ایستانیوز:نرخ بهره بینبانکی در هفته اول شهریور با یک صدم درصد افزایش نسبت به هفته گذشته، به بالاترین میزان خود در سال جاری رسید و به کانال ۲۳.۷ درصد وارد شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،نرخ بهره بینبانکی در هفته اول شهریور امسال با یک صدم درصد افزایش نسبت به هفته قبل، رکورد جدیدی را ثبت کرد و برای اولین بار در سال جاری به کانال ۲۳.۷ درصد وارد شد. این نرخ در هفته منتهی به ۷ شهریور به ۲۳.۷ درصد رسید.
نرخ بهره بینبانکی در هفته منتهی به ۱۰ مردادماه با کاهش ۱۱ صدم درصد نسبت به هفته قبل، به ۲۳.۵۷ درصد رسید. همچنین، در هفته منتهی به ۳ مردادماه، این نرخ با افزایش ۵ صدم درصد به ۲۳.۶۸ درصد رسید.
در هفته منتهی به ۲۷ تیرماه، نرخ بهره بینبانکی با افزایش جزئی به ۲۳.۶۳ درصد رسید، در حالی که در هفته منتهی به ۲۰ تیرماه با کاهش یک صدم درصد به ۲۳.۶۲ درصد کاهش یافت.
نرخ بهره بینبانکی در هفته منتهی به ۱۳ تیرماه با کاهش ۳ صدم درصد به ۲۳.۶۳ درصد رسید و در هفته منتهی به ۶ تیرماه بدون تغییر باقی ماند و ۲۳.۶۶ درصد ثبت شد. این نرخ در هفته پایانی خردادماه با رسیدن به ۲۳.۶۶ درصد بالاترین سطح را در ماههای نخست سال تجربه کرد.
در هفته منتهی به ۲۳ خرداد، نرخ بهره به ۲۳.۶۳ درصد و در هفته منتهی به ۱۶ خرداد با افزایش ۳ صدم درصد به ۲۳.۶۴ درصد رسید. همچنین، در هفته منتهی به ۹ خرداد، این نرخ با کاهش یک صدم درصد به ۲۳.۶۱ درصد رسید. در هفته منتهی به ۲ خرداد نیز، نرخ بهره بینبانکی به ۲۳.۶۲ درصد افزایش یافت.
نرخ بهره بینبانکی در هفته منتهی به ۱۹ اردیبهشت بدون تغییر ۲۳.۵ درصد باقی ماند و در هفته منتهی به ۱۲ اردیبهشت با کاهش یک صدم درصد به ۲۳.۵ درصد رسید. در هفته منتهی به ۵ اردیبهشت نیز، نرخ بهره با کاهش یک صدم درصد به ۲۳.۵۱ درصد رسید.
از ابتدای سال جاری، نرخ بهره بینبانکی روند کاهشی داشت، به جز در هفته منتهی به ۲۹ فروردین که با ۴ صدم درصد افزایش به ۲۳.۵۲ درصد رسید.
در هفته منتهی به ۲۲ فروردین، این نرخ با کاهش نیم درصد به ۲۳.۴۸ درصد کاهش یافت. در هفته نخست فروردین، نرخ بهره بینبانکی ۲۳.۶۲ درصد ثبت شد و در دومین هفته این ماه، با کاهش ۴ صدم درصد به ۲۳.۵۸ درصد رسید.
در هفته پایانی اسفند ۱۴۰۲، نرخ بهره بینبانکی به ۲۳.۶۶ درصد رسید، که بالاترین نرخ از آبان ماه تا آن زمان بود. بیشترین رکورد این نرخ در هفته نخست مهر ۱۴۰۲ ثبت شد، زمانی که به ۲۳.۸۰ درصد رسید. اما پس از آن، روند کاهشی آغاز شد و در هفته نخست آبان، به ۲۳.۷۱ درصد کاهش یافت و سپس وارد کانالهای پایینتر شد.
نرخ سود بینبانکی چیست؟
بانکها ممکن است در بازههای زمانی کوتاهمدت مانند روزانه یا هفتگی با کمبود یا مازاد نقدینگی مواجه شوند. زمانی که یک بانک با کسری نقدینگی روبرو میشود، نیاز به تأمین منابع مالی دارد تا وضعیت خود را به تعادل برساند. به منظور جلوگیری از نیاز مداوم به بانک مرکزی برای تأمین این کسری، بانکها بازاری به نام “بازار بینبانکی” ایجاد کردهاند. در این بازار، بانکها میتوانند به یکدیگر وام بدهند. معمولاً وامهای بینبانکی سررسید کوتاهمدت دارند، بهطور معمول یک هفته یا کمتر. نرخ بهرهای که برای این وامها تعیین میشود، همان نرخ سود بینبانکی است.