ایستانیوز: به نظر تحلیلگران، بازار که دچار رکود شده و با یک بلوکه سنگین مواجه است، اکنون با کمبود نقدینگی دستوپنجه نرم میکند؛ وضعیتی که مشابه آن در پایان تیر ماه نیز تجربه شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،بازار طلا و ارز تهران روز چهارشنبه را در شرایطی آغاز کرد که به دلیل تعطیلات در افغانستان، قیمت نقدی دلار هرات اعلام نشد و معاملات ارز و سکه با کمتحرکی همراه بود. در این روز، مسیر حرکت درهم و طلای آبشده تا ظهر در خلاف جهت یکدیگر بود؛ درهم با کاهش از مرز حمایتی ۱۶ هزار و ۲۳۰ تومان عبور کرد، اما طلای آبشده در پله دوم کانال ۱۵ میلیون افزایش یافت. با این حال، در نیمه دوم معاملات، با افت بیشتر قیمت درهم، طلای آبشده نیز کاهش یافت و همسو با روند کلی بازار حرکت کرد.
روز چهارشنبه، قیمت درهم امارات بدون تغییر نسبت به روز سهشنبه و با نرخ ۱۶ هزار و ۲۷۰ تومان آغاز شد، اما در ادامه معاملات روندی نزولی پیدا کرد. در نهایت، قیمت درهم با کاهشی ۱۳۰ تومانی به ۱۶ هزار و ۱۴۰ تومان رسید. همچنین، افزایش ۱۸۱ تومانی نرخ حواله دلار پس از اظهارات محمدرضا فرزین، رئیس کل بانک مرکزی، در روز سهشنبه توجه معاملهگران را جلب کرد. او بهطور ضمنی اشاره کرد که در دولت قبلی قصد داشتند نرخ دلار نیما را افزایش دهند، اما با مخالفت مواجه شدند.
اقتصادنیوز نوشت: روز چهارشنبه که به دلیل سومین سالگرد حکومت طالبان در افغانستان بازار هرات تعطیل است؛ کانال نرخدهی هرات برخلاف روزهای دیگر نرخ نقدی نداد و فقط قیمت دلار فردایی را اعلام کرده است. قیمت آغازین فردایی دلار هرات در ۵۹ هزار و ۳۵۰ تومان بود. این نرخ که تا ۵۹ هزار و ۱۵۰ تومان هم پایین آمد؛ در ادامه روز بین پلههای اول تا سوم کانال ۵۹ هزار تومان در نوسان داد. قیمت دلار تهران هم که در معاملات پشت خطی تا ۵۹ هزار و ۸۵۰ تومان بالا رفته بود؛ روز معاملاتی خود را با گپ منفی ۴۰۰ تومانی در ۵۹ هزار و ۴۵۰ تومان آغاز کرد و در نیمه دوم معاملات بین ۵۹ هزار و ۳۰۰ تومان تا ۵۹ هزار و ۵۰۰ تومان در معامله بود.
اما در سمت رسمی بازار، قیمت دلار و یورو مسیر متفاوتی را طی کردند. دلار اسکناس در مرکز مبادله ایران با افزایش به کانال ۴۹ هزار تومان رسید. بر اساس اعلام مرکز مبادله، هر دلار با افزایش ۲۹۷ تومانی به قیمت ۴۹۰۵۳ تومان و حواله دلار نیز با رشد ۲۹۴ تومانی به ۴۵۰۰۳ تومان رسید. همچنین، یورو مبادلهای با افزایش ۵۲۵ تومانی به ۵۳۷۲۸ تومان و ارزش حواله یورو با رشد ۴۸۲ تومانی به ۴۹۲۹۲ تومان رسید. درهم امارات نیز در مرکز مبادله با افزایش ۹۶ تومانی به ۱۳۳۵۷ تومان و حواله درهم با رشد ۸۰ تومانی به ۱۲۲۵۴ تومان رسید.
روز چهارشنبه در بازار ارز دیجیتال هم قیمت تتر کاهشی بود و تا ۵۸ هزار و ۸۰۰ تومان پایین آمد و از این نقطه حمایت شد.
در بازار طلا و سکه، نوسانات قیمتها روند متفاوتی را تجربه کردند. قیمت طلای آبشده که با ۱۵ میلیون و ۱۴۰ هزار تومان آغاز شد، در طول روز افزایش یافت و به ۱۵ میلیون و ۲۹۰ هزار تومان رسید و در همین محدوده معامله شد. قیمت اونس طلا نیز با ۲۴۶۱ دلار شروع و به ۲۴۷۷ دلار صعود کرد، اما سپس با کاهش ۳ دلاری به ۲۴۷۳ دلار بازگشت. نکته جالب این بود که برخلاف روند نزولی قیمت درهم، طلای آبشده مسیری صعودی داشت. بر اساس گزارشهای رسیده از معاملهگران، بازار طلا به سقفهای جدید برای اونس طلا امید دارد.
در روز چهارشنبه، قیمت سکه امامی بدون تغییر نسبت به روز سهشنبه، با ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بازگشایی شد، اما با کاهشی به ۴۱ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان رسید. این روند ادامه نیافت و سکه امامی بار دیگر به قیمت بازگشایی، یعنی ۴۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، بازگشت.
معاملهگران بر این باورند که بازار طلا و سکه تحت تأثیر حضور مردم برای فروش داراییهای زرین خود به منظور شرکت در طرح فروش ایرانخودرو قرار گرفته است؛ موضوعی که منجر به کاهش قیمت سکه و افزایش نقدینگی و رونق در بازار طلا و سکه شده است.
به اعتقاد تحلیلگران، بازار که با یک بلوکه سنگین مواجه است و در رکود به سر میبرد، دچار کمبود نقدینگی شده است؛ وضعیتی که مشابه آن در پایان تیرماه نیز تجربه شده بود.
خبر مهم این روزهای بازار طلا و سکه، فروش فوقالعاده ایرانخودرو است که تأثیر قابلتوجهی بر معاملات نقدی ارز و سکه گذاشته است. معاملهگران معتقدند این فروش فوقالعاده، که شرط داشتن گواهینامه نیز از آن حذف شده، بلوکه شدن سرمایهها در بازار را افزایش میدهد.
آنها بر این باورند که بلوکه شدن سرمایهها برای خرید خودرو، یک پدیده عجیب است و این فرآیند بیشتر شبیه به یک “لاتاری” است؛ چیزی که نه تنها نشاندهنده قدرت خرید مردم نیست، بلکه بازتابدهنده سیاستگذاریهای نادرست است.