RSS
امروز شنبه ، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

حرکت شوکه کننده صعود طلا

خریدار دلار کم شد؛ حرکت بعدی ریال چیست؟

انقباض اقتصاد ژاپن ادامه دارد

بیمه آتش سوزی را با تخفیف ۴۵ درصدی از بیمه ملت بخرید

حذف این یارانه‌بگیران کلید خورد+جزئیات

نفت به جای بدهی؛ طلای سیاه دیگر ثروت ملی نیست؟!

چرا آینده بازار سهام امیدوارکننده نیست؟

وحشت هوش مصنوعی برای اقتصاد جهانی

رکن اساسی روابط عمومی ها در دنیای امروز انعکاس واقعیت هاست

پیام تبریک مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت روز ارتباطات و روابط‌عمومی

مجید ملازاده سرپرست روابط عمومی بیمه دی شد

روابط‌عمومی بانک صادرات روابط‌عمومی برتر دستگاه‌های تابعه وزارت اقتصاد شد

فروش اقساطی بیمه نامه خودرو برای شبکه فروش بیمه دی مهیا شد

سود خالص بالغ بر ۲۴۰۰ میلیارد تومانی بیمه کوثر

پیام تبریک مدیرعامل بیمه کوثر به مناسبت گرامی‌داشت روز ارتباطات و روابط‌عمومی

جهش بی سابقه آمار بیمه البرز در سایه مدیریت جهادی

روابط عمومی نقش مهمی در حفظ شهرت و اعتبار سازمان دارد

سبقت گازی ترکیه از ایران

بیت‌کوین صعود کرد

بیشترین متقاضیان بیمه در کدام بخش ها هستند؟

طلافروشان تعیین تکلیف شدند+ سند

شرایط معافیت از مالیات بر اجاره اعلام شد

افزایش ۵۴ درصدی تورم بخش خدمات

بانک خسیس، بانک دست‌ودلباز

توصیه ۹ فعال بازار سرمایه به سهامداران

تحلیل معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران از گزارش نرخ تورم مرکز آمار ایران

روند پیشی گرفتن تورم روستایی از تورم شهری

۱۶:۱۵ - ۱۳۹۶/۹/۲۸کد خبر: 228591
ایستانیوز:گزارشی که مرکز آمار ایران اخیرا منتشر کرده نشان ‌می‌دهد نرخ تورم خانوارهای روستایی کشور در آذرماه ۱۳۹۵ در روندی ادامه‌دار از نرخ تورم خانوارهای شهری کشور پیشی گرفته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،بر اساس تحلیل معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران از گزارش مرکز آمار، سرعت رشد تورم خانوارهای روستایی در فروردین و اردیبهشت سال 1396 افزایشی بوده و پس از آن تقریبا ثابت مانده است. چنانکه نرخ تورم 12 ماهه منتهی به آبان 1396 برای خانوارهای شهری 8.2 درصد و برای خانوارهای روستایی 9.3 درصد بوده است.
 
این در حالی است که در آبان ماه سال 1395 و قبل از آغاز روند پیشی گرفتن، نرخ تورم خانوارهای شهری 7.5 درصد و نرخ تورم خانوارهای روستایی 7.3 درصد بوده است. این رقم‌ها در آذر ماه 1395 برای هر دو خانوار شهری و روستایی یکسان و به 7.2 درصد رسید و پس از آن نرخ تورم خانوار روستایی بیش از نرخ تورم خانوار شهری افزایش یافت.
 
در ادامه گزارش معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران آمده است: شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرفی، شامل دو گروه اصلی «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» و «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» است. در گروه کالاهای غیرخوراکی و خدمات، تورم خانوارهای روستایی هم در آبان 1395و هم در آبان 1396 بیشتر از خانوارهای شهری بوده است. اما در مدت مذکور، تورم شهری در مقایسه با تورم روستایی اندکی بیشتر کاهش یافته، لذا فاصله تورم شهری و روستایی در آبان 1396تقریباً 0.1 واحد درصد بیشتر شده است. در گروه «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» تورم خانوارهای شهری در آبان 1395 بیشتر از خانوارهای روستایی بوده اما این روند در آبان 1396معکوس و تورم خانوار روستایی بیشتر از شهری شده است. در این گروه افزایش تورم خانوار روستایی بیش از شهری بوده است.
 
تورم خانوارهای شهری در گروه خوراکی و آشامیدنی در آبان 1395 بیش از خانوارهای روستایی بوده اما در آبان 1396 این روند معکوس و نرخ تورم این گروه در روستاها بیش از شهرها شده است. با توجه به ضریب اهمیت بالای گروه خوراکی و آشامیدنی نسبت به گروه دخانیات در محاسبه تورم، به نظر ‌می‌رسد گروه خوراکی و آشامیدنی نقش بیشتری در افزایش تورم خانوارهای روستایی نسبت به شهری داشته است.
 
گروه خوراکی‌ها شامل چند زیرگروه فرعی نان و غلات، انواع گوشت قرمز و سفید و فرآورده‌های آن، شیر و پنیر و تخم‌مرغ، روغن‌ها و چربی‌ها، میوه و خشکبار، سبزیجات، شکر، مربا، عسل، شکلات ، قند و شکر و شیرینی‌هاست که ضریب اهمیت زیرگروه نان و غلات در کالاهای مصرفی گروه خوراکی‌ها از سایر زیرگروه‌های خوراکی بالاتر است، لذا افزایش قیمت این گروه ‌می‌تواند اثر نسبتاً قابل ملاحظه‌ای در افزایش تورم داشته باشد.
 
اگرچه در آبان ماه 1396 میزان افزایش نرخ تورم غلات در خانوارهای روستایی بیش از خانوارهای شهری بوده و باعث شده به نوعی تورم روستایی در این گروه کالایی به تورم شهری نزدیک‌تر شود، اما نرخ تورم خانوارهای شهری در این گروه همچنان بالاتر از خانوارهای روستایی است. ضمن آنکه قیمت گوشت قرمز و ماکیان در روستاها با سرعت بیشتری نسبت به مناطق شهری افزایش یافته است. با توجه به بالا بودن ضریب اهمیت گوشت قرمز و ماکیان در محاسبه نرخ تورم و بالابودن سرعت رشد قیمت آن در روستاها نسبت به شهر، ‌می‌توان گفت افزایش قیمت گوشت قرمز و ماکیان در خانوارهای روستایی عامل مسلط در افزایش نرخ تورم در خانوارهای روستایی نسبت به شهری بوده است.
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *