RSS
امروز شنبه ، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

چک دیجیتال ۱۲ بانک نقدپذیر شد

تقویت بورس، زمینه‌ساز ورود سرمایه‌های خرد مردم به سمت تولید

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

بدری: بانک‌ اطلاعاتی وثایق باید ایجاد شود

تهرانفر: استاندارد IFRS باید مطابق بانکداری ایران باشد

۱۳:۵۱ - ۱۳۹۶/۴/۱۱کد خبر: 201162
ایستانیوز:استاد دانشگاه شهید بهشتی در میزگرد سیاستی ارتقای نظام نظارت بر بانک‌ها، گفت: ایجاد زیرساخت‌ها از جمله مالیات، بانک اطلاعاتی و سایر برای اجرای استاندارد IFRS ضروری است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، حمید تهرانفر قائم مقام مدیرعامل بانک صادرات امروز در دومین روز از بیست و هفتمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی در میزگرد ارتقاء نظام نظارت بر بانک‌ها و اجرای کامل استاندارد بین‌المللی گزارشگری مالی (IFRS) اظهار داشت: اگر هرکس هرچیزی از نظارت به ذهنش برسد را بخواهد اجرا کند، بانک مرکزی نمی‌تواند وظیفه خود را انجام دهد. در حال حاضر اختلاف نظر شدیدی برای اجرای حسابداری تعهدی و جمع کردن یکباره شیوه نقدی وجود داشت و بحث اصلی روی نحوه دستورالعمل تعهدی کردن بود.
 
وی ادامه داد: این گونه به نظر می‌رسد که ایران از هیچ استاندارد و قائده‌ای پیروی نمی‌کند، اما این گونه نیست و بحث اصلی روی استانداردها است. کشورهای دیگر به طور کلی روی استاندارد IFRS ورود نمی‌کنند، بنابراین صورت‌های مالی قابل بررسی نیست. استانداردی که آنها دارند IFRS بوده و به همین دلیل نمی‌توان روابط کارگزاری برقرار کرد.
 
تهرانفر افزود: استانداردهای IFRS به یکباره امکان اجرا ندارد و نیاز به تعدیل داشت که خوشبختانه با بانکداری تطبیق داده شد. 
 
وی با اشاره به اینکه مقاومت در برابر تغییرات و استانداردهای ثابت وجود دارد، عنوان کرد: هرچه از این موضوع فرار کنیم کار درست نمی‌شود، اصول IFRS خوب طراحی شده و بانک‌ها هم برای اجرا مشکلی ندارند، بیشترین مسئله مربوط به دخالت مراجع در کار یکدیگر است.
 
در ادامه محمد سهمانی مدیرعامل بانک رفاه با بیان اینکه بیش از جمعیت کشور حساب بانکی در بانک‌ها وجود دارد، بنابراین بانک‌ها بیشترین تعداد ذینفعان را دارند، تصریح کرد: ساختار تأمین مالی و اقتصاد، بانک محور است. بخش قابل توجه بانک‌ها یا بانک‌های خصوصی هستند، یا خصوصی شده‌اند. از طرف دیگر بانک‌ها ابزار اصلی برای پاسخگویی و در تأمین مالی جست‌وجو می‌کنند، بنابراین بانک مهمترین رکن اقتصاد کشور محسوب می‌شود.
 
مدیرعامل بانک رفاه ادامه داد: اقدام موثری باید صورت گیرد تا صورت مالی بانک‌ها از درجه اعتباری بالایی برخوردار شود و استاندارد IFRS به خوبی می‌تواند تضمین کننده اتکا و اعتماد در گزارش‌دهی مالی باشد. 
 
مدیرعامل بانک رفاه ادامه داد: واحدهای نظارتی هم می‌توانند نقش ایفا کرده و به کسانی که در صورت‌های مالی استفاده کرده و تصمیم‌گیری می‌کنند، اعتماد لازم را فراهم کنند.
 
به گفته وی، هر سرمایه خارجی که جذب می‌شود از کانال خارجی بوده و فرایند استانداردسازی گام به گام باید انجام شود. از نظر قوانین فرایند عملیات و خروجی بانک‌ها هنوز سپرده محور و محصول محور است که نیازمند ارتقای بیشتر و تطابق با استانداردهای روز دنیا دارد.
 
همچنین در ادامه این میزگرد احمد بدری عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه 169 تغییر در استانداردها در راستای IFRS رخ داده است، عنوان کرد: امسال بانک مرکزی عزم جزم دارد که تمام یادداشت‌ها در صورت‌های مالی پر شود. گام دوم فراهم کردن زیرساخت‌ها بوده که با دستور و حرف امکان‌پذیر نیست. یکی از این زیرساخت‌ها مسئله قانون مالیات است. همچنین سازمان‌های پاسخگو برای ارزش‌گذاری باید ایجاد شود.
 
به گفته بدری، هسته بانک‌ها باید ارتقای سیستم داشته باشند و سود، وجه التزام و اصل آن از هم جدا شود.
 
این استاد دانشگاه یکی دیگر از نیازها را بانک اطلاعاتی وثایق اعلام کرد و یادآور شد: بدون آن بانک قادر نیست ارزش منصفانه و ارزش سود و زیان را حساب کند. در حال حاضر در بانکداری بدون ربا برای سود و زیان مطاع و غیر مطاع با مشکل مواجه هستیم. بنابراین زیرساخت‌های داخلی و بیرونی باید تجهیز شود.
 
وی خاطرنشان کرد: در شرایط استاندارد IFRS مورد IF39 اجبار است که برای کاهش زیان ارزش حساب شده با حساب دفتری بررسی و زیان را در یک سال حساب کنند.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *