ایستانیوز:نقره به عنوان یک فلز گرانبها تحت تاثیر عوامل متفاوت اقتصادی است. در بازارهای جهانی، تورم و نرخ بهره نقش کلیدی دارند؛ تورم بالا باعث افزایش تقاضا برای نقره بهعنوان پوشش ارزش میشود، در حالی که نرخ بهره پایین جذابیت آن را بالا میبرد. نوسانات دلار نیز اثرگذار است؛ تضعیف دلار، نقره را برای سرمایهگذاران جهانی ارزانتر کرده و تقاضا را افزایش میدهد. همچنین، رونق اقتصادی باعث رشد تقاضای صنعتی برای نقره میشود، درحالیکه رکود آن را کاهش میدهد.
به گزارش پایگاه خبری تومان نیوز(toomannews)، کارگزاری فیروزه آسیا در یک گزارش تحلیلی نوشت: اصطلاح «نقره» به فلزی گرانبها اطلاق میشود که کاربردهای گستردهای در تولید جواهرات، سکه، لوازم الکترونیک و صنعت عکاسی دارد. این فلز، به دلیل دارا بودن بالاترین رسانایی الکتریکی در میان تمام فلزات، مادهای بسیار ارزشمند به شمار میرود.
نقره، علاوه بر کاربردهای صنعتی، در بسیاری از فرهنگها و ادیان در سراسر جهان، در مراسم آیینی و سنتی مورد استفاده قرار میگیرد و به عنوان زیورآلات در مناسبتهای مهم و ویژه مورد استفاده قرار میگیرد. سرمایهگذاران میتوانند به اشکال مختلف، از جمله نگهداری نقره فیزیکی یا سرمایهگذاری در ابزارهای مالی پشتیبانیشده توسط این فلز گرانبها، در بازار نقره مشارکت داشته باشند.
نقره چطور تعیین قیمت میشود؟
جذابیت نقره به عنوان یک سرمایهگذاری در طول دهه گذشته به طور چشمگیری افزایش یافته است، زیرا سرمایهگذاران، با توجه به کمیابی نسبی و تقاضای رو به رشد صنعتی، قیمت آن را کمتر از ارزش واقعی آن میدانند. اغلب، نقره به عنوان گزینه مقرونبهصرفهتری نسبت به طلا در نظر گرفته میشود و فرصتی را برای سرمایهگذاری در این فلز گرانبها، پیش از افزایش قابل توجه قیمت آن، فراهم میکند. با این حال، چگونگی پیگیری دقیق قیمت نقره و انتخاب نوع مناسب آن، موضوعی حائز اهمیت است.
به طور کلی، ۴ نوع قیمت برای نقره وجود دارد:
قیمت لحظهای نقره (Spot Price)
قیمت فیکس نقره (Silver Fix)
قیمت آتی نقره (Silver Futures)
قیمت خرید یا فروش مقدار مشخصی از یک کالای نقرهای
عرضه و تقاضای نقره
یکی از دلایلی که باعث شده نقره بهعنوان یک فلز گرانبها مطرح شود، عرضه محدود این فلز است. زمانی که تقاضا از عرضه پیشی بگیرد، قیمت نقره معمولاً افزایش مییابد و برعکس، زمانی که تقاضا کاهش پیدا کند، قیمتها نیز معمولاً کاهش مییابند.
همچنین ممکن است در برخی مواقع قیمت نقره بهطور نامتناسب با تغییرات عرضه و تقاضا حرکت کند. برای مثال، اگر کاربرد جدیدی برای این فلز سفید کشف یا معرفی شود، ممکن است باعث افزایش تقاضای خرید و ایجاد فشار صعودی بر قیمت شود.
بیشترین تقاضا برای نقره از کاربردهای صنعتی آن ناشی میشود. برای مثال، در گذشته صنعت عکاسی به دلیل خاصیت حساسیت نوری نقره، مقادیر زیادی از این فلز را مصرف میکرد.
علاوه بر این، نقره در تولید جواهرات، سکهها و سایر محصولات نقرهای که به دلیل ارزش ذاتیشان مورد توجه هستند، نیز تقاضای بالایی دارد.