد، اظهار داشت: در شرایط فعلی که مسکن در رکود به سر می‌برد این بخش به صورت مستقیم سهم ۵ درصدی در تولید ناخالص داخلی دارد و در شرایط رونق، سهم بخش ساختمان به ۱۰ درصد هم می‌رسد.
 
وی با بیان اینکه افزایش قیمت مسکن از سال های ۹۲ تا ۹۵ کمتر از نرخ تورم بود، افزود: در این مدت نرخ بازدهی مسکن سالانه کاهش داشته و از ۳۵ درصد به ۲۱.۳ درصد رسیده که از رکود بخش مسکن حکایت دارد.
 
اکرمی با اشاره به اینکه در تعداد پروانه های ساختمانی نیز طی این مدت با کاهش مواجه بودیم، افزود: در سال ۹۵ که به رونق غیر تورمی نسبی رسیدیم تعداد پروانه های ساختمانی با رشد مواجه شد.
 
وی با بیان اینکه ارزش افزوده ساختمان از سال ۹۱ تا ۹۵ منفی بوده است، گفت: برای خروج از این رکود ابزارسازی و سیاستگذاری انجام دادیم که منجر به رشد سهم تسهیلات پرداختی به بخش مسکن و ساختمان شد.
 
مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی ادامه داد: در سال ۹۵ رونق بازار معاملات را داشتیم و متوسط قیمت نیز رشد داشته که از علائم خروج مسکن از رکود محسوب می‌شود، همچنین ارزش افزوده ساختمان بعد از ۵ سال در سال ۹۶ مثبت شد.
 
اکرمی یادآور شد: بعد از خروج آمریکا از برجام با افزایش شدید نرخ ارز مواجه شدیم که این موضوع کلیات اقتصاد را نیز متاثر کرد و بازار مسکن نیز از این تحولات تاثیر پذیرفت. بر اساس آمار در شهریور ماه ۷۴ درصد افزایش قیمت واحدهای مسکونی در شهر تهران را داشتیم که در کنار تورم بالای ۳۰ درصدی منجر به کاهش قدرت خرید مردم شد، از سوی دیگر با جهش نرخ ارز و افزایش هزینه ساخت در نهایت کاهش تقاضا را در بازار شاهد بودیم.
 
مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی ادامه داد: از آبان ۹۶ افزایش قیمت مسکن از نرخ تورم فراتر رفت و با وجود اینکه سال ۹۶ رشد تعداد معاملات به ۵۰ درصد هم می‌رسید امسال با رشدهای منفی بسیاری مواجه بودیم. این در حالی است که ساختمان های تکمیل شده طی این مدت رشد مثبت داشته اما ساختمان‌های شروع شده رشد منفی دارد که چشم انداز خوبی برای تولید مسکن در سال‌های پیش رو به نمایش نمی‌گذارد.
 
اکرمی خاطرنشان کرد: در دوره رونق ایجاد شده قیمت ها افزایشی بوده اما واحدهای مسکونی تکمیل شده کاهش داشته و این نشان می‌دهد که عمر دوره رونق کوتاه‌مدت است و باید تصمیماتی برای این موضوع گرفته شود.
 
وی تاکید کرد: در شرایط فعلی که نسبت نقدینگی به تولید ناخالص داخلی بالاتر از یک است، پیشنهاد افزایش تسهیلات اعتباری را نداریم چرا که افزایش وام مسکن باید در شرایط ثبات اقتصادی انجام شود. مدیرکل اقتصادی بانک مرکزی ادامه داد در این زمینه می‌توان تسهیلاتی را تنها برای اقشار آسیب‌پذیر اختصاص داد و بر بخش تولید مسکن به ویژه در بافت‌های فرسوده متمرکز شویم.
 
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *