ایستانیوز:موسی غنینژاد نوشت: برای درک وضعیت اقتصادی کشور نیازی به تحلیلهای پیچیده نیست. هر فرد عادی با زندگی روزمرهاش احساس میکند که شرایط معیشتی در سالهای اخیر بهبود نیافته و چشماندازی برای تغییر مثبت در ادامه وضعیت موجود نیز وجود ندارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،اگرچه مسوولان دولتی ممکن است بهطور رسمی این موضوع را تایید نکنند، اما بهخوبی از چالشهای متعدد و ناترازیهای مالی که کشور با آنها روبهرو است، آگاه هستند.
در این وضعیت، رئیسجمهوری جدید با دیدگاهی متفاوت از سایر رقبای انتخاباتی خود به صحنه آمده و بر دو مشکل اصلی مدیریت کشور یعنی فقدان نگاه عقلایی و کنار گذاشتن متخصصان تاکید کرده است. این دو مسئله به وضوح در سیاستهای نادرست، بهویژه در حوزه انرژی، مشهود است. ایران با داشتن منابع عظیم نفت و گاز به واردکننده بنزین تبدیل شده است، مسئلهای که میلیاردها دلار هزینه برای کشور به دنبال دارد.
رئیسجمهور کنونی وعده داده بود که تصمیمگیریهای اقتصادی را بر اساس منطق بازار انجام دهد. او در زمان مبارزات انتخاباتی تصریح کرده بود که به جز در حوزههای آموزش و بهداشت، باید قیمتها را به نظام بازار رقابتی واگذار کرد. این وعده اکنون باید اجرایی شود. بهویژه سازمانهایی مانند “سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان” و “سازمان تعزیرات حکومتی”، که ماموریت کنترل قیمتها را به عهده دارند، باید منحل شوند تا فضای بازار رقابتی بدون مداخله دولت شکل بگیرد.
در حوزه بانکی نیز، باید سیاستهای قیمتگذاری دستوری کنار گذاشته شود و بانکها بتوانند نرخهای بهره بانکی را بر اساس شرایط بازار تعیین کنند. این امر میتواند بسیاری از رانتیهای ایجاد شده در این بخش را از بین ببرد و به بازگشت کارآمدی به نظام بانکی کشور کمک کند.
در نهایت، مسئله اصلاح قیمت حاملهای انرژی نیز نیازمند اقدام فوری است. دولت باید به صراحت به مردم توضیح دهد که وضعیت فعلی به نفع ثروتمندان و قاچاقچیان سوخت است و نیاز به تغییرات اساسی دارد. اصلاح تدریجی قیمت حاملهای انرژی بر اساس نرخ تورم سالانه، هرچند ممکن است تمام مشکلات را برطرف نکند، اما میتواند به کاهش ابعاد بحران کمک کند.