تومان نیوز:اخیراً توفان فروش دلار امریکا در بازار جهانی به راه افتاده است و سرمایهگذاران استراتژیهای خود را تنظیم کرده و تخصیص و توجه خود را به سایر ارزها افزایش دادهاند.
پشت پرده این روند، درک جدیدی از سیاست فدرالرزرو امریکا وجود دارد و بازار پر از انتظارات برای چرخه کاهش نرخ بهره آتی است. اما باید دید واکنش و روند بازارها به این تحولات چگونه است؟
به دنبال آمار ضعیفتر اشتغال ایالات متحده در ماه نوامبر، شرکتهای سرمایهگذاری بهطور پیوسته موقعیت دلار امریکای خود را کاهش دادهاند.
در نتیجه، این منجر به قابل توجهترین جریان خروجی خالص ماهانه در نزدیک به یک سال شد. در نتیجه، شاخص دلار امریکا، چالشبرانگیزترین ماه خود را در سال گذشته تجربه کرد.
بهطور کلی، باور غالب در بازار این است که این الگو صرفاً یک نوسان کوتاهمدت نیست، بلکه پاسخی عمیق به سیاستهای فدرالرزرو و چشمانداز وسیعتر اقتصاد جهانی است.
در حال حاضر تمرکز بر تقویت ین ژاپن در بازارهای جهانی است. علیرغم کاهش تقریباً ۱۲ درصدی ارزش آن در اوایل سال جاری، احیای مجدد آن در ماه نوامبر تا حدودی تسکین یافته است. خوشبینی سرمایهگذاران نسبت به ین افزایش یافته است که تا حدی به دلیل پیشبینی تعدیلهای بالقوه در سیاست نرخ بهره منفی بانک ژاپن تقویت شده است.
این تغییر در شتاب برای ارزش ین، فعالان بازار در سراسر جهان را مجذوب خود کرده است.در زمانهای اخیر، جریان سرمایه به بازارهای نوظهور افزایش یافته است که عمدتاً تحت تأثیر کاهش دلار بوده است.
این مزیتهای دوگانه دارد که بازپرداخت بدهیهای دلاری را برای این بازارها تسهیل میکند و تأثیر مثبتی بر قدرت کلی آنها پیشبینی میکند.
با این حال، نگرانیهای ژئوپلیتیکی سرمایهگذاران را دچار وقفه کرده است. اشتیاق برای برخی از کشورهای با ثبات سیاسی مانند مکزیک و برزیل. این اختلال بهویژه علاقه آنها را بیقرار کرده و چشمانداز ظریفی را برای تفکر در بازار ایجاد کرده است.
سیگنالهای سیاست فدرال رزرو
اجماع غالب در بازارهای مالی بر روی کاتالیزور اصلی افزایش اخیر فشار فروش بر دلار امریکا متمرکز است که با توجه به نشانههایی از سوی نمایندگان فدرال رزرو مبنی بر تعویق بالقوه در افزایش نرخهای بهره و بررسی احتمالات کاهش نرخ را نشان میدهد.
بهطور قابل توجهی، از آغاز نوامبر، برخی از اعضای سنتی جنگ طلب فدرالرزرو احساسات به طرز شگفتانگیزی کینهتوزانه ابراز کردهاند و بر ضرورت کاهش بیشتر نرخ بهره و تفکر در مورد کاهش نرخ تاکید کردهاند.
تغییر در این نشانه سیاست عمیقاً بر پیشبینیهای بازار در مورد دلار امریکا تأثیر گذاشته و باعث تقویت اعتقاد سرمایهگذاران به کاهش ارزش دلار شده است.
در حالی که تعدادی از تحلیلگران معتقدند که واکنش بازار ممکن است بیش از حد مشتاقانه باشد، سرمایهگذاران پیشبینیهای قوی در رابطه با کاهش نرخ بهره را پرورش دادهاند که بر نزول دلار امریکا تا حد قابل توجهی تأثیر گذاشته است.
روندهای آینده و عوامل خطر
احساسات حاکم بر بازار در مورد دلار همچنان مختلط است زیرا سرمایهگذاران عوامل مختلفی را ارزیابی میکنند.
پیش بینی کاهش بالقوه نرخ بهره همچنان بر دلار فشار وارد میکند، به ویژه در میان نگرانیها در مورد چالشهای اقتصاد جهانی.
علاوه بر این، پویاییهای ژئوپلیتیکی که بهطور برجسته با تشدید درگیری روسیه و اوکراین نشان داده شده است، بهطور قابل توجهی بر تمرکز بازار تأثیر میگذارد و به واگرایی دیدگاهها در مسیر آینده دلار کمک میکند.
سرمایهگذاران باید مراقب سیاست فدرالرزرو، دادههای اقتصادی جهانی و رویدادهای ژئوپلیتیکی باشند، زیرا این جنبهها بهطور قابل توجهی بر مسیر آینده دلار امریکا تأثیر میگذارد.
علاوه بر این، آنها بر تخصیص ارزیابی جهانی و استراتژیهای سرمایهگذاری تأثیر میگذارند. با افزایش نوسانات بازار، تأکید بر مدیریت دقیق ریسک ضروری میشود.