ایستانیوز:روز یکشنبه، بورس تهران با کاهش در شاخص هموزن و افت در شاخص کل روبرو شد، در حالی که ارزش معاملات خرد افزایش یافت. همچنین، معاملات واحدهای صندوقهای درآمد ثابت نشاندهنده ورود سرمایههای حقیقی به بازار بود.
تحلیل بازار سهام: کاهش شاخصها و تغییرات در ورود و خروج سرمایه
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،در معاملات روز گذشته، بازار سهام با کاهش شاخص کل و افت تراز شاخص هموزن مواجه شد. شاخص کل هموزن بورس تهران در نیمه اول معاملات بهبود یافت، اما با نزدیک شدن به نیمه دوم، روند آن به سمت کاهش مشابه شاخص کل تغییر یافت. در این روز، شاخصسازان بازار با افت قابلتوجهی روبرو شدند و کاهش قیمت بیشتری نسبت به سایر بخشها تجربه کردند.
در میان صنایع بورسی، صنعت سرمایهگذاری با ورود ۱۱.۶ میلیارد تومان پول حقیقی، بیشترین میزان ورود سرمایه را داشت. پس از آن، صنعت فعالیتهای هنری و صنعت خدمات فنی و مهندسی به ترتیب با ۵.۱ میلیارد تومان و ۲.۱ میلیارد تومان در جایگاههای بعدی قرار گرفتند. برعکس، صنعت فلزات اساسی با خروج ۵۵.۴ میلیارد تومان پول حقیقی، بیشترین کاهش مالکیت حقیقی را تجربه کرد. همچنین، صنعت خودرو و ساخت قطعات و صنعت فرآوردههای نفتی به ترتیب با خروج ۳۱.۸ میلیارد تومان و ۲۱.۱ میلیارد تومان از دیگر صنایعی بودند که کاهش قابل توجهی در مالکیت حقیقی داشتند.
روند معاملات ۳۰ روز اخیر
روز یکشنبه، ارزش معاملات خرد با افزایش ۸ درصدی به سطح ۳,۳۰۹ میلیارد تومان رسید. بورس تهران با سهم ۵۵ درصدی رنگ قرمز در نقشه معاملات به کار خود پایان داد. در این روز، شاهد خروج ۲۰۳ میلیارد تومان سرمایه از بازار بودیم.
تحلیل تغییرات صفهای خرید و فروش سهام
در روز یکشنبه، ارزش صفهای خرید سهام افزایش یافت و از ۵۶۷ میلیارد تومان در روز شنبه به ۶۳۸ میلیارد تومان رسید. در مقابل، ارزش صفهای فروش با کاهش ۲۳ درصدی به ۲۶۲ میلیارد تومان کاهش یافت.
در همین حال، سرانه خرید هر کد حقیقی از ۳۰.۴ میلیون تومان در روز شنبه به ۲۷.۳ میلیون تومان کاهش یافت. همچنین، سرانه فروش هر کد حقیقی نیز کاهش داشته و به ۲۳.۹ میلیون تومان رسید. این تغییرات نشان میدهد که شکاف بین سرانه خرید و فروش به نفع خریداران حقیقی در حال افزایش است.
پیشبینی بازار سهام برای دوشنبه
با توجه به روند اخیر معاملات، وضعیت قیمتهای جهانی و اخبار تأثیرگذار، پیشبینی میشود که معاملات روز دوشنبه ادامه روند رکودی و نزولی روز یکشنبه را دنبال کند و شاخص کل در سطح مقاومتی ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحدی آغاز شود. با توجه به محدودیت نوسان قیمتی مثبت و منفی سه درصد، انتظار نوسانات شدید قیمتی وجود ندارد.
در این روز، عملکرد نمادهای شاخصساز مانند فولاد و فملی، که در هفتههای اخیر باعث افزایش شاخص کل شده بودند، ممکن است با افزایش عرضه مواجه شود و این موضوع میتواند به کاهش فاصله میان شاخص کل و شاخص هموزن منجر شود.
پیشبینی میشود که بازار سهام امروز ارزش معاملات خردی در محدوده ۳ تا ۴ همتی داشته باشد و بورس تهران با کاهش تراز شاخصهای اصلی آغاز کند. احتمالاً شاخصهای اصلی بازار با بازدهی منفی و اندکی ضعیفتر نسبت به شاخص هموزن به کار خود پایان خواهند داد. جریان پول حقیقی در معاملات امروز احتمالاً منفی و اندک خواهد بود، با این حال ورود پول حقیقی به صندوقهای درآمد ثابت محتمل است. صفوف خرید سهام ممکن است کاهش یابد و صفوف فروش نیز با احتمال رشد اندکی مواجه شود. در انتهای معاملات امروز، سرانه خرید هر کد حقیقی ممکن است به ۲۳ میلیون تومان و سرانه فروش به بالای ۲۴ میلیون تومان برسد. فرابورس تهران احتمالاً کاهش تراز کمتری در شاخصهای اصلی خود خواهد داشت، اما شکاف بازدهی بین شاخص کل و شاخص هموزن بورس و فرابورس ممکن است افزایش یابد.